Nyheter Tor-Arne Fredheim inför IK Brage - VSK Fotboll 2018-02-23 Tor-Arne Fredheim inför IK Brage - VSK Fotboll
2018-02-23   Skrivet av:

Det är tätt på given för IK Brage i träningsmatcherna. I onsdags var det match mot AFC Eskilstuna och redan imorgon (lördag) väntar Västerås SK Fotboll.

I fjol var västmanlänningarna tillsammans med IK Brage favorittippade i division 1 Norra. Men VSK fick nöja sig med en tredjeplats, åtta poäng bakom tvåan Akropolis IF och ytterligare sex poäng bakom Brage.

 

Efter att Johan Mjällby lämnade tränarjobbet i december, har Tor-Arne Fredheim tagit över för att försöka föra upp laget till superettan.

 

Träningsmatcherna så här långt har varit upp och ner resultatmässigt. Två matcher mot division 1-motstånd har gett seger mot FC Linköping City (3-1) och kryss mot BK Forward (1-1). I helgen tog man sig an AFC Eskilstuna och förlorade med 0-2 på Tunavallen.

-Det var mycket som var bra från den matchen, säger Fredheim trots förlusten.

 

På grund av många skador och sjukdomar har man fått möjligheten att lufta en del yngre spelare på försäsongen.

-Vi hade ett ungt lag mot AFC, speciellt på det centrala mittfältet. Jag tycker att vi med tanke på det gjorde det väldigt bra, speciellt andra halvleken var riktigt bra.

-Första halvleken var sådär då vi hade svårt att hänga med i tempot.

 

VSK har fortfarande flera spelare som är indisponibla.

-Vi ser en ljusning om någon vecka, men inte till denna helg.

 

Tor-Arne Fredheim är ett aktat namn både som spelare och tränare. Bland annat var han med i IFK Norrköpings guldlag 1989. Dessutom har han tränat den klassiska föreningen, liksom superettan klubbarna Ljungskile SK och Assyriska FF. Innan uppdraget i VSK var det FC Trollhättan i division 2 som gällde.

 

Var det ett svårt eller lätt beslut att skriva på för Västerås SK?

-Det var inte alls svårt. Det är en förening som är på uppåtgående och det kändes som rätt läge för min del att ta jobbet.

 

Vilken typ av fotboll föredrar du?

-En attraktiv fotboll. Snabba omställningar med ett snabbt passningsspel med många spelare inblandade.

 

Fredheim, som kommer från Hallstahammar, har alltså efter flera tränaruppdrag runt om i Sverige hamnat i Västmanlands största fotbollklubb.

-Visst är det speciellt att komma till Västerås SK. Jag var på väg dit som spelare 1984. Man har alltid tänkt att man någon gång skulle komma dit som spelare eller tränare. men man vet ju aldrig när ens vägar korsas men nu gjorde de det och det känns extra kul.

 

Under sina år i Ljungskile SK var han med att möta IK Brage vid några tillfällen. I dagens Bragelag nämner han bland andra Robbin Sellin och framförallt tränaren Klebér Saraanpää.

-Han hade jag som spelare när jag tränade IFK Norrköping. Sedan drog han till Danmark, säger Tor-Arne som senast i fjol träffade Klebér.

-Det var i en oldboysturnering förra året med IFK som han var med.

 

Att sia om matchbilden på Domnarsvsvallen är svårt menar TAF.

-Jag har ingen aning hur den blir. Jag har inte följt Brage mer än jag vet att de börjat säsongen starkt med segrar mot bland annat AFC och Gefle. Sedan har de också gjort en del mål.

 

VSK-bossen är ändå hoppfull om en bra insats inför lördagens drabbning.

-Det kommer bli något att bita i men vi är på uppåtgående.

 

Matchen spelas under lördagen, med avspark 14:00 på Domnarvsvallen. Matchen går även att följa via webben: https://play.staylive.se/ikbrage

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.