Nyheter 2018-10-28 Uddamålsförlust mot HBK Uddamålsförlust mot HBK
2018-10-28   Skrivet av:

Det blev förlust för IK Brage i bortamatchen mot Halmstad BK. Hemmalaget vann med knappa 1-0 (0-0) efter inhopparen Kosuke Kinoshita gjort matchens enda mål i 61:e matchminuten. Trots en stark forcering sista tio lyckades Brage inte spräcka målnollan bakom en storspelande Malkom Nilsson i Halmstadmålet.

-En besvikelse då det var så pass levande in till slutet, säger Bragetränaren Klebér Saarenpää.

 

Brage saknade inte chanser när man satsade allt framåt i jakten på en kvittering.
Samuel Aziz, Anton Lundin och Simon Stenberg hade alla klara lägen, men alla gånger stod Malkom Nilsson i vägen.
-De tryckte på men vi lyckades reda ut det till slut, säger HBK-keepern.
Vad tycker du det är som avgör till er fördel?
-Vi är mer kliniska när det väl gäller i straffområdet. ”Koske” (Kosuke Kinoshita) får till ett fint avslut när han dunkar in den i bortre. Vi vet att han är extremt farlig när han kommer in i boxen. Det är det sista som vi är lite bättre, säger Malkom Nilsson.

 

Brage, som noterades för fjärde raka bortaförlusten, gjorde ändå en godkänd insats mot tabellfyran som fortfarande är med i racet om en kvalplats.
-Det var inget skönspel, men vi håller fast vid vår matchplan, säger Klebér Saarenpää som menade underlaget var svårspelat.

 

Brage, som hade gjort en förändring i startelvan, när Joseph Ceesay var tillbaka efter avstängning, öppnade matchen piggt och kom till några inläggslägen från båda kanterna. Marcus Astvald var nära hitta Anton Lundin från vänstersidan i femte matchminuten och kort därefter var det Robbin Sellin som från högerkanten med ett inlägg hittade Astvald som sköt över.
HBK:s tog över spelet efter Brages fina inledning och första farlighet kom i tionde matchminuten när vindsnabbe Gabriel Gudmundsson satte fart från mittplan och kom ända fram till Peter Rosendal som stötte ut bollen till hörna.
Hemmalaget hade ett snabbt kortpassningsspel som vållade vissa problem för Brages försvarsspelare.
-Vi kommer under ett visst tryck, vilket vi ändå kan acceptera. Vi hade de framför oss och hanterade boxspelet ganska bra, säger Klebér.

 

Halmstads mattades i sin offensiv vilket gjorde Brage fick mer att säga till om. André Kamp hade en löpning i 27:e matchminuten från egen planhalva ända ner till kortlinjen, fintade ort HBK-backen Alexander Berntsson, och inspelet var nära gå fram till Marcus Astvald och Anton Lundin. Kort efter kom en långboll från Alexander Zetterström, som nådde Astvald, men då blockerade Berntsson förtjänstfullt.

 

Hemmalaget gjorde en del misstag som kunde blivit dyrköpta. Ett felpass på egen planhalva av en HBK-spelare gjorde att Anton Lundin fick fri yta och passade till Marcus Astvald som dock inte kunde överlista målvakten Hampus Nilsson.
Halmstads tränare Igor Krulj var inte helt nöjd över insatsen första fyrtiofem.
-Vi pratade om i andra halvleken att vi skulle ha ett högre bolltempo och ta mer löpningar, så Brage inte kunde samla sig. Jag tycker också vi korrigerar det i andra.

 

Men det var Brage som öppnade bäst i andra halvleken. I 54:e matchminuten fick Malkom Nilsson sträcka sig för tippa bollen över ribban på Kristian Andersens skott. Fyra minuter senare var det Halmstads tur att få en bra möjlighet. Gabriel Gudmundsson passade Jonathan Svedberg, men Benjamin Hjertstrand kunde täcka avslutet.

 

Halmstad BK kunde ta ledningen med 1-0 i 61:e matchminuten när inhopparen Kosuke Kinoshita vände om i straffområdet och satte bollen stolpe in. Förspelet stod Jonathan Svedberg och Pontus Silfwer för.
-Målet var en bra prestation, när han vänder bort en av våra försvarare som inte får fäste, säger Klebér om klassavslutet från HBK:s japan.

 

Hemmalaget fick vind i seglen efter ledningsmålet och Gabriel Gudmundsson var nära dubblera ledningen men skottet gick strax över Rosendals ribba.

 

Brages kapten Robbin Sellin tyckte man inte hade marginalerna med sig.
-Vi var medvetna om att det var en tuff bortamatch och att de kanske skulle föra spelet lite mer. Vi skulle ligga rätt i positionerna vilket jag tycker vi gör även om det blev lite fel i första. Vi ligger som vi ska och får våra lägen. Det hade varit skönt om vi satt dit någon idag, men så är det ibland.

 

IK Brage saknade inte möjligheter till en kvittering när man satsade allt framåt sista tio. Anton Lundin hade ett skott i burgaveln i 80:e minuten och Samuel Aziz avslut i 88:e matchminuten, gick rakt Malkom Nilsson. I näst sista spelminuten fick Anton Lundin till ett bra skott som Nilsson på nytt räddade. På stopptid hade inhopparen Simon Stenberg ett vasst skott längs marken som HBK-målvakten räddade till hörna.

 

-Jag tycker sista tjugo var bra och vi förtjänade ett mål. Vi ger det ändå chansen men deras målvakt står iväg, säger Sellin som menade 1-1 hade varit mest rättvist.
-Men det är bara att komma igen. Vi får tjura en stund och sedan ska Varberg få sota för det här.
Vad tycker du om din egen insats?
-Okay. Jag hade något läge och borde satt den. Sedan tycker jag ”Hinken” (Pontus Hindrikes) och jag har ett bra samarbete defensivt.

 

HBK-bossen Igor Krulj var nöjd med försvarsspelet i 85 minuter.
-Sedan släpper vi in Brage som gör det bra. De kommer i samma yta bakom våran vänsterback. Men Malkom (Nilsson) gör en bra prestation och vi ska tacka honom för de tre poängen.

 

Segern betyder Halmstad är fyra poäng bakom AFC Eskilstuna med två omgångar kvar.
-AFC är fortfarande i pole position. Men vi kommer kämpa på. Vi har satt lite press på de och så får vi se hur de hanterar det nästa vecka, säger Malkom Nilsson som tyckte Brage gjorde en bra match.
-Men vi visste innan att vi möter ett bra lag. Jag tycker vi kontrollerar andra halvleken bra efter vi gjort 1-0.

 

Klebér Saarenpää menar man borde tagit tillvara på någon av sina målchanser i slutet av matchen.
-Malkom gör tre stora räddningar i slutet som gör att de tar tre poäng. Men vi ska förvalta våra chanser på ett bättre sätt.

 

Brage har i nästa omgång en ny lång bortaresa när Varbergs BoIS väntar på bortaplan.
-Det är bara köra på, det ska bli kul att spela igen, säger Robbin Sellin.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

Halmstad BK-IK Brage 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Kosuke Kinoshita (61)
Varning, Halmstad: Malkom Nilsson, Ivo Pekalski. Brage:
Domare: Fredrik Klitte. Assisterande domare: Marcus Lundgren Klitte, Ängelholm, Simon Kristensson, Malmö.
Publik: 831 (Örjans Vall).

 

Halmstad BK: Malkom Nilsson-Andreas Bengtsson, Alexander Berntsson, Peter Larsson (K), Jesper Westerberg-Marcus Klingenberg Mathisen, Ivo Pekalski, Pontus SIlwer-Gabriel Gudmundsson (Tryggvi Hrafn Haraldsson 85), Johan Oremo (Kosuke Kinoshita 57), Jonathan Svedberg (Höskuldur Gunnlaugsson 83). Ersättare: Otto Martler (mv), Andreas Hadenius, Oscar Petersson, Kosuke Kinoshita, Isac Larsson.

 

IK Brage: Peter Rosendal-Benjamin Hjertstrand, Mattias Liljestrand, Alexander Zetterström, Pontus Hindrikes Bergström-Joseph Ceesay (Erik Nilsson 74), André Kamp, Kristian Andersen (Samuel Aziz 74), Robbin Sellin (Simon Stenberg 90)-Marcus Astvald, Anton Lundin. Ersättare: Oliver Bergman (mv), Viktor Bergh, Oscar Lundin.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.