Nyheter Team TG inför söndagens match på Domnarvsvallen 2017-07-15 Team TG inför söndagens match på Domnarvsvallen
2017-07-15   Skrivet av:

Det var en poäng med mersmak som Team TG FF ordnade i hemmamötet mot IK Brage i söndags.

-Jag tycker att prestationen i stort sett var ganska bra, säger Team TG:s tränare André Ghanbari som menar sett till målchanser att man skulle vunnit matchen.

-Tyvärr har det varit ett återkommande scenario som vi haft svårt att få kontroll på. Vi har styrt matcher men inte utnyttjat målchanserna och kunnat vunnit.

 

Mot Brage dominerade Team TG första halvleken med ett fint passningsspel. Förutom Adam Chennoufis 1-0 mål fanns bud på fler hemmamål. Brage hade svårt komma till några farligheter före pausvilan där målvakten Ahmed Al-Fadli hade det lugnt mellan stolparna.

-Vi hade väldigt bra koll i första halvleken, men inte samma i andra. Det var vissa saker vi kunde gjort bättre. Vi hade kunnat skapa lite fler målchanser och haft mer bollinnehav. Men i övrigt gör vi en relativt bra match, säger Ghanbari.

 

Team TG visade ingen respekt mot serieledarna och TG-bossen tror insatsen, och att det ”bara” blev en poäng gör spelarna extra taggade till söndagens ”returmöte”.

-Det har skapat en större motivation till den match som kommer. Vi visade att vi hade bra chans att ta tre poäng mot seriens bästa lag, och det är vi ute efter i helgen också.

 

Även om insatsen var mycket bra i söndags menar TG-tränaren att man har gjort bättre prestationer i tidigare matcher.

-Det var en stabil insats, men inte vår bästa för säsongen. Men vi visar till skillnad från ifjol att vi mäter oss bra mot topplagen. Vi har tagit poäng mot tre av de fyra topplagen. Vi har gjort bra prestationer i flera matcher.

 

Seger mot Umeå FC (4-0) och oavgjort mot Akropolis borta (2-2) och 1-1 mot Brage är siffror som imponerar. Ändå är André Ghanbari inte helt nöjd med poängtapp i vissa matcher.

-Även om vi upplever oss som bättre än motståndarna i just den matchen räcker det ändå inte till seger.

 

Med hemmaplansfördel för Brage räknar André med en annan matchbild på söndag.

-Brage vill nog inte tillåta oss ha lika mycket boll. Det kommer också vara andra saker som vi kommer få anpassa oss till. En lång bussresa, en annan atmosfär och ett annat material på plan. Vi får se hur vi kommer ta oss an matchen.

 

Team TG, som har ett frågetecken för Patrik Broman som fick kliva av efter första halvleken senast, reser ner till Borlänge på lördag eftermiddag där man kommer sova över inför matchen.

 

TG, som har fyra raka matcher utan förlust, har tagit elva poäng hemma och sju på bortaplan.

Hur tycker de ert bortaspel har fungerat?

-I hemmamatcherna har vi rullat boll bra, men borta har det av olika anledningar inte sett likadant ut. Det gäller att ha en plan B och plan C om det till exempel är dåligt gräs. Vi har inte haft samma flyt i vårt spel. Det är andra variabler som spelat in och det är därav som det skilt sig från hemma- och bortamatcher.

 

När transferfönstret öppnar i helgen säger André Ghanbari att man inte räknar med att fylla på med några nya spelare.

-Nej, vi letar inte efter någon. Vi känner oss trygga i den trupp vi har.

 

Bland annat räknar man Jonatan Wiberg och Rabii Hamdan, som fick hoppa in i andra halvleken mot Brage, som nyförvärv.

-De har bara gjort två tre inhopp tidigare. Vi tror på de spelare vi har.

 

Matchen spelas på Domnarvsvallen under söndagen, med start 14.00. Biljetter köper ni enklast via webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/   

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.