Nyheter Söndagens motståndare - Trelleborgs FF 2019-10-05 Söndagens motståndare - Trelleborgs FF
2019-10-05   Skrivet av:

Trelleborgs FF degraderas i fjol från allsvenskan och har stundtals haft det ganska kämpigt den här säsongen också. Tre raka förluster gör att laget behöver poäng för att säkra kontraktet.

Skåningarna kommer närmast från en snöplig 2-3-förlust borta mot Dalkurds FF, där hemmalaget avgjorde sent.

-Jag tycker vi gör en okay prestation och försvarade oss väldigt bra under första halvlek, säger TFF-tränaren Peter Swärdh.

 

Veteranen Salif Camara Jönsson satte snyggt 0-1 efter dryga halvtimmen på en kontring vilket inte var oförtjänt.

-Det är ett fint kontringsmål och vi har flera kontringslägen.

 

Trelleborgs taktik för att neutralisera Dalkurds spelskicklighet och bryta deras organisation, var att ligga lågt, låta motståndarna ha bollen och satsa på spelvändningar. 

-Planen var att de skulle ha mycket boll, säger Swärdh, som dock fick se Dalkurd vända på tillställningen med ett mål på vardera sida pausvilan.

-Vi tappade i inledningen av andra, men reagerar väldigt bra på 2-1-underläget och kvitterade till 2-2. Men sedan trycker de olyckligt in 3-2.

 

Tycker du ni var värda ett kryss?

-Ja, jag känner att vi kunde få med oss en poäng mot ett bra Dalkurd.

 

Mycket talar för att det blir ett mer offensivt TFF hemma på Vångavallen.

-Jag hoppas på ett annat angreppssätt på hemmaplan. Men det gäller att hela tiden sätta ihop det defensiva och offensiva, tillsammans blir balansen det avgörande. Vi möter ett Brage som är ett spelskickligt lag, men är inte identiska med Dalkurds sätt att spela.

 

Trelleborg får klara sig utan försvararen Jasmin Sudic som är långtidsskadad. Under sommarfönstret hämtades mittbacken Bozidar Velikovic från FC Vozodovac (Serbien), yttermittfältaren Henrik Johansson (Brentford FC), anfallaren Fatawu Safiu (Asanate Kotoko, Ghana) och innermittfältaren Christian Khöler (FC Helsingör). Samtidigt gick de båda mittfältarna Nebiyou Perry och Felix Hörberg till Östersunds FK.

 

Men mot Brage är Christian Köhler varningsavstängd liksom backen Niklas Vesterlund.

-Jag känner att vi har bra alternativ. Det betyder att andra spelare kommer in och får göra det på ett bra sätt, säger Swärdh, som tror man kan hantera de två avstängningarna trots deras betydelse.

-Christian kom i somras och har spelat alla matcher, medan Niklas har varit lite ut och in. Det är två bra spelare, men jag känner vi har riktigt bra alternativ. Vi kommer ersätta dem och jobba därifrån.

 

Han har imponerats av Brages återkomst i elitfotbollen och är inte överraskad över att grönvitt är med i toppen.

-Absolut inte. Det är logiskt kopplat till hur deras fjolårssäsong såg ut och vilka förstärkningar de gjort.

 

Vilka är deras styrkor?

-De har sett väldigt stabila ut hela året. De har bra kontinuitet och visat de kan spela med olika forwardspar. De kan attackera motståndarna på lite olika sätt. Det känns som de är ett väldigt stabilt och homogent lag.

 

TFF har från sin elfteplats fem poäng till godo på IK Frej Täby som är närmast under det negativa kvalstrecket. 

 

Hur många poäng som behövs för undvika någon av de fyra nedersta platserna vill han inte spekulera i.

-Vårt enda fokus är på Brage. Vi kommer förbereda oss bra för att ha möjlighet vinna den matchen. Sedan får man summera sådan saker efteråt. Nu måste vi fokusera på prestationen mot Brage, förbereda oss att ha koll på dem och framförallt vad vi själva vill göra.

 

Trelleborgs FF har ett publiksnitt på 1051 åskådare, vilket betyder elfte plats i publikligan. Nu finns dock alla förutsättningar putsa till den siffran då det är fri entré när sponsorerna och lokala företag backar upp.

-Jag hoppas på att så mycket publik som möjligt kommer och stöttar oss. Våra supportrar har varit fantastiska och gett oss stöd både på hemma- och bortaplan på ett väldigt bra sätt. Det ger absolut en extra kick, och ger laget ytterligare kraft och energi, avslutar Peter Swärdh.

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

Trelleborgs FF

Grundad: 1926.

Senaste placering: 16:e allsvenskan.

Senaste bortamötet 2012-05-16 Trelleborgs FF-IK Brage 1-1 (1-0). Mål, Trelleborg: Mattias Adelstam, Brage: Robbin Sellin.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.