Nyheter 2019-09-30 Viktig seger mot IK Frej Viktig seger mot IK Frej
2019-09-30   Skrivet av:

IK Brage var på väg mot tredje raka matchen utan seger i toppstriden av superettan. Men när IK Frej låg på för ett segermål i andra halvlek, kunde Bjarni Mark Antonsson Duffield med sitt andra mål för kvällen göra 3-2 i 85:e minuten.

När hemmalaget vänt till ledning 2-1 i början av andra halvlek låg en hemmaseger nära. Men mål av Mattias Liljestrand och Bjarni Mark Antonsson Duffield betydde en lika efterlängtad som viktigt Brageseger. Resultatet betydde att grönvitt klättrade upp till tredje plats, förbi Varberg i den jämna tabelltoppen. Med andra ord, upplagt för fortsatt raffel.

-Vi visar karaktär och kommer tillbaka! Tre oerhört viktiga poäng, konstaterade Bjarni Mark Antonsson, efter matchen.

 

Efter två raka förluster blev det alltså en skön trepoängare för IK Brage på ett regnigt Vikingavallen.

 

Brage tog ledningen med 0-1 tidigt i matchen genom Bjarni Mark Antonsson Duffield, innan ett offensivt starkt Frej vände till 2-1 inom loppet av sju minuter i  början av andra halvleken. Men Brage skulle den här gången visa sig vara starkast i slutet av den tempostarka bataljen och kunde genom mål av Mattias Liljestrand och Bjarni Mark Antonsson Duffield kamma hem alla tre poängen.

-Det var en match som hade all den dramatik man kan vänta sig, säger Brages assisterande tränare William Bergendahl.

 

Förlusten senast mot Degerfors sved ordentligt, därför var det extra skönt studsa tillbaka direkt. 

-Det vänder fram och tillbaka och det är det som är charmen med fotboll, om man hamnar på rätt sida av det. Det var extra skönt med tanke på förra matchen. Nu får vi vända en match och får en positiv känsla, fortsätter Bergendahl.

 

För en gångs skull skulle Brage få avgöra en match i slutminuterna. Med fem ordinarie minuter kvar klev Bjarni Mark Antonsson Duffield fram som den stora matchvinnaren med sitt 3-2-mål. 

-Det här behövdes. Tre poäng var det enda som gällde idag, säger tvåmålsskytten Bjarni, som inledde och avslutade målskyttet i matchen.

 

Segermålet i 85:e matchminuten kom i en spelvändning när hemmalaget Frej jagade ett ledningsmål.

-Det var ett fint spelmål. Jag fick bollen av Lundbäck, spelade ”Morre” (Jonathan Morsay), som spelade Kouakou som sedan gör en enorm assist till mig, och jag sätter den med högerfoten, så det var lite av en chock, säger vänsterfotade Antonsson med ett litet skratt.

 

Segern betyder att Brage klättrar upp till allsvensk kvalplats, med en bättre målskillnad än Varbergs BoIS.   

 

Brage öppnade matchen med stor beslutsamhet. Redan i den första matchminuten hade Robbin Sellin ett vasst skott som Emil Magnusson hade vissa problem med. Oscar Lundin hade ett bra inspel från högersidan som dock gick förbi alla spelare.

 

Brage skulle ta ledningen med 0-1 i elfte matchminuten när Antonsson nickade in Robbin Sellins frispark.

-Det var en kantfrispark och jag nickar in den fint, ler målnickaren om kvällens första nätrassell.

 

Efter målet tog Frej kommandot och skapade ett litet tryck mot Brage. Anfallaren Oke Akpoveta bjöds på ett bra läge efter kvarten spelad, när målvakten Adrian Engdahl gjorde några farliga dribblingar, men avslutet gick utanför. 

 

Bragekeepern fick göra sin blott andra match från start.

-Det var länge sedan jag stod sist. Jag tycker det kändes som en okay insats. Jag gjorde några bra saker, men blandade med några slarviga ingripanden, säger Engdahl.

-Det var stressat vissa lägen och jag känner jag behöver hitta mitt lugn. Men i det stora hela var det ändå en okay insats.

 

Frej, ofta anförda av centrala mittfältaren Pedro Ribeiro, låg på och jagade en kvittering efter Brages ledningsmål. Akpoveta fick ett läge i ”boxen” men istället för ett skott blev det en passning. Carlos Garcia fick rädda på mållinjen på Frejs första hörna. Sedan var också Moustafa Zeidan farligt framme i Brages straffområde.

 

Löpstarke Jonathan Morsay testade med ett distansskott som Magnusson fick fingrarna på och tippade till hörna.

 

Brage, med en nykomponerad backlinje fick slita hårt mot Frejs anfallare Oke Akpoveta och Filston Mawana.

-Jag tycker ändå vi gör en bra första halvlek och har med oss ett positivt resultat in i paus, säger William Bergendahl, som dock fick se Frej vända till ledning i upptakten av andra halvleken.

 

 I 48:e matchminuten placerade Moustafa Zeidan in 1-1 på en frispark, efter att Filston Mawana gjorts ner, till höger om en chanslös Adrian Engdahl. 

-Den går över muren och tar stolpe in, det var inte mycket att göra där, säger Engdahl.

 

Bara sju minuter senare kom 2-1, i efterdyningarna från en frispark, där bollen hittade Pedro Ribeiro som med ett tungt skott skickade bollen upp i krysset bakom en chanslös Engdahl.

-Då blir det en annan matchbild och lite svårare för oss såklart, konstaterar Bergendahl.

 

Akpoveta var sedan i 60:e minuten nära öka hemmaledningen på en spelvändning, men Engdahl räddade friläget med högerhanden. I stället kvitterade Brage till 2-2 två minuter senare när Mattias Liljestrand var först på returen som Emil Magnusson släppte på Christian Kouakous frispark.

-Adrian gör en väldigt viktig räddning. Det är ett avgörande moment som vi får med oss idag, säger Bragetränaren.

 

Just den räddning kom att bli matchavgörande.

-Jag kommer ut bra, står bra och hittar balansen, säger Adrian Engdahl om sitt ingripande.

 

Efter kvitteringsmålet stod matchen och vägde med ett knappt spelövertag för Frej.

 

Men i stället var det Brage som tog ledningen i 85:e minuten efter ett mönsteranfall där Morsay spelade in till Kouakou som i sin tur passade till Antonsson som satte bollen i nät. 

-Det var en konstig match, vi var ganska fina i första. Men sedan i andra vet jag helt ärligt inte vad som händer, vi är för dåliga och de vänder till 2-1. Men vi visar karaktär och kommer tillbaka till 3-2, det är starkt. Det var tre oerhört viktiga poäng, säger Antonsson.

 

Frej bytte in Luca Gebrino Polo och satte allt på ett kort i förhoppningen om en kvittering. Men Adrian Engdahl höll tätt med god hjälp av sina försvarsspelare.

-Polo är stark på huvudet och de siktade på honom hela tiden. Men backlinjen gör det fantastiskt bra med ”Matte” (Mattias Liljestrand), Alex (Zetterström), Benjamin (Hjertstrand), Carlos (Garcia) och Alexander (Ekblad) som kommer in.

 

Segern gör att Brage fortfarande är med i racet om de allsvenska platserna.

-Vi behövde den här segern både mentalt och för att hänga med i fortsättningen.

 

Nu väntar på söndag bortamatch mot ex-allsvenska Trelleborgs FF på Vångavallen.

-Det är bara att ladda om batterierna och göra en ännu bättre insats, säger Adrian Engdahl, som fortfarande är obesegrad i målet.

 

Text: Olov Lindgren

Redigering: Robin Laszlo


Lämna kommentarer

IK Frej Täby-IK Brage

IK Frej Täby-IK Brage 2-3 (0-1)

Mål: 0-1 Bjarni Mark Antonsson (11), 1-1 Moustafa Zeidan (48), 2-1 Pedro Ribeiro (55), 2-2 Mattias Liljestrand (62), 2-3 Bjarni Mark Antonsson (85).

Varning, Frej: Kim Skoglund, Jon Birkfeldt, Jean Carlos De Brito. Brage: Oscar Lundin, Jonathan Morsay, Robbin Sellin.

Domare: Antti Kanerva. Assisterande domare: Niklas Alfredsson, Josef Alacam.

Publik: 826 (Vikingavallen).

 

IK Frej Täby (4-3-3): Emil Magnusson-Jean Carlos De Brito, Hjalmar Ekdal, Jon Birkfeldt, Henrik Millbert-Pedro Ribeiro (K), Moustafa Zeidan (Luca Gebrino Polo, 78), Kim Skoglund-Filston Mawana (Olle Edlund, 52), Oke Akpoveta, Mattias Bouvin. Ersättare: Jonas Olsson (mv), Albin Hultin, Amadeus Sögaard, Albin Mörfelt, Axel Sjöberg.

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Alexander Zetterström, Carlos Garcia, Mattias Liljestrand, Benjamin Hjertstrand-Robbin Sellin (K) (Simon Stenberg, 80), Oscar Lundin, Bjarni Mark Antonsson Duffield, Jonathan Morsay-Christian Kouakou (Alexander Ekblad, 87), Anton Lundin (Jonathan Lundbäck, 80). Ersättare: André Kamp, Pontus Jonsson, Lukas Hiltunen, Peter Rosendal.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.