Nyheter Tisdagens motståndare - VSK Fotboll 2019-04-09 Tisdagens motståndare - VSK Fotboll
2019-04-09   Skrivet av:

Idag, tisdag, väntar bortamöte mot nykomlingen Västerås SK FK. Västmanlänningarna, som snittade drygt 2 000 på läktarna på hemmaplan i norrettan i fjol, räknar med publikrusning till Solid Park Arena.

-Beroende på vädret är det svårt att säga hur många som kommer, men vi räknar med 5000-6000, säger VSK-ordföranden Andreas Dayan.

 

Publikrekordet på Solid Park Arena ligger på 6 441, som noterades i division 1-mötet den 5 september 2010 mellan Syrianska IF Kerburan och VSK.

-Det vore en dröm att slå det. Men många är styrda av vädret så det är svårt att säga hur det blir.

 

I dagsläget har det sålts nära 3 000 biljetter i förköp, så även om det inte blir några rekordsiffror lär säsongens hittills bästa publiksiffra i SE, 3 587 (Halmstad BK-Örgryte IS) ligga illa till.

-Biljettförsäljningen har gått i rasande takt. Vi har också sålt fler säsongskort än någonsin tidigare. Vi räknar med storpublik, sedan återstår att se vilka de yttre förutsättningarna blir.

 

Västerås SK, som senast spelade i högsta serien 1997, har som plan ta sig tillbaka dit år 2022.

-Alla satsningar vi gör är mot vårt långsiktiga mål att spela i allsvenskan då.

 

Andreas Dayan, menar att de pengar som Victor Nilsson Lindelöf genererat, förstås underlättar ambitionerna att ta sig tillbaka till AS.

-Det är klart det är enklare med egna medel på banken. Men det är föreningen som förfogar över dem, och det inga pengar som specifikt går till A-laget.

 

Vilka möjligheter har VSK att ta steget upp i Allsvenskan?

-Det är något som vi jobbar stenhårt efter. Det är det vi siktar på, men vi är inte där än för att kunna utmana. Vi kommer bygga under de här åren för att att ta steget upp. ”Vigge-pengarna” betyder jättemycket. De skapar förutsättningar att göra smarta satsningar från den målbilden som vi har satt upp.

 

Västerås SK, som senast spelade i SE 2011, visade direkt i premiären att man blir räkna med i årets serie efter att an vunnit med 2-1 på Grimsta IP mot IF Brommapojkarna.

-Alltid skönt att vinna i premiären, speciellt mot ett lag som var i Allsvenskan i fjol.

 

Målskyttar för VSK, som av media tippats komma elva, i premiären var Stefan Batan och Simon Johansson.

-Jättekul att direkt få visa att vi är ett lag att räkna med i år. Men det är något som vi vetat om hela tiden, men som uppenbarligen experterna inte haft haft så bra koll på.

-Vi är nöjda att vi kunde visa att vi håller för den här nivån och inte behöver be om ursäkt för någonting. Jag tror att vi har chans att vinna mot alla lag vi möter.

 

Andreas, som brukar följa de flesta av VSK:s matcher på plats (missade bara två i fjol), har en del koll på Brage.

-Jag känner till deras historia och vet att de var bra i fjol. Det ska bli kul att se vilken nivå de har i år. Jag tror det blir en spännande och rolig match.

 

I matchen mot BP fick försvarsspelaren Calle Svensson kliva av, och tidigare i veckan råkade Stefan Batan ut för en olyckshändelse hemma på tomten när han föll handlöst mot en stenmur.

-Men det ska inte vara någon fara för någon av dem, säger Andreas om skadeläget, där Jonas Hellgren är osäkert startande.

 

Med det stora supporterstödet i ryggen pekar mycket på att VSK kommer gå ut hårt i matchen.

-Men det är jättesvårt att säga hur matchbilden blir. Men vi kommer inte be om ursäkt, framförallt på hemmaplan med publikstödet. Båda lagen vann sina första matcher och det blir en liten indikation på vart man vill. Båda kommer nog gå för seger, så det kommer nog bli en öppen match som kommer bli kul att följa, avslutar en förväntansfull Andreas Dayan.

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Foto: Ulrika Eriksson Lundholm


Lämna kommentarer

Västerås SK FK

Västerås SK FK

Bildad: 1904

Placering 2018: Vann division 1 Norra.

Senaste bortamötet (i seriespel): 2017-06-26, division 1 Norra. Västerås SK FK – IK Brage 1-2 (0-1). Mål: Västerås: Filip Tronet, Brage: Simon Stenberg, Anton Lundin. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.