Nyheter Västerås SK slåss för att hänga kvar 2015-09-13 Västerås SK slåss för att hänga kvar
2015-09-13   Skrivet av:

Västerås SK har under sommarens transferfönster varit det lag som förstärkt mest.

Bland de nya spelarna som kommit till Swedbank Park kan nämnas bollbegåvade mittfältaren Eduard Zuta från superettanklubben Varbergs Bois, från norrettankollegan IFK Luleå har man hämtat försvarsspelaren Kevin Garcia. I anfallet har man förstärkt med Karwan Safari (Skiljebo SK), Mikael Gustafsson (Köping) och Filip Tronét (IF Brommapojkarna). Dessutom har kantspringaren Simon Johansson gjort comeback efter skada.

-Vi har helt nya förutsättningar än under våren, säger en av Västerås SK:s huvudtränare Leif Berg, som hyllar supportarnas SWISH-kampanj som möjliggjort nyförvärven.

 

VSK inledde höstsäsongen med två raka uddamålsegrar mot Carlstad United 2-1 (h) och Nyköpings BIS 3-2 (b). Sedan blev det förlust med klara 4-0 borta mot serieettan Dalkurd och i senaste omgången 3-3 mot Motala AIF på hemmaplan.

-Jag tycker formen känns väldigt bra, säger Berg efter omstarten av serien.

 

I dagsläget ligger Västerås på näst sista plats med fem poäng upp till Carlstad på fast mark. I lördags förlorade både Södertälje FK och Vasalunds IF vilket förbättrade VSK:s möjligheter i bottenstriden.

-Men vi har fortfarande en jättelång resa kvar. Varje match är som en cupmatch. Vi måste ha en del tur med andra resultat. Men det är mycket upp till oss själva. Vi känner att loppet är långt ifrån kört, säger Leif Berg.

 

Under säsongen har Västerås SK haft olika laguppställningar. Senast mot Motala, vid underläge 0-2 bytte man från 3-5-2 till 4-4-2 i halvtid vilket blev lyckat då man vände till ledning 3-2, som dock till slut blev 3-3 efter MAIF prickat in en frispark i slutminuterna.

-Men det var nog mest på pappret det var 4-4-2, säger VSK-tränaren som inte utesluter man kommer spela casino på samma sätt mot Brage.

-Men nu är det bortamatch, och då brukar vi spela lite annorlunda. Mot Motala i andra halvleken så backade de hem och vi fick mycket ytor. Vi hade egentligen bara två mittbackar och var tvingade att kliva fram.

 

 

Senast när lagen möttes vann Brage med klara 3-0 på Swedbank Park efter att ha avgjort i andra halvleken. Siffror som dock inte speglade matchen.

Hur tror du att matchen kommer se ut på måndag?

-Det blir en jämn match. De som vågar och kan kliva ur sina positioner och lyckas med individuella prestationer tror jag avgör. Det kommer inte bli någon tråkig 0-0 match för publiken, säger Berg.

 

På skadelistan finns Damir Foric. Sedan är det ett frågetecken för Boris Ljevar som kommer testa på söndagens träning.

 

Och om du vill våga dig på ett matchtips?

-Vi skulle bli glada om vi åker från Borlänge med tre poäng. Jag tror vi vinner med 1-2.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.