Nyheter 2020-11-14 Tack för allt Carlos Tack för allt Carlos
2020-11-14   Skrivet av:

Carlos Garcia Ambrosiani väljer att avsluta fotbollskarriären efter säsongen och därmed säger han upp sitt kontrakt i förtid med IK Brage.

Anledningen till detta är för att Carlos vill flytta hem till Stockholm och satsa på sina studier samt ett liv utanför fotbollen. Även om det på många sätt känns tråkigt så har klubben självklart den största respekt för Carlos önskan och säsongen 2020 blir därmed hans sista som spelare.

 

”Calle” kom till Brage 2016 och har varit en viktig spelare, en fantastisk lagkamrat och en stor ambassadör för klubben under sina fem år i grönvitt.

-Carlos betydelse för IK Brage har varit väldigt stor. Fotbollsspelare går alltid att ersätta men att ersätta hjärta, själ, ledarskap och proffsighet är svårare, och Carlos står för allt detta. Han kom till klubben när vi verkligen började bygga för att nå och etablera Brage i eliten igen och han har bidragit såväl på som utanför planen på ett helt fantastiskt sätt! Vi är tacksamma för hans tid i klubben och när han nu har tagit ett klokt och välgrundat beslut så kan vi bara säga; Stort tack för allt Carlos och stort lycka till i livet! Du kommer alltid att ha en stor och betydande plats i Brages historia.

 

Carlos om beslutet att avsluta sin fotbollskarriär:

-Beslutet att sluta har vuxit fram under en längre tid och det är flera faktorer som har påverkat. Jag har haft en lång karriär på elitnivå där jag flyttade från Stockholm till Turin och Italien när jag var 16 år. Sedan dess har jag flyttat mellan olika länder och städer med jämna mellanrum och nu längtar jag efter att vara närmre familj, flickvän och vänner. För drygt ett och ett halvt år sedan började jag även att studera på högskolan och jag känner att det är något som jag vill lägga mer tid och fokus på.

 

-Det känns skönt att ha tagit beslutet, och det är inget beslut som har tagits över en natt. Självklart är det svårt att sluta med något som hela ens liv har kretsat kring, men jag känner att det är dags för mig att gå vidare och påbörja nästa kapitel. De som känner mig vet också om att jag har höga ambitioner för mitt liv utanför fotbollen och nu hoppas jag kunna satsa fullt ut på dessa.

 

Carlos har en spännande fotbollskarriär bakom sig och tar med sig många fina minnen.

-Jag har haft förmånen att få uppleva många olika saker under min karriär, både positiva och negativa. T.ex. att flytta till Juventus som ungdomsproffs, få vara med i invigningsmatchen mot Notts County när Juventus Stadium invigdes, att få representera alla Sveriges ungdomslandslag, få vara med om kval upp till Serie B med Perugia, att få uppleva Parmas konkurs och allt vad det innebar för mig som spelare och person, att flytta hem till Sverige igen och starta om efter det.

 

-Mina 5 år i Brage har också gett mig fantastiska minnen där avancemanget tillbaka till Superettan, matchen mot Västerås hemma på Vallen när vi säkrade kvalet och kvalmatcherna mot Kalmar till Allsvenskan sticker ut.

 

Calle vill även passa på att rikta ett stort tack till alla som stöttat honom under dessa år.

-Självklart vill jag tacka min familj och flickvän som alltid har stöttat mig genom alla år, min agent Martin Klette som jag har arbetat med sedan 2008 och som har vuxit fram till en god familjevän, alla lagkamrater och ledare i alla föreningar och förbund där jag spelat.

 

-Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till alla i IK Brage som har tagit hand om mig på alla sätt och fått mig att trivas under 5 år. Kulturen och sammanhållningen i föreningen har under alla år jag varit i Brage varit väldigt stark, och jag är tacksam över att få ha varit en del av detta. Jag vill även tacka Serik Fans som alltid har stöttat laget och mig på ett fantastiskt sätt runt om i hela Sverige i alla väder. Det grämer mig att jag inte fick vara med att uppfylla drömmen om Allsvenskan men jag är övertygad om att den dagen kommer, kanske redan 2021.

 

Vi tackar Carlos och önskar honom stort lycka till med allt han tar för sig framöver, tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.