Nyheter 2019-10-19 Söndagens motståndare J-Södra Söndagens motståndare J-Södra
2019-10-19   Skrivet av:

Söndagens motståndare Jönköpings Södra kommer med en något sviktande form till nyckelmötet mot Brage. På de fyra senaste matcherna har man bara tagit två poäng. Jönköpingbossen Andreas Brännström menar uppehållet kom lägligt och att man är på väg tillbaka till den form man visat under stora delar av säsongen.
-Vi har haft en liten svacka, men det känns som vi är på väg uppåt igen. 

 

Det är framförallt målskyttet som har hackat på slutet. Men om man ser över hela säsongen så är det bara Brage som gjort fler mål än Södra under säsongen (47 mot 46).
-Vi hade en sämre period sista månaden, så vi har tränat mest anfallsspel under uppehållet.

 

Det normalt sett starkt offensiva Jönköping har haft märkbart svårt att hitta nätet och på de fem senaste matcherna har det bara blivit tre mål. Noterbart är samtliga har kommit på straff. Senaste spelmålet kom den 1 september i 5-2-segern hemma mot Örgryte.
-Det sitter lite mentalt. Vi har varit lite latare i vissa rörelser. Man behöver faktiskt löpa ganska mycket, för att spela bra anfallsspel och det tycker jag vi inte har gjort sista månaden. Vi har varit lite långsammare och tappat en del saker, men vi har jobbat med det under uppehållet.

 

För att komma så väl förberedda som möjligt och komma in i matchtempo, ställde Jönköping Södra upp med A-laget i U21-matchen mot Varbergs BoIS i tisdags.
-Det handlade om att vi varit dåliga efter uppehåll tidigare. Vi ville ha mer matcher och det såg ut som vi ville, säger Brännström efter 3-0-segern där målskyttarna var Elias Gustafsson, Tommy Thelin och Enock Kwakwa.
Södra luftade stora delar av truppen, men mittfältarna Sebastian Crona och Amir Al-Ammari som båda klev av skadade mot Gais i senaste omgången, fanns inte med. Men Brännström tror båda ska vara tillgängliga på söndag.
-De har haft tid att återhämta sig under uppehållet.
På skadelistan finns sedan tidigare försvarsspelarna Erik Moberg och Philip Wiström.

 

Att matchen spelas på konstgräs ser han inte som någon nackdel.
-Faktum är att vi har ett bra facit på konstgräs. Vi är ett gräslag, men vi är bättre på konstgräs än dåligt gräs. Vi är inte ett lag med en massa kilon så det passar oss bra.

 

Mötet mot Jönköpings Södra blir det tredje för säsongen. De tidigare två har smålänningarna vunnit och även hållit nollan. I slutet av maj vann Södra med 2-0 på hemmaplan och under sommaruppehållet blev det 3-0 i en träningsmatch på neutral plan (Rynninge).

 

Andreas Brännström förväntar sig en inledningsvis tillknäppt tillställning på söndag.
-Det är två lag som inte släpper in massor av mål, utan tvärtom. Jag tror sedan att matchen kommer öppna upp sig efterhand.
Vad tror du kommer krävas för att ni ska vinna?
-Att vi gör det bättre än sista månaden. Försvarsmässigt har det varit ganska bra, men vi måste prestera ett helt annat anfallsspel.

 

I fjol när lagen möttes  på Domnarvsvallen, vann Brage med 3-2, då kämpade Södra i botten för att förnya kontraktet. I år när man finns i den andra ändan av tabellen, är känslan annorlunda.
-Då spelade vi för att hänga kvar. Sett ur det perspektivet kan man inte önska sig mer där vi är i år. Vi är i ett betydligt bättre läge nu när vi åker till Borlänge, avslutar en förhoppningsvis Andreas Brännström.

 

Text: Olov Lindgren

 

Jönköping Södra grundad: 1922.
Fjolårets placering: 11:a.
Senaste hemmamötet: 2018-10-21 IK Brage-Jönköpings Södra 3-2 (0-1)
Mål, Brage: Anton Lundin 2, Samuel Aziz. Jönköping Södra: Alexander Jallow, Pavle Vagic.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.