Nyheter Snacket efter segern mot Vasalund 2021-10-02 Snacket efter segern mot Vasalund
2021-10-02   Skrivet av:

Stämningen efter torsdagens övertygande seger hemma på Vallen var god och det var idel glada miner i katakomberna.

Leonard Pllana fortsätter att göra poäng. Mot Vasalund kom 25-åringens tionde mål och andra assist för säsongen.

-Det kändes bra. Det är mitt jobb att göra mål och poäng. Jag gör allt för att hjälpa laget, säger Leo som satte 1-0 i fjärde minuten när han bröt in från kanten och satte bollen i nättaket bakom Radu Mitu, och sedan passade fram till Anton Lundin, som med en kanon ordnade 2-0 i sjunde matchminuten.

 

Men han vill lika mycket lyfta fram laget som sin egna prestation bakom trepoängaren som betydde att Brage klättrade upp på fast mark. 

-Det handlar om disciplin att hålla nollan. Vi kommer få lägen, och när de dyker upp så gäller det att sätta dem.

 

Brage gjorde en homogen insats och gav egentligen inte Vasalund någon chans. Försvaret släppte in till mycket och framåt var Vasalunds chanser lätträknade. Leonard Pllana menar att alla spelare låg bakom en av säsongens bästa insatser.

-När vi gör det tillsammans så är vi riktigt bra. Vi var disciplinerade i försvarsspelet. Alla snackade och pushade varandra, det är så här det ska vara.

 

Försvarsinsatsen mot J-Södra följdes upp med en minst lika bra prestation mot Vasalund.

-Det viktigaste var att vi höll nollan, och sedan ta det därifrån, säger Pllana som imponerades och hyllade de nästan 2500 åskådare som fanns på plats trots regnet.

 

-Wow, vilket tryck det var. Tack till de för de hjälper oss jättemycket. När jag gick ut och såg den här stämningen, de betydde mycket, samtidigt som vi spelade riktigt bra. det är så här det ska vara, och vi ska försöka göra dem stolta.

 

Segern betydde vi tog ett kliv upp till tolfte plats och säker mark.

-Jätteviktigt. Nu har vi match igen redan på måndag mot Öster. Det är samma sak som gäller, säger Pllana som hoppas att man kan upprepa insatsen.

-De är ett bra lag. Men om vi gör en sådan här match igen, med ett disciplinerat försvarsspel så tycker jag det ser bra ut.

 

Filip Sjöberg byttes in direkt efter paus, när Anton Lundin hade fått känningar, och låg bakom 3-0-målet som kom i 46:e matchminuten.

-Jag fick en diagonal passning på mittfältet och fick ganska mycket yta. Jag lyfte in den på bortre till ”Sulan” (Robbin Sellin) som lägger ner den till Hellberg som bara att har att dra in den.

 

-Det var ett av många fina mål idag, säger Filip Sjöberg, som tyckte det var extra viktigt det blev tre spelmål.

 

-Skönt att veta och känna det själv i laget att att vi kan det här. Vi har gjort en bra match nu. Nu gäller det ladda om och göra en ordentlig arbetsinsats nästa vecka.

 

Med en 2-0-ledning paus och ett stort spelövertag kändes det väldigt tryggt, när sedan 3-0 kom i upptakten av andra gjorde inte saken sämre.

-Skönt att få in det tidigt. Då kan man slappna av lite mer och döda matchen. Vi har bra kontroll hela matchen igenom tycker jag. De har inte jättemycket lägen, det är lite hörnor och sådant. Jag tycker vi sköter oss väldigt bra där ute idag. den här goa känslan får vi ta med oss in till nästa match.

 

Med två matcher utan seger, var trepoängaren idag extremt värdefull i den täta bottenstriden.

-Ja den var jätteviktigt om man ser till tabellen. Det var nog den viktigaste segern hittills i år.

 

Match igen mot Öster på måndag. Hur kommer ni ladda inför den matchen?

-Vi får gå in med samma inställning. Vi bestämde oss redan i omklädningsrummet innan. Vi hade en bra uppvärmning, vi får gå in med samma inställning och göra samma arbetsinsats igen.

 

I Brages backlinje stod Moses Makasi för en stabil insats, men gladde sig mest över kollektivet, och att man fick en bra start på tillställningen.

-Jättebra match från laget, och det var viktigt få två tidiga mål. Sedan kontrollerade vi matchen, och förtjänade att vinna.

 

Inför mötet mot Vasalund kring de nedre strecken, var det värdefulla poäng som stod på spel. ”Mo” Makasi tycker dock att alla matcher är lika betydelsefulla.

-Varje match är viktig i och med var vi befinner oss. Vi behövde tre poäng, och lyckligtvis fick vi det, och vi är glada.

 

Ni såg taggade ut från start… ?

-Alla var redo för matchen, och vi visste att vi behövde ett bra resultat, då Vasalund ligger strax bakom oss. Det var viktiga tre poäng. Vi kunde gjort fem, sex mål. Och chanserna Vasalund skapade kom från våra misstag, så i fortsättningen hoppas vi minska våra misstag.

 

2-0 i halvtid var i underkant, och så länge hade Vasalund målmässig kontakt. Men när Seth Hellberg fixade 3-0 med en drömträff i den 46:e minuten kändes det som det målet helt avgjorde matchen.

-Vi sa i omklädningsrummet att försöka få ett tidigt mål, så att det inte skulle få chansen att komma in i matchen.

 

Moses Makasi väljer att ha fötterna kvar på marken, och inte sväva iväg, efter den efterlängtade vinsten. Något större firande är med andra ord inte aktuellt.

-Jobbet är inte gjort. Vi har ny match på måndag, så det gäller att återhämta sig. Vi hoppas på tre nya poäng då. Vi slog dem (Öster) borta med 2-1. Det kommer att bli en tuff match, men det gäller att ha fokus från start. Vi måste fortsätta jobba, och spela som vi gjorde idag, så kommer det gå bra på måndag.

 

Vad säger du om din egen insats ikväll?

-Jag är nöjd, men jag hoppas på ett mål eller en assist, i nästa match.

 

Micke Eklund, assisterande tränare i IKB, var lättad efter trepoängaren

-Det var den här månadens skönaste seger i alla fall.

 

Några nerver med tanke på matchens betydelse syntes inte, utan istället fick vi se ett oerhört spelsuget IKB från start.

-Vi hade förberett och preparerat oss, att vi ska spela som vanligt. Att njuta av att publiken är tillbaka, och det tyckte jag killarna svarade på ett bra sätt.

 

Att redan innan tio minuter spelats, skaffat sig en tvåmålsledningen, var så klart något av en drömstart. Eklund vill dock betona att man redan imorgon, fredag, måste släppa matchen, och blicka framåt.

-Skönt att få en tidig ledning. Vi har inte hamnat i en sådan här tidig ledning tidigare i år. Ny match på måndag.

 

Var det här den perfekta matchen?

-Nja. Det finns saker vi kan göra bättre. Det är viktigt hur vi ska hantera det här mentalt. Att vi förstår att på måndag är det en ny viktig match. Vi gör en bra prestation idag, men det är viktigt vi gör en lika bra prestation på måndag.

 

Andra nollan på raken, är ett kvitto på att man återigen börjar få ihop defensiven. Likt matchen mot Jönköping, så hade Adrian Engdahl inte förtvivlat mycket att bestyra.

-Hela laget gör det bra försvarsmässigt, inte enbart backlinjen. Vi är mer kompakta som lag. Vi får vår första press att göra ett bra jobb, då blir det enklare för våra mittbackar. Jättekul att hålla nollan.

 

Under fredagen blev det det blir lättare träning för de som inte spelade så mycket idag.

-Vi tränar på lördag och söndag för att få energi. Vi måste rensa skallarna och förstå att den här matchen är inget värd på måndag. Då är det nya insatser som gäller.

 

Vad säger du om att Evert (Mellström) som fick en hyllning innan match?

-Kul att Evert hyllas med en egen läktare och allting. Jag minns själv när jag började gå på Vallen med min pappa på mitten av 80-talet, att Evert var speaker då, och även när jag spelade. Han är ju en del av den här klubben, så han är väl värd den här hyllningen. Han är här dagligen och en del av den här klubben.

 

Text: Olov & Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.