Nyheter 2017-08-01 Viktor Adebahr klar för IK Brage Viktor Adebahr klar för IK Brage
2017-08-01   Skrivet av:

Vi är mycket glada över att kunna presentera att 28-årige Viktor Adebahr förstärker grönvitt inför höstsäsongen. Viktor kommer närmast från spel med IBV Vestmannaeyjar i isländska högstaligan.

 

Viktor, som är uppväxt i Bohuslän, är skolad i Elfsborg men lämnade Boråsklubben när han var 19 år för Ljungskile. Där blev det bara ett år innan flyttlasset gick till Norge och Ullensaker/Kisa IL. I Norge tillbringade han sju säsonger där han bland annat startade över 100 matcher i OBOS-ligan (Norges motsvarighet till Superettan) och var med och kvalade till Tippeligan två gånger. I vintras flyttade Viktor till Island där han spelade i IBV Vestmannaeyjar under våren, men är nu tillbaka på svensk mark i och med flytten till Borlänge och IK Brage.

 

Sportgruppen är nöjda med att ha knutit till sig Adebahr, som redan gjort sin första träning med grönvitt.

-Det känns bra att Viktor är på plats i Borlänge. Det är en spelare som vi hade kontakt med redan inför säsongen. I Viktor får vi in en professionell spelare med såväl erfarenhet som kvaliteter vi behöver och han är användbar på flera positioner, främst som ytterback och central mittfältare.

 

Kontraktet är skrivet över 2018.

 

Vi hälsar Viktor varmt välkommen till Dalarna, Borlänge och IK Brage.


Lämna kommentarer

sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.