Nyheter Tränarsnacket efter segern mot IFK Värnamo 2018-07-04 Tränarsnacket efter segern mot IFK Värnamo
2018-07-04   Skrivet av:

Brages avslutning av vårsäsongen slutade på bästa tänkbara sätt. Dels blev det fjärde raka segern efter 3-2 borta mot Värnamo i lördags, och sedan fick matchen en närmast osannolik upplösning efter Simon Alexandersson på stopptid skruvande in segermålet 2-3.

Det i en match där Värnamo var det bättre laget under delar av matchen.

-Jag brukar aldrig be om ursäkt för tre poäng, men den här gången är det på sin plats, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää.

 

Simon Alexandersson visade sin styrka när han inom loppet av några minuter nickade in både 0-1 och 0-2 för grönvitt. Välförtjänt kunde sedan Värnamo reducera till 1-2 i första halvleken.

 

Saarenpää tyckte att laget aldrig kom upp i sin normala kapacitet. Speciellt i andra halvlek handlade det mesta om hemmalaget.

-Vi kom inte upp i prestation. Värnamo är faktiskt bättre än oss. De förtjänade en, om inte tre poäng i den här matchen, inget snack om den saken. Jag lider med Värnamo, men det är typiskt för ett lag i botten att allt går emot. Vi måste vara kritiska mot oss själva och inte förlita att vi själva ska ha tur.

 

Grabbarna gör ett bra jobb, och får nu en välförtjänt ledighet som de får njuta av innan vi kör igång igen.

 

Värnamos tränare Roar Hansen:

-Jag har ofta hört att tränare sagt att de inte har någon tur och inte kommer upp med sin prestation. I denna matchen är jag nöjd med prestationen. Efter Simons (Alexandersson) mål tar vi oss samma. Vi hade en hygglig start och ”Isse” (Isse Ismail) gör mål. 2-2 kunde kanske kommit tidigare, men sedan gör ”PC” 2-2 och vi jobbar på. Vi visade moral och attityd. Alexander (Henningsson) är igenom, och får en tackling, och vi hade hoppats på 3-2. Brage hade i princip ingenting. Nu går Brage in med energi till sommaren, medans vi är ledsna. Jag tycker ändå att killarna gör en bra prestation. Förutom den katastrofala matchen mot Täby (IK Frej), så har vi gjort två bra matcher, men inte fått med oss ett skit. Jag hoppas vi kan fortsätta kriga efter uppehållet.

 

Nu har Superettan speluppehåll och lagen gått på en välförtjänt ledighet. Nästa match spelas hemma på Domnarvsvallen lördagen den 28 juli mot just IFK Värnamo. Biljetter köper ni som vanligt via webben: https://ikbrage.ebiljett.nu/

 

Hoppas vi ses efter uppehållet och att ni är på plats då serien drar igång igen, för tillsammans är vi IK Brage!

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.