Nyheter 2021-10-05 Snacket efter matchen mot Öster Snacket efter matchen mot Öster
2021-10-05   Skrivet av:

2-2 hemma mot Öster efter att ha haft ledningen två gånger om, där vi gör en bra första halvlek men har svårt att komma upp i nivå i andra. Såhär gick snacket efter matchen.

Brasilianaren ”Nico” Gianini Dantas byttes in i den 61 minuten, vid ställningen 2-2. Ordern var att hålla tätt bakåt, vilket laget klarade av trots att vi stundtals var hårt tillbakatryckta.

-Jag fick direktiven att det viktigaste var att vi inte skulle släppa in något mål. ”Matte” hade gjort ett bra jobb, men han fick kliva av på grund av skada. Vi hoppades förstås på att vinna, men det är bättre med en poäng än att förlora. Vi får lära oss av misstagen till kommande matcher.

 

IKB stod för en fin första halvlek, men i andra halvlek bytte matchen skepnad, och då var det Öster som hade spelet.

 

Varför tror du matchen ändrade karaktär efter paus?

-Vi hade bra kontroll i första, vi fick ytor och kunde hålla bollen. I andra satte de pressen högre, det blev svårare för oss hålla bollen och de fick mer tryck på oss.

 

”Nico” har varit utanför startelvan de senaste matcherna, men tycker att det beror mycket på den hårda konkurrensen.

-Det är en process och jag har bara varit här några månader, och jag vet att ”Matte” och ”Alex” har gjort det bra över tid i IKB och spelat tillsammans, så det är svårt att ersätta dem.

 

Sex matcher kvar, och ”Nico” vill förstås vinna dem, men är på det klara med att alla slår alla i den här serien.

-Det är en jämn liga, och det är tätt mellan lagen. Vi förväntar oss fortsätta med det bra och hårt jobb, som vi har gjort i de senaste matcherna. Som vi gjorde i första idag, och stundtals i andra halvlek. Vi hoppas bli bättre ända fram till slutet (av säsongen).

 

Klebér Saarenpää var ändå hyfsat nöjd med resultatet efter matchen.

-Vi är pigga och fräscha och gör en bra start av matchen. Men jag tycker vi redan i slutet av första halvlek börjar mattas. Defensivt går det långsamt för oss. Vi kommer inte åt dem, och kommer inte in i någon press. De får spela runt, och nöta ut oss, det visar sig tydligt i andra, då vi inte får till något anfallsspel för att vi är för trötta. När man har trötta ben, blir det sämre kvalitet. Vi hamnar i lite orytm idag, när vi får göra många byten.

 

Brage ställde upp med samma startspelare som senast mot Vasalund. Att göra några ändringar i startuppställningen, med tanke på det täta matchandet, var inte aktuellt säger IKB-bossen.

-Fysiologiskt ska det inte vara några problem med att vi spelade match i torsdags. Kanske det kan ta mer på Niklas (Söderberg) och Seth (Hellberg) med deras skadehistorik, än övriga.

 

Med tanke på det skrynkliga tabelläge vi befinner oss i, hade en tre poängare behövts för att ta sig ovanför kvalstrecket. Nu ligger vi kvar på trettonde plats. Men som sagt tyckte Klebér att en pinne var okej.

-Såsom matchen utvecklade sig är det ett resultat vi får ta. Surt att vi tappar ledningen två gånger, på saker vi vet att vi kan göra bättre.

 

Vad är du mest nöjd med från matchen?

-Det finns et struktur, en ram vi kan luta oss mot. Jag tycker vi får kämpa för att få ett resultat, och den glöden vi har, är en trygghet, och det ska spelarna ha all eloge för. Vi sliter oss till det här krysset, och sedan hoppas vi att vi kan få någon kontring och stjäla alla tre (poängen).

 

Backlinjen gjorde i andra en suverän insats när Öster tryckte på för ett ledningsmål. Trots stort bollinnehav för smålänningarna, kom man inte till de heta målchanserna. På den ena av ytterback platserna gjorde Pontus Hindrikes en helgjuten match. Trots att man gick på knäna, jobbade man till sig en poäng, vilket var bra.

-I slutändan är det surt att inte få alla tre, men som det ser ut slutet får vi vara nöjda med en poäng. Vi blir trötta och får inte igång spelet och de trycker ner oss. Jag kan inte säga varför vi blir trötta, kanske det har med att göra vi spelade i torsdags, menar Hinken.

 

Vad säger du om målen ni släpper in?

-Första målet tycker jag vi ska kunna lösa. Det är en frispark som går förbi alla, och det måste vi lösa bättre. Andra målet är ett fint mål de gör.

 

”Hinken” tyckte att man stod för en bra första halvlek, men att han grämde sig lite över de två insläppta målen.

-Hade vi kunnat vara lite skarpare defensivt….jag tycker vi spelar bra i första.

 

Brages båda mål kan klassas närapå som drömmål. Leo Pllanas 1-0 var nog det vackraste av de två, men 2-1 från Hindrikes var nästan lika snyggt.

-Det var fint mål. William (Bergendahl) sa att jag skulle gå på bortre. Den tar en touch och jag får den perfekt i luften, och det gäller att träffa bollen. Det var Niklas som slog hörnan, och det blir en touch. Leo gör det bra när han kommer en mot en. Han får mycket tid kan utmana, och när han får så mycket tid är han vass.

 

Med några minuters distans tyckte ”Hinken” att 2-2 var ganska rättvist.

-Öster ett bra lag, och jag tycker vi kan dominera i första. I andra hittar de motmedel på hur vi spelar. Det är en hård och tuff match, och det är klart att vi vill ha mer.

 

Trots tre matcher utan förlust, är det fortsatta tabelläget utsatt. En tre poängare kan dock ge hiss upp i den jämna tabellen.

-Många som tar poäng därnere, och det gäller att vi fortsätter tror på det, och ta poäng i alla matcher vi kan. Det kommer kanske lägligt med nästan två veckors matchuppehåll. Vi kommer träna på, och se att vi är fräscha till kommande matcher, säger Hindrikes.

 

Nyligen landslagsuttagna Seth Kanteh Hellberg  kämpade och slet på Brages mittfält, innan han byttes ut i andra halvlek. Att han då var rejält trött har sina orsaker:

-Det var match i torsdags, och sedan tog jag ett lite otaktiskt covidvaccin i fredags, som gjort jag varit sängliggande. Jag känner mig fortfarande lite dåsig, men jag är besviken över min prestation idag. Borde kunnat gjort det bättre, och kände att jag gjorde en dålig match. Jag tycker vi får vara nöjda med en poäng.

 

Vad säger du om matchen som sådan?

-Vi kommer ut bra i första och spelar med samma energi som vi hade mot Vasalund. Men de kommer tillbaks två gånger. Jag tappar markeringen i tro att målvakten ska komma, men jag ska inte tappa markeringen heller, vilket gör att de får 1-1 (på inspelet på frisparken). Sedan gör vi ett fint 2-1 mål, men de kommer igen och gör 2-2 efter en miss i kommunikationen.

 

För Brage spelarna gäller det nu återhämtning, träning och en ledig helg. Men för Seth Kanteh Hellberg är det som sagt VM-kval som gäller med sitt Liberia, där han ska spela dubbla landskamper.

-Jag åker till Ghana och ska spela två matcher mot Kap Verde med landslaget, på torsdag och söndag.

 

-Kap Verde har några spelare i den portugisiska högsta- och andra ligan. Jag kommer nog inte starta den första matchen, det blir för tight med resande, men förhoppningsvis den andra, säger Kanteh, som är hemma i Sverige igen tisdag nästa vecka.

 

Nästa match spelas alltså söndagen den 17 oktober borta mot topplaget Norrby IF, som slåss om en plats till Allsvenskan.

 

Text: Per Lindgren.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.