Nyheter Tisdagens motståndare - Läget i Örgryte IS 2019-06-10 Tisdagens motståndare - Läget i Örgryte IS
2019-06-10   Skrivet av:

Tisdagens motståndare Örgryte IS FF kommer från en 2-0-seger hemma mot bottenlaget Syrianska FC. Vinsten betydde slutet på en sex matcher lång svit utan trepoängare.

-Alltid skönt att vinna, konstaterer Örgrytes tränare Thomas Askebrand, som ändå tycker spelet sett bra ut ut även om segrarna uteblivit.

-Vi har spelat rätt bra förutom de två sista matcherna då vi har haft mycket folk borta. Det har varit gott mod ändå. Men man behöver få in trepoänagre på kontot.

 

Örgryte inledde säsongen strålande med tio poäng på de fyra första omgångarna. Sedan kom svackan med två poäng på sex matcher, innan 2-0-vinsten hemma mot Syrianska i senaste omgången. Askebrand är ändå relativt nöjd med prestationen så här långt.

-Jag tycker spelmässigt att det sett rätt bra ut hela tiden. Men vi har inte fått pricken över ”i:et”. Vi har inte varit tillräckligt bra sista tredjedelen, där vi inte tagit vara på chanserna vi skapat. Vi har bommat lite mycket. Sedan har vi blivit hårt straffade åt andra hållet. Motståndarna har inte skapat så mycket, men ändå lyckats få in det ”enda” skottet på mål.

-Vi har som sagt blivit hårt straffade. Men vi har hållit humöret uppe på ett bra sätt. Det är bara att jobba vidare så vänder det till slut. Man får inget gratis i den här serien.

 

Inför säsongen har Örgryte tappat bland andra rutinerade spelare som Diego Montiel, Daniel Sliper, Lars Fuhre och Stojan Lukic.

 

På plussidan finns spännande namn som målsprutan Fredrik Johansson Zanjanchi (20 mål i division 2-laget Hisingsbacka FC i fjol), spelskicklige Carl Wede (GAIS), mittbacken Oliver Stanisic (Varbergs BoIS) och rutinerade brassen Ailton Almeida som gör sin andra sejour i Sällskapet.

 

Sedan tidigare finns även en av seriens kanske bästa anfallare kvar, Gustav Ludwigson, med sina 5 mål och 5 assist. 

 

ÖIS-bossen vill inte framhäva någon spelare som stuckit ut extra så här långt. 

-Det är väldigt många som har varit bra, menar Askebrand.

 

Uppladdningen inför matchen blir som inför senaste bortamatchen mot Dalkurd.

-Vi åker samma dag och hem direkt efteråt. Det blir en tuff resa, men vi har inga pengar. Mot Dalkurd i Gävle var det 23 timmar på buss, nu kanske det inte blir lika många, men det är som det är. Det är att gilla läget och göra det bästa av det.

 

Att matchen spelas på konstgräs menar Thomas inte spelar någon större roll.

-Vi är rätt ok på konstgräs. Det spel vi vill prestera fungerar lika bra på konstgräs. Det är ingen stor sak, mer än att det är en fördel för hemmalaget som bedriver sitt spel på konstgräs.

 

Vilka tycker du är Brages styrkor?

-De gjorde en bra förstasäsong i fjol när de kom upp. De byggde ett spel som såg väldigt bra ut både offensivt och defensivt, och de har fortsatt med det spelet. Sedan har de rätt många bra spelare, som till exempel Anton Lundin, som kanske redan gjort sitt i Superettan. Kouakou tycker jag är bra, men det finns fler spännande namn. Det är ett bra lag med många skickliga spelare.

 

Vilka nycklar man kommer använda för att få med sig ett bra resultat vill han inte avslöja.

-Nej, det har jag ingen lust att säga, säger Thomas med ett skratt.

-Men det gäller inte att bjuda på någonting. De är ett duktigt lag på att ställa om. Det gäller att göra rätt grejer helt enkelt.

 

Med tanke på osäkerheten vilka spelare som finns tillgängliga, ligger han lite lågt vad gäller förväntningarna i dagsläget.

-Vi får se vad vi får ihop för lag. Lite utifrån det får vi mer perspektiv vart vi står inför matchen. Men normalt sett är det är två lag som vill spela fotboll, så det bör bli en ganska sevärd och trevlig match.

 

Tyvärr drabbades Örgryte av en jobspost förra månaden när anfallaren Victor Sköld fick korsbandet avdraget och blir borta resten av säsongen.

 

Laget har varit skadedrabbat på sistone och har som sagt en del frågetecken inför tisdagens tillställning.

-Vi har haft rätt mycket folk borta de sista två tre veckorna. Vi får se efter måndagens träning, vi kommer få en bättre överblick då.

 

Matchen spelas på Domnarsvallen med start 18:30. Biljetter köper ni enklast via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

Örgryte IS

Örgryte IS

Bildades: 1887.

Tabellplacering 2018: 4:a.

Senaste hemmamötet: IK Brage-Örgryte IS 26/5 2018 – 3-1 (1-0). Mål: Brage: Oscar Lundin, Danny Ervik (självmål), Simon Alexandersson. Örgryte: Alibek Aliev. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.