Nyheter Träningsmatch - Inför IK Brage vs. Gefle IF 2020-03-17 Träningsmatch - Inför IK Brage vs. Gefle IF
2020-03-17   Skrivet av:

Imorgon, onsdag, kl.17:00 tar IK Brage emot Gefle IF på Domnarvsvallen.

Matchen kommer att vara stängd för allmänheten, dels på grund av det rådande läge i och med Coronaviruset/Covid-19, samt att Domnarvsvallen för tillfället är en byggarbetsplats och stora delar av arenan är indisponibel.

 

Ni kan istället se matchen live via dt.se.

 

Brages tränare Klebér Saarenpää säger såhär inför matchen.

– Situationen för all idrott och världen är ju surrealistisk just nu. Vi går in denna match med en bra förberedelse trots allt som hänt. Det vi vill få ut av matchen är matchminuter på spelarna och få ett avslut på våren, då vi högst troligen går på ledighet nu för att sedan starta upp igen för en tuff sommar och höst. Det innebär även att den tilltänkta matchen till helgen mot Sundsvall är inställd, då vi båda kände att det rätta var att ställa in den, då den ej passar in i den nya planeringen som troligtvis kommer.

 

Det är alltså så att de inledande omgångarna i Superettan med största sannolikhet kommer att bli senarelagda (definitivt besked kommer senare i veckan). Vilket betyder att försäsongen kan pågå ända fram till sommaren på grund av rådande omständigheter världen över. Och Brage påverkas så klart av detta på olika sätt.

– Klubben håller sig uppdaterad och vi informerar hela tiden gruppen kring vad som gäller. Det har varit mycket ny info på kort tid, men den här gruppen är stark och trygg med allt som händer oss. Och det viktigaste är trots allt att behålla lugnet och inte hamstra gulaschsoppa i överflöd.

– Vi kommer att ha en ny plan klar på torsdag eller fredag, där vi informerar spelarna och de kan nollställa sig lite, för att sedan ställa om fokuset längre fram för en troligtvis väldigt speciell säsong, säger Klebér.

 

Ett helt gäng saknas i Bragetruppen på grund av olika anledningar. Peter Rosendal, Anton Lundin, Oscar Lundin, Pontus Hindrikes, Carlos Garcia, Kalle Johansson, Kristian Andersen, Bantu Mzwakali, Nikita Kashaev och Viktor Astor är ej tillgängliga för spel i onsdagens match mot Gefle IF på Domnarvsvallen.

 

Som sagt, vi har stängd arena för allmänheten. Ni kan istället se matchen via dt.se, med matchstart kl.17:00.

 

Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.