Nyheter 2021-01-25 Välkommen Nathan Mavila Välkommen Nathan Mavila
2021-01-25   Skrivet av:

Det fjärde nyförvärvet är klart inför 2021 och vi är glada över att hälsa Nathan Mavila välkommen till IK Brage och Borlänge.

Nathan, som är född och uppvuxen i London, kommer närmast från Cavalry FC i den kanadensiska ligan och har skrivit på ett kontrakt med Brage över säsongen 2022.

-Efter att jag spelat borta i Nordamerika var mitt mål att flytta tillbaka och spela i Europa igen. Det blev Brage och Borlänge, och jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig då jag aldrig varit här innan. Men jag har varit väldigt öppensinnad och jag gillar landet och staden såhär långt, säger Nathan om att flytta till Borlänge.

 

25-åringen är, likt Brages Moses Makasi, fostrad i West Hams akademi vilka han tillhörde mellan 2012-2016.

-Jag började min karriär i en lokal klubb som heter Afewee Urban, där jag blev förälskad i fotbollen. Efter det spelade jag för Wycombe och kort därefter gick jag till West Ham och började min proffskarriär. Efter West Ham spelade jag några år i de lägre divisionerna i England för att sedan åka över till Kanada, där jag tillbringade två år i Cavalry FC, säger Nathan.

 

Nathan känner alltså Moses Makasi sedan tidigare och har bara hört gott om Brage.

-Moses har sagt att vintrarna är väldigt kalla, skrattar han och fortsätter, men jag är van vid kylan sedan jag bodde i Kanada.

 

-Moses har även berättat om klubben och vilken fin chans han har fått här, vilket jag också ville vara en del av, menar Nathan.

 

Nathan, som suttit sin första tid i Sverige i karantän, är taggad med att komma igång med träningen och träffa sina nya lagkamrater.

-Det har varit en väldigt avskild vecka då jag suttit i karantän på grund av restriktionerna kring Covid-19. Så det ska bli väldigt kul att träna med laget och träffa alla.

 

-Jag ser fram emot säsongen och kommer ge allt i varje match för att vi ska uppnå det vi vill, avslutar Nathan.

 

Mavlia är värvad till IK Brage som vänsterback och sportchef Ola Lundin säger såhär om det senaste nyförvärvet:

-Nathan är en vänsterback med egenskaper vi sökt länge efter, så det känns bra att vi lyckades få honom till Brage. Han har suttit i karantän i en vecka så alla ser fram emot att han nu får gå in i träning, komma in i allt och lära känna klubben. Startsträckan kommer dock vara kort då det är en väldigt social kille som dessutom känner Moses väl sen deras år tillsammans i West Ham, säger Lundin.

 

Nathan gör sin första träning med laget idag, måndag, och vi hälsar honom varmt välkommen till IK Brage, Borlänge och Sverige!

 

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.