Nyheter Simon Stenberg lägger skorna på hyllan 2019-11-20 Simon Stenberg lägger skorna på hyllan
2019-11-20   Skrivet av:

Simon Stenberg väljer att sluta med fotbollen och därmed tappar vi en person som betytt väldigt mycket för IK Brage genom åren.

Simon själv säger såhär om sitt beslut:

”Jag har bestämt mig för att avsluta min fotbollskarriär. Efter att ha spelat fotboll på hög nivå i över 10 år så känner jag mig lyckligt lottad att inte ha haft någon allvarlig skada och själv får bestämma när jag avslutar min fotbollskarriär. Kärleken till sporten har varit enorm och är fortfarande stor. Jag känner dock att motivationen inte är lika stor som den en gång var. Fotboll har i stor utsträckning alltid varit min största prioritet i livet. Sedan ca två tillbaka har en ny prioritet kommit in i mitt och min sambo Isabels liv som alltid kommer vara min största och första prioritet, vår son Jordan. Jag känner att jag vill kunna leka med honom utan besvär och vara där för honom i större utsträckning än vad jag skulle kunna om jag spelade fotboll. Jag har fått uppleva helt fantastiska saker genom fotbollen och där har jag IK Brage att tacka för en hel del.

 

Jag vill börja med att tacka spelare, ledare, supportrar och alla andra som jobbar/jobbat kring klubben. Betydelsen som ni har haft för mig går inte riktigt att beskriva. Den tacksamhet som jag känner går inte att sätta ord på mer än att den är enormt stor. Jag har under mina fem säsonger i klubbens A-lag i princip bara fått uppleva framgång, vilket känns fantastiskt. Mina två första år i klubben var 09- 10 och då tog vi klivet upp i Superettan med ett helt fantastiskt gäng. Min andra sejour i klubben kom 2017 och jag fick uppleva mitt andra avancemang med klubben med återigen ett helt fantastiskt gäng. Att få ha varit med på den resan känns enormt roligt. Klubben betyder otroligt mycket för mig och jag har IK Brage att tacka för mycket. Känslan nu är att klubben mår otroligt bra och att nästa steg inte känns speciellt långt borta.

 

Jag vill även passa på att tacka släkt, vänner och familjen. Att ni alltid har stöttat mig och följt mitt fotbollsäventyr. Framför allt vill jag tacka min sambo Isabel, som alltid finns där, haft förståelse för den tid som fotbollen tar upp och alltid fått lyssna på alla mina fotbollstankar.

 

Detta är ett beslut som har växt fram under lång tid och jag känner att framtiden är spännande. Mitt fokus nu kommer vara på familjen, studierna och vännerna. Fotbollen kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta och vem vet, i framtiden kanske tränaryrket känns aktuellt.

 

Vill även passa på att säga till den yngre generationen att fortsätta kämpa för att nå era mål, ni kommer komma dit! Ge inte upp fotbollsdrömmen!

 

Tack för allt!

 

Tillsammans är vi IK Brage!

 

/Simon Stenberg #10”

 

Sportchef Ola Lundin om Simons beslut:

”Simons betydelse för IK Brage sedan han kom tillbaka inför 2017 har varit otroligt stor. Han har dels bidragit på bästa sätt med sina kvaliteter på planen, men det allra största bidraget har varit som människan Simon. Alltid ett leende, genuint intresserad av andras välbefinnande och en professionell inställning till allt kommer självklart göra att han lämnar ett stort tomrum efter sig. Samtidigt känns det ändå bra när någon har tagit ett klokt och välgrundat beslut, som i det här fallet när Simon väljer att avsluta den aktiva karriären och ägna tiden till familj och studier. ”

 

Vi vill rikta ett stort tack till Simon för den här tiden och önskar honom allt gott, och vi är övertygade om att vi kommer få se honom i Brage på ett eller annat sätt i framtiden!

 

Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.