Nyheter Söndagens motståndare - Mjällby AIF 2019-06-22 Söndagens motståndare - Mjällby AIF
2019-06-22   Skrivet av:

Ett av seriens överraskningslag är Mjällby AIF, som efter 13 omgångar parkerar på en fin andraplats i tabellen, vilket betyder direktuppflyttning till Allsvenskan.

Efter en trevande inledning på säsongen, med bara en seger på de fyra första omgångarna, radade Blekingelaget upp sju raka vinster. I näst senaste omgången satte IF Brommapojkarna stopp på segersviten när det blev 1-1 på Grimsta IP. Och efter förlust med 0-2 borta mot Halmstads BK i söndags, fick även raden med förlustfria matcher sitt slut.

 

Mjällby hade svårt att komma till målchanser på Örjans Vall och hemmasegern var rättvis, säger Mjällbys tränare Milos Milosevic.

-Vi hade inte energin och var lite trötta, säger Mjällbybossen, som tar på sig förlusten mot HBK.

-Vi hade tränat hårt veckan innan och killarna var trötta. De var bättre än oss, och vi kom bara upp i 70-75 procent i nivå, men jag hoppas alla är hundra procent på söndag.

 

Med tanke på den förlustfria sviten med de sju raka segrarna är han inte överraskad över tabellplaceringen. Men han menar att det finns fler lag i serien som har mer rutin, och att serien är så pass jämn att alla kan slå alla.

– Om man tittar på våran trupp så är det inte många med erfarenhet från SE/AS. Jag tror det är många lag som har lite mer kapacitet och erfarenhet av Superettan.

-Brage har en bra organisation och många duktiga spelare. Samma sak med HBK, ÖIS och BP som har jättebra lag. Om man är lite bättre i 90 minuter så kan man slå alla. Vi måste ha tro på det vi gör.

 

Målsättningen Mjällby har satt upp är att ta 35 poäng, ett mål som rimligen snart kommer att uppnås.

-Idag har vi 25 poäng, så vi behöver tio till, sedan får vi se om vi tar det över fyra omgångar eller fler.

 

Nykomlingar brukar oftast vara bra i början av säsongen, men Mjällby har visat en bra nivå i stort sett hela våren, och kommit bra in i spelet i Superettan.

-Vi började inte så bra men sedan har vi fått upp tempot och lärt oss intensiteten som spelas i Superettan.

 

Mjällby, med snittåldern strax över 23 år, har några sevärda spelare. Starke anfallaren Jacob Bergström, tidigare framröstad som månadens spelare, borde vara ett hett villebråd i sommar. Talangen, 18-årige Taylor Silverholt, har spelat i både U17- och U19-landslaget. Backen Max Watson, är på lån från Jönköpings Södra, och tillför värdefull erfarenhet.

 

Trots de fina resultaten så här långt hoppas Mjällby förstärka truppen när transferfönstret öppnar.

-Jag hoppas vi kan få in en eller två spelare. Vi vill ha en mittback som passar vår filosofi och vårt spel.

 

Mjällby har visat sig svårslagna och är ett lag som ser jämnstarkt ut.

-När vi är som bäst är vi jätteaggressiva och kan springa mycket. Vi har bra balans mellan anfall och försvar. Det finns spelare med individuell kvalitet som kan göra mål för oss.

 

Han menar att det är viktigt hur laget presterar i det långa loppet, och närmast hur laget svarar på första förlusten sedan 21 april.

-För mig är det viktigaste hur vi ska besvara den dåliga matchen mot HBK, och hur vi gör det mot Brage. Vi har en ung trupp som ska uppträda i fler matcher och vi behöver lite tid.

 

Någon nyckelspelare vill han inte framhålla, utan säger att det är laget som ligger bakom vårens framgångar.

-Det är ingen som har gjort det här själv. Det kan vara så att det är en spelare som är bra från match till match. Vi har ingen ”allsvensk” spelare som gör allt för oss. Det är ingen som är bättre än någon annan.

 

Vilket lag skulle du säga är favorit på söndag?

-Brage kommer från en vinst mot Trelleborg, medans vi har ett kryss mot BP och förlust mot Halmstad, och kommer från en negativ trend. Vi har hemmaplan, men jag tror det är en femtiofemtio-match. De har en erfarenhet som gör dem till favoriter, men om man tittar på vår resultatrad på hemmaplan så är det vi som är favoriter.

 

 

MAIF-bossen är imponerad över Brages insats och Klebér Saarenpääs tränarjobb.

-Det är ett välbalanserat lag som håller bollen i laget. Det finns många bra spelare som är jätteduktiga. De är bra på omställningar. Deras tränare har gjort ett bra jobb och de har varit stabila sista året. Vi respekterar dem jättemycket, men ska försöka att hitta deras svagheter.

 

Han ser med stor förväntan emot söndagens toppmöte på Strandvallen.

-Jag vill alltid vinna alla matcher. Om alla gör en bra prestation, vet jag att vi kan få ett positivt resultat.

 

Mjällby får klara sig utan mittfältaren Jesper Gustavsson som är varningsavstängd. Sedan är backen Mohammed Mbye osäker, då han varit sjuk. Ett slutgiltigt besked kommer efter lördagens träning, om hans medverkan.

 

Text: Olov Lindgren


Lämna kommentarer

Mjällby AIF

Grundad: 1939

Fjolårets placering: Etta i division 1 Södra

Senaste bortamötet: 2002-09-15 Mjällby AIF-IK Brage 1-2 (1-1). Mål, Mjällby: Daniel Nilsson. Brage: Johan Norell, Seyhmus Abic. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.