Nyheter 2021-02-17 Uppdatering kring skadeläget Uppdatering kring skadeläget
2021-02-17   Skrivet av:

Vi ger en uppdatering kring skadeläget inför stundande gruppspel i Svenska Cupen.

Vår fysio och medicinskt ansvarig, Kristoffer Karlsson, säger såhär om statusen i truppen:

 

Seth Kanteh Hellberg fortsätter rehabilitera sin ljumske som han drogs med stora delar av förra säsongen. Vi har klivit ut på planen för att genomföra vissa delar av rehabträningen. Vi lägger dock fortfarande mycket fokus på styrketräning i gymmet och intervaller på cykel. Vi tar det vecka för vecka med Kanteh, för att inte få bakslag. Han blir borta ett tag till.

 

André Reinholdsson fick i matchen mot Degerfors en fraktur i basen för lilltån. Läkningstiden för själva frakturen burkar vara 6-8 veckor om allt går som det ska. Sedan ska vi bygga upp en grundkondition igen samt tålighet i det läkta benet. Så André blir tyvärr borta ett tag från fotbollsplanen.

 

Niklas Söderberg tvingades kliva av mot Degerfors i lördags då han efter en tackling åkte på en ordentlig stukning på insidan av foten. Svullnaden har dock börjat gå ner och smärtan har minskat. Vi ska nu stegra hans rehab från grunden, där vi måste bygga upp en tålighet och styrka i strukturerna runt om fotleden och resten av kroppen. Niklas räknar vi inte med att han kan spela på några veckor.

 

Douglas Karlberg har dragits med en hjärnskakning sedan matchen mot Sandviken. Dogge är fortfarande tidigt i sin rehab och behöver få stegra i sin egen takt, då alla reagerar olika på hjärnskakningar. Det är en allvarlig skada som man inte ska ta för lätt på. I dagsläget är det oklart om han kommer till spel mot Djurgården på söndag.

 

Pontus Hindrikes har haft problem med ryggen/säte sedan uppstarten av denna säsongen. Det går framåt men han är inte i full träning i dagsläget. Hans rehab ska vi kunna stegra nu, så får vi se om han är redo för spel till helgen.

 

Robbin Sellin har haft problem med sin axel, som hoppade ur och sedan tillbaka i led i matchen mot Hammarby. Robbin kör sin rehab och har gjort framsteg där. Vi kommer stegra honom succesivt i träningen då vi inte vill riskera att axeln ska hoppa igen. Till en början får han gå in i fotbollsträningen utan närkontakt och kampmoment, för att sedan fasas in i full träning. Vi är hoppfulla att Robbin ska kunna vara redo till helgens match i svenska cupen.

 

Adil Titi har varit sjuk, men är tillbaka i full träning igen nu, i och med att han haft sina symptomfria dagar.

 

Foto Toppbild: Daniel Eriksson


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.