Nyheter 2017-04-17 Vinst i seriepremiären Vinst i seriepremiären
2017-04-17   Skrivet av:

Han värvades till säsongen, som en av spelarna i jakten på en topplacering för IK Brage i norrettan. Och redan i premiären levererade Johan Eklund, när han gjorde två mål i 0-3 (0-0) vinsten borta mot Arameisk-Syrianska IF.

-De kom ut starkt som man kan vänta av en nykomling. Men vi låg rätt i positionerna, och det var viktigt att vi kunde vinna, säger Eklund efter segern.

 

Det mest anmärkningsvärda var annars att Arameisk-Syrianska fick avsluta matchen med bara sju (!) utespelare efter det att domaren Adam Ladebäck, delat ut tre röda kort, och fyra gula till hemmalaget. Efter en jämn första halvlek, kunde Brage ta över spelet efter det att Johan Eklund gett grönvitt ledningen med 1-0, på en straff, en kvart in i andra halvlek.

 

På ett blåsigt och kallt Brunna IP var det Arameisk-Syrianska som öppnade mest med ett bollövertag. Men Brage försvarade sig bra, och låg rätt i sina positioner, vilket gjorde att A-S inte skapade så många chanser. Båda lagen rullade boll tålmodigt, och det dröjde till dryga kvarten, innan första målchansen kom. Det var genom Charbel Ceylan som bröt in i straffområdet och sköt ett skott som Peter Rosendal räddade.

 

Brage började efterhand ta över spelet, och Johan Eklund visade sin huvudstyrka när han i den 20:e minuten hade en nick mot mål.

-Vi började avvaktande och var passiva. Men efter 20-25 minuter började vi få grepp på dem, säger Brages tränare Bengt Ottosson.

 

Efter halvtimmens spel började motgångarna för hemmalaget. Efter att Cristian Gonzales dragit på sig sitt andra gula kort, vilket innebar rött kort för Arameisk-Syrianska spelaren.

-Han försökte rycka sig förbi mig, säger Anton, som tyckte det fungerade bra i första halvlek för egen del.

-Första halvlek gick jättebra, sedan blev det lite sämre i andra.

 

Brage skapade ett par farligheter i slutet av halvleken. Johan Eklund hade den hetaste när Stefan Ilic stod för förarbetet, men i sista stund fick Nemrut Awrakum, ut ett långt ben. Även hade Anton Lundin del en nick utanför, och ett avslut som blev resultatlöst.

 

Med en man mindre fick Arameisk-Syrianska fem minuter extra lång pausvila, av någon oförklarlig anledning, vilket vållade irritation hos IKB, när man i kylan fick stå och vänta på motståndarna kom ut.

 

Men det verkade ge Brage extra tändvätska. För redan i första anfallet efter paus, stod Viktor Bergh för en rusch, och inlägget var så när att först nå Johan Eklund, och sedan Anton Lundin, som istället fick en smäll över foten, och blev liggandes utanför planen några minuter.

-Jag trodde att jag skulle behöva bryta, då jag slog i hans sula, säger Lundin, och pekar på sitt ben som verkar klarat sig bra.

 

Arameisk-Syrianska var inte helt ofarliga, och skapade några chanser. Man försökte dra ner på tempot vid hörnor och inkast, för att försöka gneta åt sig ett 0-0 resultat.

 

Att Brage hade en man mer, var svårt att upptäcka, då man hade ett lågt passningstempo.

 

Dödläget skulle ändå till slut brytas. När Alexander Zetterströms skott efter kvartens spel i andra halvlek, tog på armen på Matias Ledezma, blåste domaren straff. Dessutom fick A-S spelaren rött kort. Ledezma menade att bollen tog på axeln, men domartrion var av annan åsikt. Arameisk Syrianska tränaren Albert Krasniqi var också tveksam ställd till domarens insats i matchen, och tyckte A-S blev hårt drabbade, av rättskiparens dömande under hela matchen.

-Man har i år tagit bort dubbel bestraffning. Men jag tycker inte att det var straff. Vi håller annars upp spelet så länge vi är lika antal spelare. Jag tycker ändå att vi försökte, men moralen sjunker när vi blir utvisade. Just nu är jag bara uppgiven, säger Arameisk-Syrianska bossen, som till nästa match får lägga pannan i veck, för att i en redan skadeskjuten trupp, ta ut ett slagkraftigt lag, med tre spelare avstängda.

 

Straffen slog Johan Eklund säkert mitt i mål, fram till ledning 0-1.

-Jag bestämmer mig alltid innan, var jag skjuta på straffar, säger Eklund, som tyckte man höll kylan, när motståndarna drog på sig röda kort.

-De tappade huvudet, men för oss gällde det att hålla huvudet kallt.

 

Vad tycker du ni gjorde bra idag, förutom att vi vann?

-Det var att vi visade tålamod och inte stressade. Vi pumpade lugnt på, och var stabila bakåt.

 

Med två man kort hos Arameisk Syrianska, kändes det som Brages vinst i praktiken var i hamn.

 

Anton Lundin, kunde åtta minuter senare utöka ledningen till 0-2, när han liggandes på gräset på ett originellt sätt gjorde mål.

-De skulle rensa bort bollen, och det blev en halvbicicleta, säger Anton Lundin som, som vanligt visade upp ett fysiskt spel.

-Jag tycker att jag gjorde en jättebra första halvlek. Det var skönt att vinna, och jag tycker det kändes som en vanlig match, säger Brages #11.

 

Med tjugo minuter kvar, gjorde Brage inte mer än vad som behövdes för att bärga tre poäng. Johan Eklund kunde fasställa slutresultatet 0-3, med en väl avvägd nick utom räckhåll, för Gabriel Asso i hemmamålet.

-Det var ett fint inlägg från Simon Stenberg, och jag fick bollen till vänster om målvakten, säger Johan Eklund.

 

IK Brage tränaren Bengt Ottosson fick inleda säsongen med en trepoängare, och även om det är svårt att analysera matchen när motståndarna fick tre utvisningar, så märktes det att laget spelade med en stor trygghet.

-Jag tycker att när vi får hål på dem efter 1-0, att det kändes ganska lugnt.

 

Inhopparen Fredrik Notice fick bara vara på plan några minuter, innan han blev utvisad.

-Det är tur att publiken gått hem, för annars skulle domaren ha fått poliseskort hem, hördes från Arameisk-Syrianska bänken.

 

/Per Lindgren

 

Nästa match spelas på söndag kl. 17.00 mot Carlstad United hemma på Domnarvsvallen. Biljetter köper ni via webben: http://ikbrage.ebiljett.nu/


Lämna kommentarer

Arameisk-Syrianska-IK Brage 0-3 (0-0).

Mål: 0-1 (62) Johan Eklund, straff, 0-2 (66) Anton Lundin, 0-3 (84) Johan Eklund.

Varningar: Arameisk-Syrianska: Isac Royas, Aday Kaplan Brage: Alexander Zetterström.

Utvisade; Arameisk Syrianska: Cristian Gonzalez, Matias Ledezma, Fredrik Notice.

Domare: Adam Ladebäck, Visby.

IK Brage: Rosendal; Stenberg-A.Zetterström-Garcia-Bergh; Hjertstrand-Nilsson; Lundin-Ilic-Elalmis(Hindrikes); Eklund.
Ersättare: L.Larsson, Lindmark, Åman, Sundström, L.Zetterström, Lindgren. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.