Nyheter 2017-03-11 Stefan Ilic klar för IK Brage Stefan Ilic klar för IK Brage
2017-03-11   Skrivet av:

Vi är mycket glada att kunna presentera att 25-årige mittfältaren Stefan Ilic har skrivit på ett tvåårskontrakt med IK Brage.

 

Stefan kommer senast från Syrianska FC där han över de två senaste säsongerna gjort 52 Superettan-matcher. Senast Ilic spelade i divison 1 gjorde han 38 poäng på 49 seriematcher för Lunds BK under säsongerna 2012 och 2013, innan han blev värvad till Östersunds FK. Nu byter alltså Stefan Superettan mot division 1 och IK Brage, vilket är oerhört glädjande.

 

 

Sportgruppen har scoutat Ilic väl och anser att klubben får in en otroligt skicklig offensiv spelare.

– Stefan har sina främsta kvaliteter i sin smartness på fotbollsplanen där han med sin speluppfattning och sitt passningsspel kan slå lagdelar och hitta lösningar till genombrott. Stefan är även en kvick och irrationell spelare som jobbar hårt för att uppnå sina och lagets mål och ambitioner, vilket gör att han kommer passa perfekt in i IK Brage anno 2017.

 

 

Tränare Bengt Ottosson beskriver Stefan på liknande sätt.

– Vi får in en kvalitetsspelare som har sina spetsegenskaper framför motståndarens backlinje i en offensiv roll. Han är en väldigt intelligent fotbollsspelare som är passningsskicklig och hårt arbetande, som ger 100 procent för laget både offensivt och defensivt.

 

 

Stefan Ilic är förväntansfull inför den nya utmaningen och ser fram emot att starta igång säsongen med hela Dalarnas lag.

– Känslan är jättebra! Jag har haft kontakt med IK Brage i ungefär två månader och redan varit här och träffat klubben och spelarna, så det känns jättebra att vara här.

 

– Jag har fått en jättebra bild av IK Brage, det är en professionell och ambitiös klubb som inte ska ligga i division 1. De strävar efter att tillhöra minst Superettan och det är därför jag är här idag, för att hjälpa klubben dit.

 

 

Stefan beskriver sig själv som en väldigt smart fotbollsspelare som gör jobbet hela tiden och sätter laget i första hand.

– Jag ger alltid 110 procent vad det än är, på planen och utanför planen.

 

– Jag vill bidra med mycket poäng, det är ett krav som jag har på mig själv. Sedan vill jag spela så många matcher som möjligt och hitta tillbaka till mitt riktiga jag, som en produktiv spelare.

 

 

Vi välkomnar Stefan till Borlänge, Domnarvsvallen och Brage-familjen!

 

Tillsammans är vi IK Brage


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.