Nyheter Sollentuna FK inför söndagens match 2017-08-18 Sollentuna FK inför söndagens match
2017-08-18   Skrivet av:

Söndagens motståndare Sollentuna FK inledde säsongen strålande med tre raka segrar och en topplats i tabellen.

Men sedan har man efterhand tappat lite av farten och våren avslutades med fyra raka förluster och en nionde plats i tabellen.

Lagets rutinerade stöttepelare Mikael Thorstensson menar dock att man kan slå vilket lag som helst i serien.
-Det känns som det inte finns någon match där vi inte kan ta poäng i. 

 

Att kapaciteten finns har man bevisat när man mött seriens topplag. I vårens möte mot Brage på Domnarvsvallen var man nära hämta in ett 3-0 underläge i andra halvleken (slutresultatet blev 3-2) och mot Västerås SK tog man en välförtjänt poäng (0-0). Mot serietvåan Umeå FC på hemmaplan höll man länge 0-0, men med sex ordinarie minuter kvar avgjorde gästernas Dillan Ismail 0-1 på straff.
-Vi gjorde en bra andra halvlek mot Brage, och matchen mot VSK var kanske en av våra bästa för säsongen. Mot Umeå förlorade vi på slutet på ett straffmål.

 

Inför säsongen var målsättningen att hänga kvar och den står kvar.
-Ja, det är målet från föreningens sida. I truppen så förbereder man sig och försöker ta poäng i varje match. Även om vi har tappat en del andra halvan av vårsäsongen så känns det som det inte finns någon match där vi är helt borta. Det handlar om att ta de poäng som krävs för att hänga kvar och gärna komma på övre halvan under hösten, säger 32-åringen som tillhör de rutinerade i nykomlingen Sollentuna.

 

Under sommarfönstret har Sollentuna förstärkt med Samuel Holm, fw/mf från Åtvidabergs FF, Luka Dobrijevic, mf, från Vasalunds IF och Keivan Keshavarz, mf, närmast från tyska FC Riensberg.
-De har sett bra ut alla tre. De är värvade för att direkt kunna spela. Sedan om de tar en plats i startelvan återstår att se, men de är definitivt med och konkurrerar.

 

På minussidan finns Viktor Kramer som lånats ut till division 2-klubben Karlbergs BK och Botan Arif som skrivit på för Arameisk-Syrianska IF.

 

Under sommaruppehållet har Sollentuna mött niondeplacerade söderettan laget Husqvarna FF i en träningsmatch och vunnit med 1-0.
-Det var en bra och rejäl värdemätare. Husqvarna är ett bra lag. Det var bra att få komma in i tempot inför säsongen eftersom vi har en ganska tuff inledning. Först Brage, sedan cupmatch (Syrianska FF) och så har vi Umeå. För oss handlar det om att komma in i tempot direkt. Det var kul att se så många av spelarna var i bra form och att nyförvärven var med och kunde prestera direkt, säger Thorstensson som också är klubbchef i Sollentuna FK.

 

Hur tycker du truppstatusen ser ut nu jämfört med från i våras?
-Den ser bättre ut med tre bra nyförvärv. Truppen växer hela tiden och kom ihåg att vi ändå är nykomlingar. Vi blir bättre för varje omgång även om resultaten inte sett ut så. Vi hade en jättebra start men ett sämre slut på vårsäsongen. men jag tycker ändå att truppen växer hela tiden.

 

I omgång 4 i våras vann Brage med 3-2 på hemmaplan mot Sollentuna. Då hade IKB gått upp till stabila 3-0 med mindre än tjugo minuter kvar att spela av matchen. Men två snabba mål 3-1 Mikael Thorstensson (75) och 3-2 Chika Francis Ezeh (79) gjorde att det blev spänning ända fram till slutsignalen.
Vad tar ni med er från den matchen?
-Först och främst att vi har en enorm respekt för Brage. De är obesegrade, otroligt gjort. Vi känner väl att vi lyfter oss, att det är ett lag med kvalitet och att vi måste vara på topp.

 

Thorstensson tycker man har bra koll på motståndarna och hoppas man hitta nycklar för att kunna vinna.
-Vi har tittat mycket på de för att se vad vi kan göra både offensivt och defensivt utifrån hur de spelar. Den stora grejen är att vi måste vara med i matchen från minut ett och hela vägen in.

 

Hur matchens karaktär kan komma se ut har Mikael Thorstensson svårt att sia om men hoppas att hemmaplan kan vara en plusfaktor.
-Förhoppningsvis kan det vara en fördel. Det är svårt veta hur matchbilden kan komma se ut, då man inte vet vad de har för matchplan.

 

I vårens tillställning inledde Brage bäst och tog ledningen med 1-0 efter 33 minuter genom Carlos Garcia.
-Jag hoppas att vi kan vara med bättre i första och vara mer stabila defensivt.
Efter paus kom också 1-0 (69) och 2-0 (69) med Johan Eklund respektive Anton Lundin som målskyttar, innan Sollentuna kom igen i slutet.
-Släpper man iväg Brage blir det svårt. Annars tycker jag att vi brukar vara bekväma och spela tight defensivt och att vi jobbar hårt i alla matcher.

 

I matchen på söndag för Sollentuna klara sig utan mittfältaren Mathias Karelius och anfallaren Buba Sonko som båda är skadade.

 
Olov Lindgren

 

 

 

 

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.