Nyheter 2017-07-08 Söndagens motståndare Team TG Söndagens motståndare Team TG
2017-07-08   Skrivet av:

Söndagens motståndare Team TG FF gör sin andra raka säsong i norrettan. Förra året, som nykomlingar, hamnade laget på en fin femte plats.

Nu siktar man högre.

-Jag tycker att vi har utvecklat rätt mycket från i fjol, då vi var lite enklare och rakare i vårt spel, säger tränaren André Ghanbari.

 

Efter en knackig inledning av serien har Team TG klättrat till sjunde plats.

-Det tar lite tid att sätta det spel som vi är ute efter, där vi vill försöka få kontroll på matcherna och ha ett stort bollinnehav. Jag tycker att vi är på rätt väg.

 

Att spelet sitter allt bättre visar sig då man på de nio senaste matcherna bara noterat två förluster och avancemang i tabellen. Med bättre flyt kunde poängskörden varit större.

-Det har varit marginaler och tillfälligheter vi bommat på fel sida som gjort vi inte vunnit vissa matcher.

 

Inför årets säsong värvades bland annat Adam Chennoufi (från IFK Värnamo), Fredrik Wennebro, Radoslaw Erlich och Viktor Björk samtliga från grannklubben Umeå FC.

-Av de nya är det (Fredrik) Wennebro och Adam (Chennoufi) som startat matcherna. Jag tycker de har skött sig bra. De har fått oss att förändra och strukturerat om vårt spel som var mer försvarsinriktat i fjol. De har mer offensiva än defensiva kvaliteter, säger Ghanbari.

 

Team TG inledde serien med tre raka förluster och noll gjorda mål. Men sedan har man kommit igång på allvar.

-Formen känns ständigt i stigande från omgång fyra. De tre första omgångarna kunde man kastat i soptunnan. De sista två veckorna har det verkligen synts på träningarna att vi börjat fått in spelare i träning och börjat fått en annan kvalitet där.

 

Förra säsongen låg Team TG risigt till i halvtid, men efter en stark höst räddade man kontraktet. Det finns all anledning att på nytt tro på en stark sista halva.

-Vi kommer sakta men säkert. Taktiken börjar sitta och pusselbitarna falla på plats. Jag tycker vi går åt rätt håll.

 

Vad är ni mest nöjda med i spelet?

-Att vi under långa perioder kontrollerar matcherna. I fjol kunde det vara i fem till femton minuter. I år är det 60-70 minuter och det är naturligtvis vi väldigt nöjda med. Det är något vi kan bygga att gå vidare på.

 

Team TG vill spela en underhållande och offensiv fotboll.

-Det vill vi fortsätta med. Men det gäller att hitta en bra balans, säger André som menar kreativiteten ibland kan gå till överdrift.

-Det har känts vi behöver en balans i allt rullande och trollande. Vi behöver få till en bättre effektivitet och rakhet.

 

Något man också strävar efter är att ha ett stort bollinnehav. Det gäller även på söndag när Brage kommer på besök.

-Vår identitet är att ha mycket boll och kontrollera matcherna. Det gäller på söndag också. Det kommer bli tufft, men det kommer bli intressant att se om vi klarar det.

 

Någon respekt kommer man inte ha mot serieledande Brage trots den stora poängskillnaden.

-Nej det kommer vi inte att ha. Vi har en tro på oss själva och ser det här som en rolig utmaning att möta dem i det här läget när de inte har förlorat någon match.

 

En seger mot Brage på söndag menar TG-tränaren skulle vara plåster på såren för några av de tidigare förlusterna och en perfekt start när serien går in på sin andra halva.

-Det skulle stöta bort de motgångar och marginaler som vi har stött på tidigare.

 

Stadens andra lag Umeå FC har liksom Team TG inlett säsongen starkt. UFC, ligger tvåa i serien med en match mindre spelad än övriga topplag, och båda lagens framfart har höjt fotbollstempen i västerbottens största stad.

-Det snackas mer och mer fotboll på stan, även om det inte är i den nivå som vi vill. Men det är en markant ökning sedan i fjol. Om båda lagen fortsätter på samma väg, så finns det ingen anledning att tro det ska bli mindre.

 

Att Brage, som är elva poäng före Umeå (som har en match mindre spelad), skall ta hem seriesegern tror Ghanbari bestämt.

-De har redan nu ett bra försprång. De är jordnära och stabila i sitt spel. De tar det hårda arbetet hela tiden. De har inte bara stjärnor som får till det då och då, utan det är ett kollektiv som fungerar. De har alla möjligheter att hålla i det. Om de inte förlorar de två matcherna innan hösten kommer de ha ett ganska bra försprång.

 

André Ghanbari, menar hela laget är nyckeln till Team TG:s framgångar, och vill inte lämna ut något enskilt namn att hålla ett extra öga på under söndagens match.

– Men våra offensiva pjäser har egenskaper värda att titta på.

Men jag kan inte nämna någon ensam spelare. Vi vill inte ha ensamma stjärnor på plan, utan vill att vårt kollektiv ska fungera.

 

Om du vill våga dig på ett matchtips?

-Vi vinner med 2-1.

 

Vilka gör TG:s mål?

-Timothy McNeil och Jonathan Lundbäck.

 

Skadeläget i Team TG förutom en del småskador och skavanker är att Seif Kadhim är långtidskadad.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.