Nyheter Söndagens motståndare - Norrby IF 2019-05-11 Söndagens motståndare - Norrby IF
2019-05-11   Skrivet av:

Söndagens motståndare, Boråslaget Norrby IF, har fått en flygande start på säsongen. Trots den uppseendeväckande 1-7-förlusten hemma mot Jönköping Södra för tre omgångar sedan, så har laget efter sex omgångar klättrat till andra plats i tabellen.

Den karismatiske tränaren Mohamed Ali Khan, ofta kallad MAK, undviker helst att tippa hur långt det kommer att bära.

-Jag tror inte på det här med att ett år innan serien är slut säga hur det går. Jag tycker det är spekulation att gissa var man landar när serien är slut. Det är 24 matcher kvar och många poäng att spela om. Det är inte jättelångt upp till Varberg, och inte långt ner till lagen som är där nere.

 

Ska vi räkna Norrby som ett topplag, och drömmer ni om Allsvenskan?

-Ja, vem gör inte det. Men jag vet inte om vi ska räkna oss som ett topplag, skrattar MAK.

 

Efter den stora förlusten mot J-Södra, har det blivit två raka vinster. 1-0 seger borta mot Öster, och senast 2-0 på Borås Arena mot BP. Den senare tillställningen i en tämligen händelsefattig historia som Norrby avgjorde i slutminuterna.

-Det jag är mest nöjd i den matchen är vårt försvarsspel och effektiviteten.

 

Norrby är en av de föreningar i Superettan, som har de minsta ekonomiska förutsättningarna. De flesta av spelarna har också arbeten på sidan om fotbollen. Det gör att klubben gärna vill satsa på yngre spelare, och att de sedan via Norrby, kan ta sig vidare till större föreningar.

 

Ni har ganska många egna produkter i laget. Är det viktigt för er att publiken får se spelare från närområdet?

-Det är absolut viktigt ha egna spelare. Vi i Norrby är inte en klubb med stora pengar. Vi måste locka och utveckla framförallt egna ungdomar. Det är över 50 procent som kommer från lokalfotboll i vår trupp, säger Mohamed Ali Khan.

 

Lagets kanske mest lysande stjärna, är den 26-årige anfallaren Richard Yarsuvat, som även har spelat i Örgryte IS, Elfsborgs IF och Dalkurd FF. Tre mål på fem matcher har det hittills blivit.

 

MAK tycker att Yarsuvat är en komplett forward, och att han utan tvekan tillhör en av nyckelspelarna.

-Absolut. Han är snabb, han är duktig att hålla boll. Han är en fantastiskt avslutare, och har de egenskaper som man vill en forward ska ha offensivt.

 

Statistiskt har Norrby en liten fördel mot Brage, då man vann båda matcherna förra året. 2-0 på Borås Arena, och matchen på Domnarvsvallen, slutade med Brageförlust 2-3.

 

MAK vill dock vifta bort gamla resultat, och menar att det nu är nya förutsättningar.

-Jag tror inte heller på det som hände förra gången, har att göra med elitfotboll. Jag tror inte på spöken, jag tror inte på psykologiska övertag. Allt handlar om förberedelser, det handlar om kvalitet, analyser, utförandet på plan. Det är det som kommer att avgöra matchen.

 

Vad tror du blir det viktigaste att tänka på i matchen, för att det ska bli ett bra resultat på söndag?

-För våran del. Vi har ju varit duktiga i defensiven, sedan är vi skickliga på omställningar. Vi tycker om när lag har bollen och försöker göra mål på oss, då kommer det skapa ytor för oss att ställa om. Alla våra tre mål mot Brage förra året kom på omställningar, när vi vinner boll. Vi har inga problem när motståndarna får ha boll, vi är vassa i omställningarna så det kommer att bli viktigt.

 

Mohamed Ali Khan väljer att inte berätta hur förberedelserna ser ut inför matchen.

-De är hemliga, menar Ali Khan.

 

Norrby får klara sig utan mittfältaren Nicklas Savolainen, som är varningsavstängd. I övrigt är alla spelare tillgängliga.

 

Söndagens match startar kl.17:30 och ni har genom Svensk Elitfotbolls huvudpartner Svenska Spel tillsammans med oss möjlighet att köpa rabatterade biljetter till matchen via följande länk: https://ikbrage.ebiljett.nu/kampanj/svenskaspel2019

 

Vi ses på Vallen!

 

Text: Per Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Ulrika Lundholm


Lämna kommentarer

Norrby IF

Grundad: 1927

Placering 2018: 12:a

Senaste hemmamötet: 2018-09-15 IK Brage-Norrby IF 2-3 (2-1). Mål, Brage: Benjamin Hjertstrand, Mattias Liljestrand. Norrby: Richard Yarsuvat 2, Nickas Savolainen.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.