Nyheter Måndagens motståndare Sandvikens IF 2017-05-13 Måndagens motståndare Sandvikens IF
2017-05-13   Skrivet av:

Måndagens motståndare, Sandvikens IF, som är nykomlingar i division 1, har öppnat trevande med endast en seger på de fyra inledande omgångarna. Senast blev det förlust med 1-0 borta mot IFK Luleå. Spelmässigt var gästrikarna lika bra, men man saknade skärpan framför mål, säger en av lagets anfallare York Rafael.

-Vi var inte tillräckligt starka sista tredjedelen. De hade en chans som de gjorde mål på. Vi hade många chanser, men gjorde inte mål.

 

Den nyss fyllde 18-årige York Rafael, som har rötterna i Rwanda, har en meritlista som är få förunnat vid samma ålder. Det har blivit spel i svenska landslagets U16 och U17 lag. Förra hösten var han utlånad från Sandviken IF till Gefle IF, där det dock inte blev så mycket speltid. Det har också blivit provspel utomlands, med Watford FC.

 

I vintras fick han kontakt med Vfl Bochum i den tyska andra ligan, men något spel där tror han inte det kommer att bli.

-Jag tror inte det kommer bli några matcher med dem. Nu är det Sandviken som gäller, säger York.

 

Vad tror du det är i ditt spel som utländska klubbar är intresserade av dig?

-Personligen, tycker jag att jag är explosiv i mitt spel, och jag har en roll som gör att jag trivs på små ytor. Jag skulle också vilja säga att jag är både snabb och teknisk.

 

Under säsongsstarten med Sandviken har York Rafael, spelat samtliga matcher från start. Utan att ta till alltför stora ord från sin mun, menar han att han ska vara en startspelare.

-Även om inte jag är given så tycker jag att jag borde vara med från start i alla matcher, även om det är en jättebra konkurrens.

 

På måndag väntar alltså match hemma på Arena Jernvallen, mot serieledande IK Brage. York tror, kanske lite otippat, att det kommer bli SIF som kommer att ta tag i matchen från start.

-Brage kommer nog att fortsätta på samma sätt som de spelat, med att vänta ut oss, vänta på misstag och kontra. Jag tror att Sandviken kommer att ha mycket boll.

 

Trots att Sandviken gått upp i ettan, tycker York Rafael kaxigt, att lagens försvarare som han har stött på hittills i serien, inte har imponerat.

-Jag vet inte om de har varit så bra, ha, ha. Jag har sett lag som haft bättre försvarare. Jag tycker att Olof Mård är seriens bästa försvarare!

 

Inför mötet på måndag, säger York Rafael att han besvärats av en knäskada, och inte kunnat träna fullt ut. Därför är det ett frågetecken om han kan medverka. Klart är att mittfältaren Viktor Nordin missar matchen.

 

Om du skulle vilja tippa ett resultat, vad säger du då?

-Vi vinner med 3-0!

 

Och vilka gör målen?

-(John) Junior (Igmarubah), (Sunday) Bale och (Marcus) Hägg.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.