Nyheter 2022-01-06 Välkommen Samo Izountouemoi Välkommen Samo Izountouemoi
2022-01-06   Skrivet av:

Vi är glada över att kunna hälsa Samouil Izountouemoi välkommen till IK Brage!

-Det känns riktigt skönt. Det är en klubb med stora ambitioner och har ett nytt spännande projekt på gång. Ska bli väldigt kul att delta på denna resa med Brage, säger ”Samo”.

 

Den 22-åringe yttermittfältaren, som var på besök hos Brage redan inför säsongen 2019, är glad över att vara på plats i Borlänge.

-Att flytta till Borlänge är något jag ser fram emot, speciellt med tanke på att jag har bott hemma hela mitt liv. Det kommer vara nyttigt och lärorikt att bo ensam, och det kommer få mig att växa som människa och spelare, menar han.

 

Samouil har haft både Klebér Saarenpää och Janne Mian som tränare tidigare, vilket underlättade hans val att välja Brage.

-Som sagt Brage har ett spännande projekt på gång och jag har jobbat med både Klebér och Janne förut, det är två jättebra och fotbollskunniga tränare, så det ska bli kul att jobba ihop med dem igen, säger han.

 

Samo ser fram emot att dra igång säsongen och det hårda arbetet med Brage.

-Brage är en klubb som ska tillhöra toppen, men samtidigt så är det en del spelare som ska in och det kommer ta lite tid innan vi får ihop det. Men jag tvekar inte på att vi kommer vara däruppe och slåss om uppflyttning, säger Samo och fortsätter.

 

-Jag är en offensiv spelare så hoppas på en säsong där jag producerar mycket poäng som kan hjälpa laget, avslutar han.

 

Sportchef Ola Lundin om Samouil:

-Samo var och hälsade på oss för tre år sedan och tränade ett par pass, han var väldigt ung då men man såg tydligt spetsegenskaperna ändå. Nu har han byggt på sig erfarenhet under ett par år och vi vet att vi har en väldigt spännande tid framför oss där Samo har alla förutsättningar att ta flera ytterligare kliv i sin utveckling och blomma ut ordentligt.

 

Tillsammans är vi IK Brage!


Lämna kommentarer

Fakta Samouil Izountouemoi

Ålder: 1999

Längd: 180

Fot: Höger

Position: Yttermittfältare

Moderklubb: Aspudden

Senaste klubb: Dalkurd FF

Bästa egenskap på planen: Utmana en mot en (mycket skoj på kanterna)

Bästa egenskap utanför planen: Lugn, ödmjuk och glad kille!sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2022 IK Brage.