Nyheter 2021-02-09 Välkommen – André Reinholdsson Välkommen – André Reinholdsson
2021-02-09   Skrivet av:

Varmt välkommen till IK Brage och Borlänge säger vi till anfallaren André Reinholdsson.

24-åringen, som varit på besök hos oss sedan i onsdags, har alltså nu kritat på ett avtal med grönvitt som sträcker sig över säsongen 2022.

– Det känns otroligt bra och spännande. Jag känner verkligen att jag passar in både i gänget och den fotboll som Brage står för, säger André om den nya utmaningen i grönvitt innan han fortsätter.

 

– Brage är en anrik klubb som hör hemma i svensk elitfotboll, faciliteterna är riktigt bra. Klubben visar tydliga ambitioner på vad de vill och alla strävar åt samma håll. Det är ett lag med god sammanhållning och fin stämning i omklädningsrummet, ingen är större än någon annan.

 

André startade även i Brages match mot Hammarby i söndags, där han fick knappa 65 minuter på Tele2 Arena.

– Först och främst så tycker jag att det var inspirerande och lärorikt, det var en bra värdemätare både individuellt och kollektivt. Jag såg goda intentioner i vårt spel och med tiden så kommer det att bli riktigt bra, menar han.

 

Den 186 cm långe anfallaren kommer närmast från Trelleborgs FF, men var under säsongen 2020 utlånad till Oskarshamns AIK i division 1 södra där han stod för 15 mål på 25 matcher.

– Valet att bli utlånad till Oskarshamn känns så här i efterhand helt rätt. Jag kom till en klubb som trodde på mig och spelade en fotboll som gynnade mina egenskaper, vilket ledde till att jag kunde göra de målen.  Det var en god erfarenhet som har bidragit till att jag nu fått chansen i Brage, förklarar han.

 

André, som är uppvuxen i Åhus, gjorde sin seniordebut i Allsvenskan redan som 17-åring i Mjällby AIF.

– Jag slog igenom som 17-åring i Mjällby och gjorde då debut i Allsvenskan. Därefter så väntade ett par tuffa år då jag drabbades av diabetes och jag valde då att ta ett par steg ner i seriesystemet, för att sen kunna komma tillbaka igen. Jag kom till Trelleborg inför säsongen 2019 och via Oskarshamn hamnade jag där jag är idag, här i Brage, berättar han.

 

Nu kommer han alltså, till att börja med, spela i den grönvita tröjan de kommande två åren.

– Jag förväntar mig att det finns en god stämning i omklädningsrummet men att vi som lag ger 110% på planen under match och träning. Personligen så vill jag fortsätta utvecklas vilket jag känner att jag har en stor potential att göra i Brage. Jag hoppas att jag med mina egenskaper ska bidra till många poäng för laget, avslutar nyförvärvet.

 

Brages sportchef Ola Lundin säger såhär om nytillskottet:

– Vi har tittat på André ganska länge och Robin (Brages scoutingchef) har tjatat hål i huvudet på oss, så nu när han blev fri från Trelleborg så var det solklart att vi skulle gå för honom. Han har egenskaperna vi har sökt till vår forwardsuppsättning och vi känner verkligen att André kommer passa väldigt bra in hos oss både som spelare och person, summerar Lundin.

 

Återigen önskar vi André varmt välkommen till Brage och Borlänge – Tillsammans är vi IK Brage!

 

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.