Nyheter 2016-10-23 Vasalunds effektivitet stoppade IK Brage Vasalunds effektivitet stoppade IK Brage Domnarvallen
2016-10-23   Skrivet av:

Det blev förlust för IK Brage i bortamatchen mot serietvåan Vasalunds IF på Skytteholms IP. Hemmalaget, som krigar om seriesegern med IF Brommapojkarna, vann med 3-1 (2-0).

-Det var en jämn match där de utnyttjade våra misstag, säger Brages assisterande tränare Johan Persson.

 

Hemmalaget öppnade med hög fart och fick med sig två snabba mål i början av första halvleken som avgjorde matchen. 1-0 kom efter ett snabbt skott från Kevin Kabran i vänsterdelen av straffområdet utan chans för Peter Rosendal. Bara två minuter senare dubblerade VIF ledningen när Axel Björnström från straffpunkten satte bollen mitt i målet. Då hade det bara gått elva minuter av matchen.

-Det som var den stora skillnaden i dag som gör att vi vinner är att vi tar ledningen och att vi har mer att spela för, säger Vasalunds tränare Pascal Simpson.

 

Brage gjorde trots förlusten en klart godkänd insats. Spel- och chansmässigt var man likvärdiga motståndarna. Välförtjänt kunde Brage också reducera till 2-1 i andra halvleken efter en frispark av Erik Nilsson som gick rätt genom muren.

-Jag tycker vi gör det helt okay och skapar mycket. Tyvärr gör vi för stora misstag och de är för bra för att straffa oss då, säger Brages mittfältare Modaser Zekria som tillhörde en av Brages bästa spelare.

 

Ett visst hopp tändes efter Erik Nilssons reduceringsmål till 2-1 i 69:e matchminuten, men Ekin Bulut släckte förhoppningarna om Bragepoäng, när han i en snabb kontring satte bollen i nät efter Peter Rosendal räddat kort innan.

-Jag tycker de blev skakiga efter vi gjort 2-1. Sedan är de starka i omställningsspelet när de gör 3-1, säger Modaser Zekria som byttes ut i slutet efter sprungit sig trött.

 

För Vasalund betyder poängen man håller jämna steg med BP, som vann i lördags mot Enskede, och att man fortfarande är obesegrade på Skytteholm (elva segrar, en oavgjord).

Just att VIF hade mer att spela för var kanske den största anledningen att det blev hemmaseger. Hemmalaget var hetare i avsluten och satte sina chanser.

-De slåss för att spela högre upp. Det är ett bra organiserat lag försvarsmässigt, säger Johan Persson.

 

Brage saknade ändå inte chanser i matchen.

Kort efter Vasalunds 2-0 mål hade Pontus Hindrikes ett bra avslut, som tvingade Zoran Akovic till en bra räddning på, och på returen hade Anton Lundin chansen men missade.

Enis Ahmetovic testade också Akovich med ett skott som han fick tippa till hörna.

-Jag tycker Brage återhämtade sig efter 2-0. Trots att de inte har speciellt mycket att spela för gör de det bra. Det märks att de har många matcher på rad där de tagit poäng i. De hade ett tryggt och positivt anfallsspel, säger Pascal Simpson.

Blev ni passiva efter ni tagit ledningen?

-Det var inte meningen om det blev så. Men det var en kombination att de var aggressiva, vi hade svårt att komma åt bollen och att vi var slarviga i vissa moment, säger Simpson.

 

Brage höll bollen inom laget med ett fint passningsspel och lyckades också skapa flera avslut mot mål. Hörnstatistiken var också jämn 6-6.

-Jag tycker att vi hade mer målchanser, säger Johan Persson.

 

Även Vasalund hade sina möjligheter men då Peter Rosendal fick visa sin klass vid ett par tillfällen.

 

I andra halvleken hade Brage svårare komma till vassa chanser. Bästa möjligheterna hade Pontus Hindrikes och Gustaf Sundström.

-Brage var inte lika aggressiva i sin press i andra, vilket gör att vi längre anfall, säger Pascal Simpson.

 

Brage skulle välförtjänt ända få göra ett mål, när Erik Nilsson med en frispark några meter utanför straffområdet, fick se bollen längs marken gå förbi en stillastående Zoran Akovich, efter en spelare i muren vänt sig om och öppnat upp en yta.

-Men 3-1 kom ganska snabbt så jag hann aldrig bli direkt nervös. Jag tycker att vi hanterade det ganska bra, säger Pascal Simpson som efteråt plussade extra för mittbacken Marko Markovich och mittfältaren Kevin Kabrans första halvlek.

 

Brages bästa spelare var Modaser Zekria, Enis Ahmetovic och Oscar Karlsson.

Efter Akropolis seger 3-1 borta mot Västerås SK halkade Brage ner till fjärdeplats i tabellen. Nu väntar i nästa omgång om en vecka Enskede IK på Domnarvsvallen.

 

Johan Persson har full respekt för Enskede som ligger precis ovanför det nedre kvalstrecket.

-Vi måste vara bra för att få med oss något. Men vi kommer göra allt som står i vår makt att ta tredjeplatsen.

Också Modaser Zekria tror på en tuff match mot nykomlingarna Enskede.

-Men vi vill komma tillbaka på vinnarspåret.


Lämna kommentarer

VASALUNDS IF-IK BRAGE 3-1 (2-0)

Målen: 1-0 Kevin Kabran (9), 2-0 Axel Björnström (11, str), 2-1 Erik Nilsson (69), 3-1 (75) Ekin Bulut.

 

Varningar, Vasalund: Uchenna Ike, Johan Falkmar. Brage: Stefan Lindmark, Enis Ahmetovic.

 

Domare: Victor Wolf, Stockholm. Assisterande domare: Daniel Yng, Stockholm, Alexander Öhnedal, Värmdö.

 

Publik: 195 (Skytteholms IP).

 

VASALUNDS IF

Zoran Akovic-Axel Björnström, Marko Markovic, Peter Magnusson (K), Johan Falkmar-Kevin Kabran (Roman Ignacio Tello Olivares 83), Danny Tadaris, Luka Dobrijevic, Joel Johansson Matikka, Ekin Bulut (Joakim Ejdermo Pettersson 79), Uchenna Ike (Aydin Unsal 90+1). Ersättare: Fredrik Crona, Robert Stranicky, Kevin Angleborn (mv).

 

IK BRAGE

Peter Rosendal-Enis Ahmetovic, Gustav Sundström, Carlos Garcia, Oscar Andersson-Oscar Karlsson, Erik Nilsson, Stefan Lindmark (Andreas Hedlund 81), Anton Lundin-Pontus Hindrikes (Anders Johansson 74), Modaser Zekria (Memocan Elalmis 88).

Ersättare: Ludvig Larsson (mv), Jesper Åman, Viktor Berg, Junior Kamana Wa Kamana.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.