Nyheter Söndagens motståndare J-Södra - med Andreas Brännström 2018-10-21 Söndagens motståndare J-Södra - med Andreas Brännström
2018-10-21   Skrivet av:

Redan i april fick tränaren Jörgen Wålemark lämna Jönköping Södra, efter att smålänningarna inlett säsongen svagt, och den 20 augusti tog Andreas Brännström över rodret som tränare, efter att assisterande Christer Persson och akademitränaren Stefan Jörgensen lett laget efter att Wålemark fick sparken.

Andreas Brännström, säger att han ännu inte riktigt hunnit sätta sin prägel på laget.

-Kanske inte så mycket som man skulle ha velat. Men det är ett aktiv val. Man är mitt i en serie med kort tid mellan matcherna. Jag har mer jobbat vecka för vecka, än mot en större vision.

 

Stockholmaren Andreas Brännström har tidigare tränat Dalkurd FF (2014-15, 2017), IK Sirius (2007-09), AFC (2013) och Hammarby IF U19/U21 (2016). ”Brännan” säger att Jönköping så sakteliga börjar spela den fotboll han förespråkar.

-Vi har hittills bara gjort ”svåra” mål, mot samlade motståndare med etablerat anfallsspel, där har vi kommit långt. Men ska man göra fler mål, behöver man göra så kallade enklare mål, som på kontring och snabbare anfall, där har vi inte lyckats ännu. Jag skulle vilja bryta upp våra längre anfall, med snabbare.

 

Jönköping har hela säsongen fått kämpa i nedre delarna av tabellen. Andreas Brännström, tror ändå att man har alla möjligheter att ta tillräckligt för poäng, för att slippa kvala nedåt.

-Det är fortfarande bra, med tanke på vi har det i egna händer. Och så länge man har det, är det ett ganska bra läge. Det är värre när man hoppas på andra lag, då är man illa ute. Vi har ett spelprogram som gör att det är upp till oss.

 

Har du kunnat bilda dig en uppfattning om Brage?

-Jag skulle vilja säga, efter AFC, att de är det lag som gjort det bäst efter förutsättningarna. Jag tycker de har gjort en jätteimponerade säsong. Jag känner till flera spelare som jag har haft. Jag har jobbat nära IKB i flera år, och de är ett av de lag jag känner till allra bäst. Det kommer kännas bra att komma tillbaka till Domnarvsvallen. Därifrån har jag många minnen. Jag har många träningspass, och matcher bakom mig där. Jag ska inte säga det blir som hemmaplan, men det ska bli kul.

 

Vad kommer att avgöra matchen under söndagen?

-Brage har mer fart än oss. Det är ingen hemlighet. Så det är klart att vi behöver få stopp på dem. Blir det en match där man byter anfall med varandra, då är vi illa ute. Vi behöver få en annan typ av matchbild.

 

J-Södra har sovit över i Örebro, och åker sista biten till Borlänge på matchdagen (läs: idag).

-Det är lite lurigt med kvällsmatcher. Åker man direkt till matchstaden, blir man sittande på ett hotell väldigt länge, säger Andreas Brännström.

 

I Jönköping saknas bara Tommy Thelin.

 

Under söndagseftermiddagen är det alltså dags för säsongens näst sista hemmamatch för IK Brage på Domnarvsvallen 2018. Så passa på att ta er till Vallen och heja fram de grönvita till seger! Biljetter köper ni via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Varmt välkomna!

 

/Olov Lindgren.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.