Nyheter Söndagens motståndare - Kalmar FF 2019-11-09 Söndagens motståndare - Kalmar FF
2019-11-09   Skrivet av:

På söndag ska det avgöras, då returen i det allsvenska kvalspelet mellan IK Brage och Kalmar FF spelas på Guldfågeln Arena.

KFF-tränaren Jens Nilsson, som bekant tog över efter Magnus Pehrsson inför sista omgången, noterades för första segern som huvudcoach i och med onsdagens seger på Domnarvsvallen. Men att bolla med hur stor procents chans man har att behålla sin allsvenska plats efter första matchen vill han inte.

-Jag har ingen aning. Jag är dålig att sia om procent. Men det är klart vi har en fördel som leder med 2-0 och två bortamål, det ska jag inte sticka under stolen med.

 

Men han väntar sig så länge Brage är med i matchen att man kommer sälja sig dyrt.

-Så länge de har en chans, så har de en chans och så länge vi har en chans, så har vi en chans. Det är så jag tänker.

 

Vilken karaktär tror du matchen får?

-Brage måste gå framåt, kanske inte med en gång, men de måste göra det. Då kan det bli en viss öppenhet bakåt. Men vi får se hur matchen utvecklar sig, vi vill gärna ta kommandot på hemmaplan och spela det spel vi brukar göra hemma. Vi tittar mest på oss själva i den här matchen.

 

I matchen senast gjorde mittbacken Viktor Elm comeback efter skada. Naturligtvis ger det en stabilitet och trygghet med 33-åringen tillbaka i startelvan.

-Han skötte sig perfekt. Det är en ledargestalt för oss. Han är en av allsvenskans bästa mittbackar. Så klart han betyder mycket för oss.

 

Första kvalmatchen var en tillställning som var relativt jämn spelmässigt. Men där KFF visade effektivitet, när chanserna dök upp ringde det direkt.

 

Nilsson har största respekt för Brage och var förberedd på vad som väntade på Domnarvsvallen.

-Vi visste att det skulle bli en svår uppgift. Det är klart jag är nöjd att åka därifrån med en 2-0-seger. Absolut. Jag vet vilken fotboll de kan spela och vilka spelare de har. Men det kommer bli en tuff match på söndag också.

 

Kändes det mest lättnad eller glädje efteråt?

-Vi är inriktade på att det är två matcher. Det klart man kände en ovisshet vad matchen skulle ta vägen någonstans. Klart jag kände glädje över resultatet, men jag vet också det är en match till och att klockan fem på söndag vet vi vem som drog det längsta strået.

 

Kalmar har hemma på Guldfågeln Arena vunnit en match (1-0 mot Helsingborg) och har åtta oavgjorda, samt sex förluster.

 

Spel på naturgräs är på förhand något som talar för hemmalaget.

-Men det är svårt att sia om vilken fördel vi har. Men det är vårt underlag. Om man tittar på Brage har de många rappa spelare som passar på konstgräs. Ocg det är en fördel att ha hemmaplan inför 7 000 åskådare, än 3 500 borta som i onsdags.

 

Hur är planen?

-Den är tung att springa på, men den är fin.

 

Kalmar FF har samma trupp tillgänglig som senast.

 

Text: Olov Lindgren
Foto: Janne Nilson- Frilansfotograferna,


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.