Nyheter 2016-10-22 Simpson: ”Vi är trygga på Skytteholm” Simpson: ”Vi är trygga på Skytteholm” Domnarvallen
2016-10-22   Skrivet av:

Söndagens motståndare Vasalunds IF har haft en kanonsäsong så här långt och har sedan en tid tillbaka säkrast minst kvalspel till superettan.

 

Nye tränaren inför säsongen Pascal Simpson, pekar främst på tre orsaker till det har gått så bra:

-Vi har tränat hårt hela året, bytt spelsystem till två forwards från en förra säsongen och att framgång föder framgång.

 

Laget har visat sig svårslaget och bara förlorat en match under säsongen (0-2 borta mot BK Forward i omgång 8). Hemma på Skytteholms IP har det blivit imponerande tio vinster och en oavgjord match.

-Vi är starka hemma. Om något lag ska slå oss här måste de vara bra. Vi har en väldig trygghet på Skytteholm.

 

Med tre omgångar kvar leder IF Brommapojkarna serien på samma poäng som Vasalunds IF. Efter tio raka segrar satte kontraktsjagande IFK Luleå stopp på Vasalunds vinstsvit i förra omgång när hemmalaget på Skogsvallen hämtade in ett 0-2 underläge till 2-2.

-Det är alltid tufft att möta lag i botten. Vi var bra i första halvlek men blev passiva i andra. Sedan hade vi två ordinarie startspelare avstängda och det ställer alltid till det lite grann och inte flyter på lika bra.

 

Efter VIF gått ifrån till 0-2 efter 20 minuter genom mål av Kevin Kabran och Joel Johansson Matikka reducerade Anton Andersson för Luleå till 1-2 innan paus. I andra halvleken kunde Luleå också kvittera till 2-2 genom mål av Vladimir Lazarev i 77:e matchminuten.

-Vi höll inte trycket uppe och bjuder in Luleå i matchen. Jag känner att vi inte lyckades prestera i nittio minuter. Ett kryss hade vi inte räknat med, men vi får ändå ta det efter tio raka vinster.

 

Efter krysset mot Luleå tappade Vasalund förstaplatsen till BP. Om båda lagen skulle ta lika många poäng på de närmaste två omgångarna kan en poäng räcka för BP när lagen möter varandra på Grimsta, eftersom BP i dagsläget har bättre målskillnad.

Tror du nerverna kan kännas hos spelarna i slutomgångarna?

-Jag har inte märkt det i gruppen. Vi har jobbat efter devisen en match i taget och det gäller att leverera en bra prestation vilka vi än möter på andra sidan planhalvan. Nu är det ju klart att vi kommer etta eller tvåa och det är ju inget man blir direkt nervös av. Det är om det i sista omgången mot BP står och väger vilka som ska vinna det kan bli nerver. Nu gäller det att prestera på topp fram tills dess.

 

Pascal Simpson hoppas man på söndag mot Brage kan hitta tillbaka det spel man visade upp innan matchen mot Luleå.

-Det blir avgörande liksom att vi får ett anfallsspel som kan generera mål.

 

Vasalund får tillbaka från avstängningar Danny Tadaris och Axel Björnström, samtidigt som David Zlotnik drog på sig sitt tredje gula mot Luleå och är avstängd.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.