Nyheter 2021-01-10 Varmt välkommen – Viktor Frodig Varmt välkommen – Viktor Frodig
2021-01-10   Skrivet av:

Vi är glada över att kunna presentera det andra nyförvärvet inför säsongen 2021, då vi välkomnar målvakten Viktor Frodig till IK Brage.

-Det känns fantastiskt skönt att äntligen ha allting klart. Det har varit en lång process, men jag är väldigt stolt och glad över att nu vara en Bragespelare, säger Frodig om att nu vara grönvit.

 

Den Hoforsbördige 23-åringen som närmast kommer från Umeå FC, är väldigt nöjd över att nu fortsätta sin fotbollskarriär i Brage och Borlänge.

-Brage känns som en extremt professionell förening med höga ambitioner. Den bild jag fått är att personerna runt om klubben brinner för det dem gör och lägger ner ett extremt hårt arbete med att bygga en bra grupp och klubb långsiktigt. Jag har familjen nära och vill verkligen spela för Brage, så det känns tryggt och inspirerande att äntligen få komma och spela för klubben, säger han och fortsätter.

 

-Min pappa bodde i Borlänge när jag var yngre, så man skulle kunna säga att jag är uppväxt i Borlänge. Så jag kan staden ganska bra ändå och har hunnit skapa många relationer häromkring. Jag har till och med spelat 2-3 matcher för Brage, som 15 åring, innan jag valde att flytta och gå gymnasiet i Gävle.

 

Frodig ser fram emot att köra igång säsongen i Bragefamiljen och siktar högt.

-Nu är jag extremt taggad och jag har höga ambitioner och målsättningar med denna säsong. Jag längtar verkligen till att få gå ut på Vallen och förhoppningsvis spela inför Borlänge-publiken, avslutar nyförvärvet.

 

Brages sportchef Ola Lundin är nöjd över att ha knutit Frodig till Brage.

-Viktor har vi följt länge, och även om Umeå åkte ur Superettan 2020 så gjorde Viktor individuellt en stark säsong och tog ytterligare kliv i sin utveckling. Han blev hårt utmanad i matcherna under hela säsongen och är en målvakt som dels är bra på att rädda bollar men också bra på att styra en backlinje och se spelet, har pondus och samtidigt har en stor utvecklingspotential. Sen är det roligt att Viktor har en lokal anknytning, då han har bott i Borlänge växelvis under sin uppväxt och känner både staden och klubben.

 

IK Brage och Viktor Frodig har skrivit ett avtal som sträcker sig över säsongen 2023.

 

Vi hälsar Viktor varmt välkommen ”hem” till Brage och Borlänge, tillsammans är vi IK Brage!

 

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.