Nyheter Torsdagens motståndare - Dalkurd FF 2019-05-15 Torsdagens motståndare - Dalkurd FF
2019-05-15   Skrivet av:

På torsdag väntar Dalkurd FF på bortaplan för IK Brage. Efter DK:s flytt från Borlänge har den värsta derbyrivaliteten minskat.

Lagen möttes senast säsongen i Division 1 Norra och kvar i Brage från den säsongen är bara kvartetten Peter Rosendal, Oscar Lundin, Anton Lundin och Alexander Zetterström. I Dalkurd återstår Ahmed Awad, Alexander Ekblad och Peshraw Azizi i truppen.

 

Dessutom har Brages Simon Stenberg, Benjamin Hjertstrand, Pontus Jonsson, Karl Johansson och Oscar Lundin, samt i Dalkurd även ovan nämnda Ekblad och Awad, samt Simon Alexandersson och Joseph Ceesay tillhört båda klubbarna under sina karriärer.

 

Ny tränare i Dalkurd inför säsongen är Paul Olausson, som är medveten om historiken mellan de båda lagen.

-Det är lite derbykaraktär även om vi inte är i samma stad. Men vi får försöka se det som vilken match som helst, säger Paul.

 

Dalkurdbossen har fått en trevande start och laget parkerar för tillfället på negativ kvalplats. 

-Vi är i behov att göra en bra match.

 

Dalkurd spelade sin senaste hemmamatch, mot Syrianska FC, inför tomma läktare, då polisens krav på säkerhetsarrangemanget med bemanningen av säkerhetspersonal var svår att lösa.

-Det var lite speciellt. Men det har inte varit jättemycket publik tidigare så kontrasten blev inte enorm, menar Olausson.

 

Publiksnittet på Gavlevallen är 200 åskådare, siffror som förstås kommer höjas efter torsdagens match.

-Det klart det är roligare att spela när fansen är på plats och den atmosfär de inbringar. Jag hoppas vi även kan bjuda upp när det kommer publik.

 

Hur mycket publik väntar ni?

-Svårt att säga. Jag vågar inte gissa, men hoppas det blir mer uppslutning än tidigare.

 

Paul Olausson, som kommer från Arvika, ersatte Johan Sandahl inför årets säsong.

 

Han har snabbt funnit sig tillrätta i sin nya klubb.

-Jag trivs väldigt bra. Det är en del logistiska problem som nyinflyttad innan alla saker är på plats.

 

Han hoppas att lagets slagstyrka ska växa ju längre säsongen lider. Spelaromsättningen har varit stor sedan degraderingen från allsvenskan och han menar man måste ha tålamod innan spelet sitter till hundra.

-Det är en ny grupp att försöka sätta ihop. Vi jobbar hårt för att få ihop alla komponenter, så vi ska kunna prestera ännu bättre än vad vi gör nu.

 

Sju poäng efter sju omgångar och en fjortonde plats är han inte nöjd med.

-Jag anser vi kunde plockat någon mer poäng. Bland annat mot Jönköping Södra borta (0-1) var vi värde en eller tre poäng. Utöver det har vi blandat och gett. Vi är inte där vi vill vara. Det är bara jobba vidare för att få sakerna på plats.

 

Vad behöver ni bli bättre på?

-Helheten att hitta rätt i relationerna. Hur vi ska prestera när det är så många nya ute på planen. Fotbollsspelare och lag är ofta präglade av hur många poäng man plockar. Att fokusera på att förbättra de delar man gör som ska leda till poäng, så att man inte får panik att man inte har plockat så många poäng man vill inledningsvis. Jag har stor tro på att att vi blir bättre och bättre, ju längre säsongen lider.

 

Att ta steget direkt tillbaka till Allsvenskan, tycker han man inte kan kräva.

-Alla kämpar för att få vara med så högt som möjligt, men samtidigt så får man vara realistisk att kanske inte år ett med en helt ny grupp, att vi tar ett sådant steg, utan kanske kommande år, eller året därpå. Vi får förhålla oss till här och nu, och vinna matchen mot Brage först och främst.

 

Olausson har tidigare bland annat tränat Karlstad BK och Kongsvinger, och senast i fjol var han assisterande tränare till årets succégäng Varbergs BoIS.

 

Är du överraskad att de gått så bra i år?

-Jag är lite överraskad att de tagit sju raka. De har fått ihop grejerna bra.

 

I senaste omgången fick Dalkurd känna på hallänningarnas slagstyrka när Varberg vann med 2-0 på Påskbergsvallen.  

-De är ett av de bättre lagen vi mött. Jag hade som sagt inte räknat med de skulle ta sju raka, men de har visat att de är att räkna med.

 

Som många är han överraskad över tabellens utseende, med flera förväntade topplag i botten och överraskningslag i toppskiktet.

-Det har varit många utropstecken, där lag ligger där man förväntar sig de inte ska ligga.

 

Att Brage skulle ligga i toppen tycker han inte är någon överraskning.

-Det är ett bra lag. De har spelare som kan avgöra fotbollsmatcher. De har ett offensivt spel som oftast gör att de skapar lägen. Jag har sett dem ett par matcher och de kunde haft lite mer poäng än vad de skrapat ihop med tanke på lägena de haft. Det är ett bra fotbollslag vi möter, men vi går naturligtvis för tre poäng.

 

Är det nån spelare i Brage som stuckit ut?

-Svårt att peka på någon speciell, men Sellin (Robbin) är en spelare man inte vet var man har, han kan hitta på grejer.

 

Dalkurd får klara sig utan försvarsspelaren Christopher McVey som är uppsatt på skadelistan.

 

Ni har väl inte missat att IK Brage anordnar, tillsammans med vår samarbetspartner Siljan Buss, en supporterresa till matchen på Gavlevallen, avresa 16:50 från Domnarvsvallen. Ni bokar er plats i bussen via följande länk (sista anmälningsdag är torsdag kl.12:00) – kostnad 150 kr): https://www.siljanbuss.se/brage-dalkurd-gavlevallen

 

Läs mer om resan i Facebook-evenemanget: https://www.facebook.com/events/325879948100804/

 

Hoppas vi ses på plats!

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo

Bild: Ulrika Lundholm


Lämna kommentarer

Dalkurd FF

Dalkurd FF

Bildad: 2004

Fjolårets placering: 15 (Allsvenskan).

Senaste mötet på bortaplan: 2015-05-02 Dalkurd FF-IK Brage 2-1 (0-0) (Domnarvsvallen). Mål, Dalkurd: Diego Montiel, Erik Törnros. Brage: Amor Layouni. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.