Nyheter 2013-06-16 Skadebekymmer i J-Södra Skadebekymmer i J-Södra Domnarvallen
2013-06-16   Skrivet av:
Till det viktiga bottenmötet på Stadsparksvallen har Jönköpings tränare Mats Gren flera spelare på skadelistan
Försvararna Tom Siwe och Viktor Rönneklev samt andremålvakten Anton Cajtoft saknas sedan tidigare. Anfallaren Samuel Adjei, som gjorde debut i SE mot Assyriska senast, har tillkommit på skadelistan.
-Sedan klev Robert Gojani av på träningen igår. Han fick känningar i ljumsken/höften och är ett frågetecken i matchen mot Brage, berättar Gren om skadeläget.

 

Inför säsongen tvingades Jönköping Södra att spara i budgeten viket medfört att truppen på ”pappret” inte är lika slagkraftig som ifjol. Bland annat har tunga pjäser som Andreas Tegström (Husqvarna), Pär ”PC” Cedergren (Värnamo) och Dennis Östlundh (slutat) försvunnit och enda etablerade nyförvärvet är anfallaren Aleksei Kangaskolkka från IFK Mariehamn i finska Veikkausliiga. Men Mats Gren har valt att fortsätta med samma spelsystem som ifjol trots omsättningen.
-Vi har inte ändrat så mycket i spelsätt. Men att vi har en tunnare trupp märker vi av och konkurrensen blir inte detsamma. Men vi var tvungna att spara.

 

Hur tycker du att Kangaskollka varit?
-Han har haft det jobbigt. Han började bra men har haft det svårt med spelet och målskyttet på slutet.
Trots att det finns mer att hämta från den Rysslandsfödde forwarden, leder han den interna skytteligan med tre mål.
-Men han kan bättre, menar Gren som är inne på andra året som tränare i J-Södra.

 

Hur tror du matchbilden kommer bli efter Brages tränarbyte?
-Det kommer ge dem extra energi. Men det är svårt säga hur bilden blir och hur mycket han (Zvezdan Milosevic) kommer att ändra.

 

Oftast brukar Jönköping vara det spelförande laget hemma på Stadsparksvallen. Men laget behärskar också en mer kontringsinriktad fotboll. Vilken modell det blir mot Brage återstår att se. I senaste hemmamatchen mot Falkenbergs FF kanske man gick på för hårt i offensiven vilket hallänningarna utnyttjade och vann med 4-2.
-Då kontrade de sönder oss. Man får inte bjuda på så mycket, säger Mats som vet att det också finns möjligheten man själv kan välja att spela på snabba spelvändningar.
-Vi kan lägga oss lägre ner och vi är bra att försvara oss djupt, och att utnyttja chanserna som en kontringsfotboll kan ge.

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.