Nyheter 2018-08-08 Välkommen Christian Kouakou Välkommen Christian Kouakou
2018-08-08   Skrivet av:

Christian Kouakou är klar för grönvitt och värvas från Division 1-klubben Nyköpings BIS.

 

Den 23-årige anfallaren, som är fostrad i AIK, gjorde sin debut i Allsvenskan redan som 16-åring. 2014 blev Kouakou värvad från AIK av Brommapojkarna, där han tillbringade tre säsonger, innan han skrev på för Nyköpings BIS inför säsongen 2017. Kouakou har under tiden i Nyköping gjort 29 mål på 39 matcher utslaget på 1,5 säsong.

 

Christian, som så sent som i början på 2018 besökte Borlänge och IK Brage, är alltså nu klar för grönvitt och har signerat ett kontrakt på 2,5 år, som sträcker sig över 2020.

 

– Vi är mycket glada över att Christian, i konkurrens med andra klubbar, valde Brage och Borlänge. Vi hade honom på besök här i Borlänge redan i vintras, så vi känner varandra bra sedan innan. Vi har haft full koll på Christians utveckling under året och ansåg att det var dags för honom att ta steget upp till elitfotbollen igen. Vi tror mycket på honom och att han i lugn och ro kan växla ut i sin fulla potential här hos oss. I Christian får vi en målfarlig anfallare som kommer att passa bra in i vårt lagbygge och långsiktiga satsning, säger Sportgruppen om sitt nyförvärv.

 

Vi hälsar Christian varmt välkommen till Dalarna, Borlänge och Domnarvsvallen!

 

 

 

Tillsammans är vi IK Brage

 


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.