Nyheter 2013-07-02 Tommy Andersson tar time-out Tommy Andersson tar time-out Domnarvallen
2013-07-02   Skrivet av:

Efter en allvarlig olycka där Tommy Anderssons yngre bror och tillika kollega Robert nu ligger medvetslös med oviss utgång väljer Tommy att ta time out från arbetet inom IK Brage.

 

Den senaste tidens skriver och anklagelser i media, på bloggar (framförallt Svenska Fans) och andra sociala media mot Brages klubbchef Tommy Andersson har varit hårda. Mycket av det som skrivits har varit rena påhopp och gränsar till förtal, detta inte bara gällande Tommy utan också den styrelse som nu driver klubben.

 

– Vi förstår att Brages dåliga resultat väcker starka känslor hos fansen, säger Brages ordförande Per Amund Ruth. Men någonstans har en gräns passerats för vad som är ok att skriva om andra människor. Vi är många som jobbar hårt och gör vårt bästa för att se till att få en ekonomi i balans, en arena som fungerar, matcharrangemang som håller måttet och en organisation som kan jobba med ett framtidsperspektiv. Att de sportsliga resultaten uteblir är en fråga som finns på dagordningen för alla som jobbar inom eller för IK Brage.

– Det här är en jobbig tid för samtliga inblandade men Tommy har fått ta emot mer negativa kommentarer och påhopp än alla andra, konstaterar Per Amund Ruth.

 

Som om det inte var nog med stormen kring Tommy som person, så inträffar under fredagsnatten en olycka där den yngre brodern drabbas hårt. Han ligger fortfarande på intensiven i Falun och har svårt med uppvaknandet efter den blödning i huvudet han fått, utgången är oviss och han har hela sin familj med fru, små barn och syskon runt sig.

 

IK Brage jobbar just nu för fullt med de sista förberedelserna inför Dalecarlia Cup och matchen mot Degerfors på torsdag.

– Vi håller också på att få fram en ersättare för Tommy, någon som kan jobba resten av säsongen. Vi räknar inte med att Tommy under rådande omständigheter kommer att kunna komma tillbaka till sitt uppdrag i närtid, han behöver ta hand om sin familj, och det gemensamma verkstadsbolag (Hellmans SBA) som han äger tillsammans med sin bror, avslutar Per Amund Ruth.

 

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.