Nyheter 2013-08-28 Sören Åkeby förhoppningsfull Sören Åkeby förhoppningsfull Domnarvallen
2013-08-28   Skrivet av:
Innan säsongen var det många experter som tippade att IFK Värnamo skulle finnas med i de nedre regionerna. Därför är lagets nuvarande fjortonde plats ingen överraskning. 

 

Smålänningarna har bara en poäng tillgodo på Örgryte under nerflyttningsstrecket, och tre upp till fast mark.
-Vår målsättning är nytt kontrakt. Vi tar en match i taget och om alla spelare visar rätt attityd så är jag övertygad om att vi kommer att klara av det. Men det är små marginaler. Vinner eller förlorar man en match betyder det att man är över eller under strecket, säger Värnamo-tränaren Sören Åkeby och menar att det handlar om små marginaler.

 

Värnamo inledde med två raka segrar efter omstarten, men hamnade sedan i en svacka med tre raka förluster. Ett skönt trendbrott kom därför när det blev avancemang i Svenska Cupen förra veckan mot Jonas Björkgren-tränade division 2-laget FC Gute med klara 5-0 på bortaplan.
-Det var viktigt att vinna mot Gute. Vi gick tillbaka till vårt grundspel och visade upp en bra attityd.

 

De poänglösa matcherna innan mot Örebro, Hammarby och Falkenberg sved naturligtvis. Men efter vinsten på Gutavallen och 2-2 senast mot Assyriska känns det som man är på väg uppåt igen.
-Det var tre tunga förluster och vi sa att vi måste gå tillbaka till ”basic”. Vändningen kom mot Gute. Mot Assyriska låg vi närmast segern och jag tycker jag vi borde vunnit den matchen. Nu känns det som vi är tillbaka med tryggheten, och är mer stabila och kompakta.

 

En titt på statistiken visar att Värnamo har tagit fler poäng borta än hemma. 12 på bortaplan, mot åtta hemma på Finnvedsvallen.
-Men vi spelar på samma sätt borta som hemma. Det är nog tillfälligheter det blivit så. Men kanske motståndarna inte tar oss på lika mycket allvar på sin hemmaplan och att vi kanske har mer anspänning och press inför vår hemmapublik.

 

Värnamo har skaffat ett par nya spelare den senaste tiden som ser ut bli bra förstärkningar inför hösten.
Från Djurgårdens IF och närmast IK Frej har man lånat 19-årige anfallaren Alhaji Kamara, som svarade för två mål mot Gute och en assist senast i seriedebuten mot Assyriska.
-Han har visat bra fart och teknik. Det har blivit mer konkurrens med honom i truppen.
Phathizwe ”Patte” Sacolo, 22, har hämtats från Sydafrika och har imponerat i sina tre matcher.
-Det är ett annat spel därborta men han har gjort det jättebra. Det är en mittfältare som är bekväm med bollen, säger Åkeby.

 

Till matchen mot Brage saknas bara skadade försvararen Anton Henningsson annars är hela truppen tillgänglig.
Vad är svårast när man möter ett lag som man på pappret ska vinna mot?
-Som du säger är det bara på pappret vi ska vinna. Innan säsongen var det många som talade om att Brage skulle gå upp i Allsvenskan. De har haft en tung säsong och har inte fått ihop det, och jag vet inte varför. Det är något som inte sitter där och jag har inget svar på det.

 

Trots att det skiljer 14 poäng mellan lagen och att Brage bara har mikroskopiska möjligheter att hålla sig kvar, räknar Åkeby inte med någon enkel uppgift imorgon.
-De kan spela avslappnat då de bara har teoretiska chanser hänga kvar. Det gäller för oss att få hål på dem, för då kommer det nog att kännas tyngre för dom.            

Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.