Nyheter 2017-07-09 Snacket efter söndagens match Snacket efter söndagens match
2017-07-09   Skrivet av:

Brage fick med sig en värdefull poäng i bortamötet mot Team TG FF efter att mittbacken Alexander Zetterström nickat in kvitteringen till 1-1 i 79:e matchminuten på Brages fjärde hörna.

-Det är en överlång hörna och jag blir omarkerad och nickar in den vid bortre vänstra stolpen, säger poängräddaren.

 

Målet, ”Alex” första för säsongen, betyder Brage är obesegrade när serien vänder nästa helg.

-Jätteskönt. Det var viktigt inte bara för mig själv utan för hela laget att vi kan vara obesegrade.

 

Efter en mindre bra första halvlek ryckte Brage upp sig en del i andra.

-Första var dålig och vi var inte där. De får ett extremt övertag som gjorde det jobbigt för oss.

 

Varför var ni inte med i första?

-Vi åkte upp med buss i går, men det ska inte bero på det. Det är alldeles för dåligt och det får inte hända. Vi går sedan ut i andra och är betydligt bättre. Men TG var duktiga och det var jättejobbigt att möta dem.

 

Zetterström vill inte nämna någon spelare som stack ut extra i matchen.

-Det är kollektivet som är bra i andra halvleken.

 

Vad tror du om ”returen” på söndag?

-Hoppas på en helt annan matchbild då. Vi har hemmaplan och då ska vi lyfta oss till en trea hoppas jag.

 

Team TG FF motsvarade föräntningarna som ett bollskickligt lag. Med ett snabbt passningsspel höll man långa stunder bollen inom laget och satte Brage under stora problem. Reslige Jonathan Lundbäck var hela tiden ett hot framåt och gav Brages backlinje fullt upp. Under matchens sista tjugo minuter hade 27-åringen tre bra lägen att hitta rätt. Först var det på friläge, efter att han dribblat sig förbi två Bragespelare, som han fick se sitt skott blockeras av Viktor Bergh. Kort efter var det Peter Rosendal som hindrade från det skulle bli mål och på stopptid nickade han strax över.

-Jag hade några jättechanser. Om jag hade gjort det lite bättre skulle vi vunnit matchen, menar Lundbäck som var besviken efteråt över resultatet.

-Det känns för jävligt att tappa två poäng. Jag tycker faktiskt, trots att det är Brage vi möter, att vi är det bättre laget. Jag är nöjd med spelet, men jävligt missnöjd att vi inte vinner matchen.

 

I första halvleken handlade det mycket om Jonathan Lundbäck och Adam Chenouffi framåt för hemmalaget.

-Vi har egentligen allt spel i första, även om vi inte skapar så jättemycket chanser. I andra går de ut starkt och det känns som de pressade högre. Vi fick lite problem att ta oss ur det. Men sedan tar vi över igen efter en kvart och hittar tillbaka till spelet från första.

 

I Team TG FF gjorde backlinjen, med Hampus Wallgren, Mathias Åkerlund, Erik Olofssson och Linus Marklund, det bra som avväpnade Brages Johan Eklund.

-De hade bra koll på honom, säger Lundbäck som också vill berömma motståndarna.

-All cred till dem som igen klarar sig från att förlora.

 

Vad är ni mest nöjda med i ert spel?

-Vi vill spela ett passningsorienterat spel med mycket bollinnehav. Sedan kanske Brage ej är i behov att alltid ha bollen. Jag har annars en känsla av de inte är nöjda med sin prestation.

 

Vad tror du om matchen på söndag?

-Då har de hemmaplansfördel och får ett bra publikstöd. Det kommer bli ännu tuffare än matchen i dag. Men vi får ta med att vi tappat respekten. Vi kommer försöka spela exakt lika då och försöka göra en lika bra prestation, men att vi ska vinna då.

 

En av Brages poängräddare var målvakten Peter Rosendal. Vid ställningen 1-0 med dryga kvarten kvar fick han slänga sig bakåt, efter ett misslyckat uppspel, för att rädda Jonathan Lundbäcks skott.

-Jag rullade bollen till Viktor (Bergh) och han slår bollen på foten på en av deras spelare (Lundbäck) som kommer löpande men jag lyckades ta mig tillbaka. Jag tror det är Carlos (Garcia) som gör en liten press som gör att han måste skjuta direkt. Sedan är det bara gå fullt ut och chansa. Jag är inte beredd på passningen, jag trodde han (Bergh) skulle skicka den långt. Där fick man en liten hjärtinfarkt, säger ”Rosen” med ett ansträngt leende. 2-0 där och matchen hade troligen varit förlorad.

 

Bragemålvakten menar man inte kom upp i det spel man visat i tidigare matcher och att en poäng var bra få med sig hem.

-Vi är nöjda med resultatet. Vår första halvlek är under all kritik. Det är inte den fotboll vi stått för tidigare. Vi misslyckades med allt från att styra till att puscha varandra. Vi sitter kvar i bussen. Vi går in i paus med en liten tankeställare.

 

Vad säger du om er andra halvlek?

-Vi går ut och tar kriget, och visar en fantastisk moral. Tar man kriget och vinner dueller får man chanser i fotboll. Vi gör mål på en hörna, och har en jättechans i slutet. Det är bara att lyfta moralen vi har i andra, och tar det och kriget med oss.

 

/Per Lindgren

 

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.