Nyheter 2019-01-10 Välkommen – Adrian Engdahl Välkommen – Adrian Engdahl
2019-01-10   Skrivet av:

IK Brage och Adrian Engdahl har sedan några veckor tillbaka varit muntligen överens, men nu är kontraktet påskrivet och vi hälsar den 24-årige målvakten välkommen till Borlänge och Dalarna.

Den reslige (191cm) stockholmaren kommer närmast från IFK Haninge där han gjorde 25 matcher under 2018 och blev utsedd till bäste målvakt i Division 2 Södra Svealand.

 

Adrian, som har Hägerstens SK som moderklubb, är fostrad i Hammarby IF:s akademi. Han gjorde sin seniordebut 2012, då för Nacka FF i division 2. I Nacka blev det tre säsonger innan han flyttade vidare till Södertälje och Assyriska FF, då hemmahörande i Superettan. Under sina tre år i Södertäljeklubben gjorde han tre framträdanden i Superettan samt 14 matcher i Division 1 Norra.

 

Välkommen till IK Brage och Borlänge! Berätta kort för våra supportrar vem Adrian Engdahl är.

– Tack! Jag är en person som lever för fotbollen både på och utanför planen. Om det finns något jag kan göra för att bli en bättre fotbollsspelare så tvekar jag inte att göra det. Vid sidan av fotbollen tycker jag om laga mat, vara med familjen, flickvännen, spela tv-spel och generellt bara ta det lugnt.

 

Engdahl har i dagarna kritat på ett två-årigt avtal med Dalarnas lag.

– Det känns jättekul att ha skrivit på för IK Brage. Efter att har varit i Haninge förra året så känns det kul att få komma tillbaka till elitfotbollen på riktigt igen. Det är första gången jag bor utanför Stockholm så det kommer bli en omställning, men jag tycker det kommer bli superkul. Jag har fått en jättebra känsla av Borlänge hittills och tror jag kommer trivas mycket bra här.

 

Att valet föll just på IK Brage blev självklart för honom och det var flertalet faktorer som vägde över.

– Jag fick ett jättebra intryck av Brage första gången jag var här. Jag fick ett bra och professionellt bemötande av klubben. Laget kändes väldigt trevliga och välkomnade. Jag har också haft Kléber som tränare tidigare i Hammarby under mina ungdomsår och gillar verkligen hans ledarstil. Det ska bli jättekul att få jobba med honom igen. Jag har också fått en jättebra bild av Peter Kristofferson (målvkatstränare) och tror verkligen att jag kan utvecklas och bli en bättre målvakt med hjälp av hans träning.

 

Nu är alltså Adrian på plats och har avverkat de första träningspassen på Domnarvsvallen.

– De första dagarna har varit jättebra. Klubben känns som sagt verkligen professionellt styrd och bra skött. Så det ska bli riktigt kul att komma igång på riktigt nu. Personligen vill jag hela tiden ta steg och utvecklas så mycket jag bara kan. Jag vill bli så bra jag bara kan bli och jag kommer göra allt för att nå dit jag vill, avslutar Brages nytillskott Adrian Engdahl.

 

Vi hälsar Adrian varmt välkommen till Dalarnas lag, tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.