Nyheter Vi synar premiärmotståndarna Arameisk-Syrianska 2017-04-16 Vi synar premiärmotståndarna Arameisk-Syrianska
2017-04-16   Skrivet av:

Morgondagens premiärmotståndare för IK Brage är nykomlingen Arameisk-Syrianska IF.

 

Norsborgslaget, som i fjol vann Division 2 Södra Svealand sex poäng före tvåan FC Linköping City, har för att vara nykomlingar satt upp en hög målsättning.

-Målet är en topp femplacering. Vi tror på vårt spel och får vi hålla alla friska och krya i de flesta matcherna då är det det vi siktar på, säger tränaren Albert Krasniqi som motiverar valet av att spänna bågen högt.

-Om man inte har något att sikta mot, då kan det i stället gå åt det andra hållet.

 

Försäsongen har sett bättre och bättre ut för A-S. Efter tre raka förluster i Svenska cupen mot allsvenska IFK Göteborg och IK Sirius, och degraderade Ljungskile SK från superettan, har det vänt uppåt. Träningslägret på Cypern för några veckor sedan, där man spelade 2-2 mot högstaligan laget Alki Oroklini, gav mersmak.

-Till en början var det inte så bra på försäsongen. Från matcherna i Svenska cupen var det inte mycket positivt vi tog med oss. Lärdomen därifrån var att vi inte hör till där och att lagen vi mötte var för stora och bra.

 

Senaste veckan har man spelat 1-1 hemma mot seriekollegan Vasalunds IF och vunnit borta med 2-1 i Stockholm cup mot division 2-laget IFK Lidingö.

-Vi har börjat att komma ikapp och det har sett lite bättre ut. Efter lägret på Cypern vände det lite och det har börjat riktat sig mot rätt håll, säger Albert som menar det är laget som lyft sig och inte vill peka ut någon enskild spelare till den stigande formkurvan.

 

Som nykomlingar är man beredda på ett snabbare spel i division 1.

-Tempot blir högre. Gör man dumma misstag så kommer det att straffa sig.

 

Laget har inför säsongen tappat målfarlige anfallaren Stefan Ostojic, 25 mål i fjol, till seriekollegan Enskede IK. På pluskontot finns bland annat Nahir Oyal och Charbel Ceylan från Syrianska FC, som är några av de som ska täppa luckan efter Ostojic.

-Vi har fått in spelare av lika klass. Om de presterar så hoppas jag det inte märks så mycket att Stefan försvunnit, säger Albert Krasniqi.

 

Tyvärr är dock Oyal långtidsskadad och beräknas vara tillbaka i spel först om några veckor. Ytterligare fem spelare är skadade i Arameisk-Syrianska inför premiären mot Brage.

 

Arameisk-Syrianska tränaren väntar sig en tuff match mot Brage på Brunnas konstgräs.

-De är ett stabilt lag. Alla tränare på upptaktsträffen tippade de som seriefavoriter. Men vi kommer att köra vårt och göra allt vi kan för att få ett positivt resultat.

 

Om du ska tippa ett resultat?

-Då vinner vi med 1-0, avslutar Krasniqi.

 

/Per Lindgren

 

På vår Youtube-kanal kan ni även se vad vår tränare Bengt Ottosson har att säga inför premiären imorgon:
https://www.youtube.com/watch?v=mwxfeVZqUzI&feature=youtu.be


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.