Nyheter 2022-01-06 Välkommen Henry Sletsjoe Välkommen Henry Sletsjoe
2022-01-06   Skrivet av:

Varmt välkommen till IK Brage och Borlänge säger vi till den centrala mittfältaren Henry Sletsjoe, som närmast kommer från IF Sylvia.

-Det känns fantastiskt, Brage har visat ett stort intresse vilket är smickrande eftersom det är en sådan anrik förening med lång tradition av elitfotboll. Jag bodde senast i Norrköping så det ska bli väldigt kul att komma till en ny stad och se hur det är här uppe, säger han om att vara på plats i Dalarna.

 

21-åringen, som kommer från en fin säsong i Sylvia, hade flertalet klubbar efter sig men valet föll tillslut på grönvitt.

-Efter att ha pratat med både sportchefen (Ola Lundin) och tränaren (Klebér Saarenpää) så fick jag en bra känsla av vad de vill med både mig och Brage framöver. Många nya killar kommer in i laget och det blir en ”nya resa” för hela klubben, och den känns rolig att vara med på, säger han.

 

Henry, är som redan är på plats i Borlänge, ser fram emot att ta steget upp till Superettan och taggad för att dra igång säsongen.

-För min egen del vill jag utvecklas som fotbollsspelare och att jag tar kliv i mitt spel, förhoppningsvis syns det på planen och kan hjälpa laget i serien. Vi vill vara där uppe i tabellen slåss det här året, avslutar han.

 

Sportchef Ola Lundin om Henry:

-Henry är en driven person som vill väldigt mycket med sin fotboll, och han har hunnit med en del fast han bara är 21 år. Förra säsongen i Sylvia visade han vilken hög potential han har och det var många klubbar som uppmärksammade Henrys spel då, vilket gjorde att han hade flera alternativ att fundera på under december. Det känns väldigt bra att han valde Brage och att vi nu ska börja det hårda jobbet tillsammans.

 

Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

Fakta Henry Sletsjoe

Ålder: 2000

Längd: 187

Fot: Höger

Position: Central mittfältare

Moderklubb: Djurgården

Senaste klubb: IF Sylvia

Bästa egenskap på planen: En bra tvåvägsspelare skulle jag ändå säga.

Bästa egenskap utanför planen: Bra på kortspel, så lagkamraterna får kanske hosta upp några kronor i år.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.