Nyheter 2017-10-14 Söndagens motståndare IFK Luleå Söndagens motståndare IFK Luleå Domnarvallen
2017-10-14   Skrivet av:

Söndagens motståndare IFK Luleå har haft en tuff säsong och parkerar som tabelljumbo med fyra omgångar kvar. Laget har haft mycket otur med skador vilket varit en av anledningarna till resultaten inte varit som man önskat.

 

På tränarsidan har det också hänt mycket i föreningen under säsongen.
Fredrik Waara, fick efter åtta år som huvudansvarig, under sommaruppehållet lämna över till Per Nyström Jensen. Men Jensens tid som tränare blev kortvarig då IFK Luelå tidigare i veckan meddelade att ny huvudtränare från och med nästa år blir Brian Wake, 35 år, som nyligen tog upp Ytterhogdals IK till tvåan.

 

Var det ett lätt beslut tacka ja när du fick erbjudandet bli tränare i IFK Luleå?
-Ja, det var det. Efter jag hade varit uppe och sett mig omkring och träffat styrelsen så kände jag mig välkommen.

 

Efter i fjol missat kvalat sig upp med Ytterhogdal till tvåan gick det bättre i år då laget vann division 3 Södra Norrland nio poäng före tvåan IFK Mora. Resultaten med Ytterhogdal har fått upp ögonen från flera håll för 35-åringen, som också arbetat som assisterande tränare till Graham Potter i Östersunds FK 2012, men att IFK Luleå kändes rätt.
-Det fanns intresse från andra håll. Jag har haft två intressanta år i Ytterhogdal men du måste gå vidare.

 

Med fyra omgångar kvar av norrettan pekar det mesta på att IFK Luleå degraderas till tvåan och i så fall kommer få möta Ytterhogdal nästa säsong i division 2 Norrland.
-Men det kommer bli som vilken match som helst. Man måste vara professionell, säger Wake som inte utesluter han kommer ta med sig några spelare från sin tidigare klubb till Luleå.
-Kanske. Ytterhogdal har många bra unga spelare. Vi får se vilken trupp jag får i IFK Luleå. Det gäller att hitta rätt spelare.

 

I slutet av förra månaden var han uppe i Luleå och såg en match med sin kommande arbetsgivare.
-Jag hade inte följt de innan. Jag vet att de har haft ett tufft år med skador. Men de har många bra unga spelare som borde spela högre upp. Det kommer bli en tuff utmaning att träna IFK Luleå.

 

Hur är din tränarfilosofi?
-Att spelarna får en träningsmiljö som de känner sig bekväma med. Att de ska tycka om att få spela för föreningen. Jag vill försöka hitta styrkorna i varje enskild spelare. Alla har sina styrkor och svagheter och jag vill att de ska vara öppna för att bli bättre.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.