Nyheter Söndagens motståndare Nyköpings BIS 2017-09-23 Söndagens motståndare Nyköpings BIS
2017-09-23   Skrivet av:

Söndagens motståndare Nyköpings BIS parkerar på elfte plats i tabellen vilket i dagsläget betyder negativt kval.

 

Dock har södermanlänningarna efter sommaruppehållet visat på en uppåtgående form, med bara en förlust på sex matcher.

-Vi har spelat väldigt bra och med ett bra självförtroende, säger lagets bäste målgörare Christian Kouakou, 11 mål.

 

Laget kommer närmast från 1-1 hemma mot Carlstad United, efter att man tappat 1-0 på stopptid.

-Tyvärr släppte vi in ett mål i slutet och det har hänt tidigare också. Men annars spelade vi bra fotboll och hade mycket boll säger 22-åringen, som också spelat i AS med AIK och IF Brommapojkarna.

 

Efter en mindre lyckad vårsäsong, har Nyköping under hösten fått bättre ordning på spelet. Elva inspelade poäng efter uppehållet är lika många som man tog under hela våren. Även för Christian Kouakou har det gått bättre och bättre. Bland annat noterades han för ett hattrick borta mot Vasalunds IF tidigare i september.

 

Är du nöjd med din målskörd?

-11 mål är inte dåligt men man siktar alltid högre. Men jag är nöjd så här långt, men ska försöka göra fler mål. Jag tycker målmässigt det har gått bra för mig på slutet.

 

Tidigare i veckan meddelades att huvudtränaren John Wall fick kliva åt sidan. Nya tränare är tidigare assisterande duon Brian Clarhaut och Robert Andersson, där Clarhaut blir huvudtränare.

 

Efter bara ett par träningar har Christian Kouakou svårt att veta om det kommer märkas någon tydlig skillnad med Clarhaut vid rodret i stället för Wall.

-Jag vet inte. De har ju jobbat ihop sedan tidigare. Jag tror det inte kommer skilja sig så jättemycket. Men det är för kort tid att uttala sig om efter bara två träningar.

 

Kom tränarbytet som en överraskning?

-Lite överraskad blev man ju när man kom till träningen och man hann tänka på saken i några timmar. Det är ju bara sju omgångar kvar. Men sedan måste man lägga all fokus på söndagen. Man kan bara fokusera på fotbollen och prestera på planen.

 

När lagen möttes på Rosvalls konstgräs i våras vann Brage med 3-0, efter att hemmalaget haft mest bollinnehav.

-Den matchen spelades under vår dåliga period. Vi hade okay spel och jag tror Brage gjorde två mål på fasta. De är farliga i boxen och spelar rakt och enkelt mot deras forwards och tillbaka. Vi visste vad de ville göra och förhoppningsvis ska vi kunna göra det bättre nu.

 

Hur tror du matchbilden kommer se ut på söndag?

-Det är två lag som vill ha boll. Jag tror de inte kommer backa hem utan de vill väl gå för tre poäng på sin hemmaplan. De vill visa att de kan spela bra fotboll och att de hör hemma i en serie högre upp.

 

Men Christian Kouakou hoppas man kan ge Brage en rejäl match.

-Vi kan inte bara låta de spela utan vi vill visa vad vi kan och spela vår fotboll.

 

Nyköpings BIS, som av flera innan serien tippades tillhöra det övre skiktet, är i ett utsatt läge i den täta bottenstriden. Man har en poäng tillgodo på Team TG FF som just nu är på nedflyttningsplats. Närmast ovanför sig på rätt sida strecket är Sandvikens IF och Vasalunds IF på samma poängantal som Nyköping.

-Jag tycker att vårt spel talar för att vi ska klättra till fast mark, säger Kouakou, som menar att man måste ta tag i kommandot från start i matcherna.

-Vi får inte låta motståndarna ta tag i det och att vi väntar och ser vad de ska göra. Vi vet vad vi är bra på. Vi är bra framåt och kan vi hålla tätt bakåt så är det inga konstigheter. Vi ska bara göra vår grej.

 

I Nyköpings trupp finns ett par tidigare Bragespelare, där backen Enis Ahmetovic och mittfältaren Oscar Karlsson representerade Brage så sent som ifjol.

 

Om du ska ge dig på ett matchtips?

-Vi vinner med 2-1.

 

Vilka tror du gör mål?

-Jag och Oscar Karlsson varsitt. Det brukar ju vara att släkten är värst.

 

 

Tidigare i veckan blev det klart att Nyköpings BIS tidigare tränare Johan Wall fick kliva åt sidan. Ny tränare är tidigare assisterande tränaren, amerikanen Brian Clarhaut.

 

31-årige Clarhaut har trots sin ringa ålder en gedigen fotbollsbakgrund. Efter att ha hamnat i Nyköping förra året har han innan dess varit coach på University of Cennecticut och Temple University. Dessutom har han jobbat med scouting och har idag ett dussintal spelare som finns i de högsta ligorna i Europa och MLS.

 

Efter arbetat som assisterande till John Wall tror han klivet som huvudcoach inte kommer märkas alltför mycket.

-Jag har varit en del i processen både den här säsongen och tidigare i att utvecklat vår fotboll i Nyköping. Vi spelar den fotboll som jag vill och vi kommer bara justera några detaljer. Spelarna kommer fortsätta spela den typ och stil av fotboll som tidigare.

 

Vilken är din fotbollsfilosofi?

-Den är enkel. Att nå avancerade ytor och komma till anfall så fort som möjligt genom varierade överbelastningar. Sedan att kombinera med en organiserad och bra balanserad defensiv.

 

Förutom Enis Ahmetovic som fick rött kort senast har Nyköping hela truppen tillgänglig.

 

 

//Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.