Nyheter Söndagens motståndare Assyriska FF 2017-09-08 Söndagens motståndare Assyriska FF
2017-09-08   Skrivet av:

Bortamatch mot hemmastarka tabellfemman Assyriska FF väntar för IK Brage i norrettans 18:e omgång på söndag.

 

Södertäljelaget förlorade hemmapremiären mot Arameisk-Syrianska IF i april med 1-2, men har sedan en svit på åtta raka matcher utan förlust hemma på Södertälje Fotbollsarena.

-Kanske vi är lite lite modigare på hemmaplan, men annars tycker jag inte spelet har skilt sig så mycket om man jämför hemma- och bortaspelet, säger Assyriskas assisterande tränare Magnus Österberg.

 

Men kanske ett trendbrottet kom i bortaspelet då man i nionde försöket tog säsongens första trepoängaren i senaste omgången, då det blev seger med klara 4-1 på Skogsvallen mot IFK Luleå.

-Det har dröjt länge och det var ju bra ur den aspekten att den sviten bröts. Men det viktigaste var hur vi spelade och det var väldigt bra.

 

Assyriska fick bästa tänkbara start på matchen mot seriejumbon och tog ledningen med 0-1 i 19:e matchminuten. Att Luleå sedan kvitterade till 1-1 på hörna en kvart senare störde inte bortalaget.

-Vi behåller lugnet efter de kvitterat. Vi har greppet hela tiden och gör en bra insats defensivt och släpper till lite chanser, säger Österberg som fick se sina mannar göra tre raka mål i andra halvleken och vinna med klara 1-4.

-Vi fullföljde matchplanen vi hade på förhand och spelarna gjorde det väldigt bra. Vi kanske tidigare har varit lite mer avvaktande på bortaplan.

 

Ofta har Assyriska i matcherna hamnat i målmässigt underläge och har sedan haft svårt att vända på matcherna, speciellt på bortaplan.

-Vi har hamnat i brygga och av någon anledning sedan haft det svårare att ställa det till rätta på borta- än hemmaplan.

 

Avståndet upp till tvåan Umeå FC på kvalplats är tio poäng med nio matcher kvar att spela. Något som Magnus Österberg tror blir svårt att plocka in.

-Vi ska möta Umeå och kan ta in tre poäng. Men annars kan vi inte styra över det. Vi får fokusera på det vi kan göra själva. Vi har också Akropolis och Carlstad U framför oss. Om läget är annorlunda med två tre omgångar kvar kan vi prata mer om det. Men just nu är det ganska ointressant att prata om.

 

I fjol degraderades Assyriska ur superettan och att direkt ta klivet tillbaka visste man skulle bli svårt efter att de tappat flera spelare.

-Vi bytte ut nästan hela truppen och det tar tid. Målsättningen var att hämna i mitten. Vi blev heller inte hjälpta av vi fick mycket skador under våren och fick ändra om i startelvorna.

 

I den interna skytteligan leder Kevin Krans på åtta mål, ett mer än Sebastian Holmqvist. Det är också dessa två spelare som Assyriska tränaren vill lyfta fram lite extra.

 

Vilken tycker du varit er bästa spelare under säsongen?

-Det är ganska många som varit bra, men tyvärr inte samtidigt. Men Kevin och Sebastian har gjort mycket poäng. Sedan har vår målvakt Adrian Engdahl, som stått de sju-åtta senaste matcherna, varit väldigt bra. Sedan är försvarsspelaren Isa Demir bra i varje match.

 

Hemmastarka Assyriska FF mot serieettan IK Brage har alla förutsättningar att bli en bra match. När lagen möttes i våras vann Brage med 4-2 (1-1) efter avgjort i andra halvleken.

 

Vilka tycker du är favoriter på söndag?

-Det vore löjligt att säga annat än Brage om man ser på vad de gjort. Men vi är sugna på att göra en bättre insats än i Borlänge. Vi är form- och spelmässigt ett mycket bättre lag nu. Men vi vet att Brage är bästa laget i serien och att vi måste göra en väldigt bra match för att ta tre poäng, men det är det vi går för.

 

Vad kommer avgöra matchen?

-Det är två bra lag och det kommer vara små marginaler. Det kommer bli en jämn tillställning där dagsformen på spelarna avgör, säger Magnus Österberg.

 

Assyriska FF får enligt rapporter klara sig utan varningsavstängde backen Andreas Haddad samt mittfältaren Kevin Krans.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.