Nyheter 2022-01-10 Välkommen Andre Bernardini Välkommen Andre Bernardini
2022-01-10   Skrivet av:

Vi fortsätter på inslagen väg med att presentera nytillskott till herrtruppen inför säsongen, och vi är glada över att kunna presentera att målvakten Andre Bernardini är klar för Brage.

Andre, som senast kommer från en fin säsong i division 1 med IFK Haninge, är väldigt glad över att nu flytta till grönvitt och Superettan.

 

-Det känns otroligt bra och det är en dröm som går i uppfyllelse. Innan det var helt klart kunde jag inte sova på tre dagar, säger han och fortsätter.

 

-Det är svårt att sätta ord på det, jag har jobbat hårt i sju år för att bli professionell fotbollsspelare, och det är en ära för mig att jag nu får chansen i IK Brage. Borlänge känns som en skön och lugn stad, som jag tror jag ska trivas i.

 

Trots att det var flertalet klubbar som var efter brasilianarens signatur så föll valet på Brage.

 

-Jag valde IK Brage tack vare ”en feeling”. Jag hade intresse från andra klubbar men när jag hörde att Brage var intresserade så bestämde jag mig snabbt. Det kändes bara rätt, och det är en ambitiös klubb som jag har följt sedan tidigare, eftersom jag och Adrian Engdahl kommer från samma klubb (IFK Haninge).

 

Säsongen 2022 blir alltså Bernardinis första på elitnivå, där han nu kommer kampera ihop med Viktor Frodig om att vakta Brages mål i Superettan.

 

-Mina förväntningar på året är att vi ligger i toppen när säsongen summeras. För mig själv är det bara att hjälpa lag så mycket jag kan. Oavsett hur, vill jag bidra till en succésäsong, avslutar nyförvärvet.

 

Scoutingansvarig Robin Laszlo om nytillskottet:

 

-Andre kommer från ett par riktigt fina år i IFK Haninge, där han varit en av de absolut bästa målvakterna i division ett. Det känns därför väldigt bra att han landat här hos oss och kommer att bilda målvaktspar med Viktor (Frodig). Vi känner oss väldigt trygga i det och vi ser fram emot att se vad han går för på den här nivån.

 

Varmt välkommen till Borlänge och IK Brage Andre, tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

Fakta Andre Bernardini

Ålder: Född 1996

Längd: 191cm

Fot: Höger

Moderklubb: ADSC São Caetano

Kom från: IFK Haninge

Bästa egenskap på planen: På planen kan jag säga att min bästa kvalitet är att rädda bollarna haha, men tycker också att jag är jättebra med kommunikation, luftspel och fötterna! Men #1 absolut att rädda bollen.

Bästa egenskap utanför planen: Jag är väldigt lugn och lättsam.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.