Nyheter 2017-09-03 Vinst mot Arameisk-Syrianska Vinst mot Arameisk-Syrianska
2017-09-03   Skrivet av:

IK Brage förstärkte sin första plats efter en händelserik match mot femteplacerade Arameisk-Syrianska IF.

 

-Första halvtimmen är jättebra av oss, sedan uppstår det situationer som man får ta ansvar för, om man säger så, säger Brages assisterande tränare Johan Persson, efter 3-2 (3-2) vinsten.

 

Anton Lundin öppnade målskyttet redan efter tolv minuter, när han framspelad av en Arameisk-Syrianska spelare (!) slog in bollen i öppet mål efter hemmalagets första hörna.

 

Johan Eklund gjorde sedan sitt tionde och elfte mål för säsongen, när han utökade ledningen till 2-0 och 3-0.

 

Ex-allsvenska Nahir Oyal och nyförvärvet från Södertälje FK, Alexander Varli, gjorde i slutet av första halvlek Arameisk-Syrianska reducering inom två minuter, fram till 3-1 och 3-2. Brage kunde sedan i andra halvlek, behålla sin ledning, även om båda lagen hade chanser.

 

Hemmalaget öppnade matchen klart vassast, och spelmässigt var man tillbaka till det fina spel som man visade upp i flera matcher under vårsäsongen

 

Arameisk-Syrianska som kom med en storförlust i senaste omgången mot Akropolis, öppnade försiktigt, och istället för att satsa på snabba spelvändningar, höll man bollen inom laget när man skulle bygga upp sitt anfallsspel.

 

Även om Brage några gånger provade med långbollar till Johan Eklund och Anton Lundin, så var det oftast att man spelade sig fram på båda kanterna, och inlägg in i straffområdet.

 

Ett sådant inlägg från Simon Stenberg, ledde till hörna efter tolv minuter, och i en tilltrasslad situation kunde Anton Lundin förpassa bollen i mål från nära håll, till hemmaledning 1-0.

-Simon (Stenberg) slår en hörna, och deras spelare vid första stolpen nickar den, eller om den touchar tillbaka, den tar på bortre stolpen, det blir öppet mål, och jag har bara att lägga in den. Det är skönt att få ett sådant viktigt mål, sedan rullar det på till 3-0, och vi blir lite bekväma. Sedan får de två mål, och det blir lite mer liv i matchen, säger Anton Lundin, som nu är uppe i tio mål.

 

Arameisk-Syrianskas målchanser uteblev till en början, även om Kristijan Cosic jobbade bra längst fram. Brage spelade tryggt och metodiskt och 2-0 kom när Johan Eklund, förvaltade en straff, efter det att Filip Korkes dragit i en Brage spelare, efter en hörna.

-Jag har ingen aning om det var straff. Domaren visar tydligt att det var en fasthållning. Vi låter domaren döma, och försöker spela fotboll så gott vi kan, säger Johan Persson.

 

Bara dryga fem minuter senare utökade Johan Eklund ledningen till 3-0. Målet vållade en del diskussioner, och domaren rådfrågade sina assisterande domare, då bortalaget vill ha målet bortdömt efter Johan Eklund ruffat på en motståndare.

 

I Brages backlinje spelade Alexander Zetterström säkert tillsammans med Viktor Bergh, Carlos Garcia och Simon Stenberg.

-Vi gör det väldigt bra första halvtimmen, och när vi leder med 3-0, ska vi inte släppa in dem i matchen, det ska inte hända. Vi är starka och står upp för varandra. Det känns jättebra. Fortsätter vi som vi spelade i början, tror jag det här ska gå vägen, säger Alexander Zetterström.

 

Benjamin Hjertstrand som var tillbaka efter avstängning, träffade stolpens utsida med ett skott utifrån. Brages #6 som gjorde en mycket bra match från sin mittfältsposition.

 

I slutet av halvleken kunde Arameisk-Syrianska reducera till 3-1, när Viktor Bergh tappade bollen vid mittcirkeln, som siste man till fd Djurgårds- och Syrianska mittfältaren Nahir Oyal som ensam med Peter Rosendal inte gjorde något misstag. Innan halvleken var över chockade Arameisk-Syrianska hemmaspelarna, ytterligare en gång.

 

Alexander Varli tog hand om bollen utanför straffområdet efter försök till Bragerensning, och fick drömträff och såg bollen sitta otagbart i krysset till 3-2.

-Brage skulle kontra, men jag bröstade ner bollen, fick ett drömskott, och den gick in i krysset, säger 21-årige Varli.

 

Vad säger du om första halvlek?

-Jag tycker det är några onödigt mål. De får en billig straff, de gjorde tre mål. Men vi gjorde 3-2 och jobbade bra. Sedan kanske 0-4 förlusten mot Akropolis gjorde att vi inte hade så bra självförtroende i början av matchen, men vi jobbade oss in i matchen, och kommer sedan bra ut i andra halvlek, men tyvärr blev det inga poäng, säger Alexander Varli.

 

I den andra halvleken inledde Arameisk-Syrianska inspirerat och anföll friskt i jakten på kvittering.

-De hade lite boll och skapade chanser efter paus, men vi reder ut det bra. De är väl inte jätteheta chanser, det tycker jag inte, säger Johan Persson.

 

Anton Lundin säger att man i pausvilan försökte snacka om att komma tillbaka till det spel man visade under första halvtimmen.

-Kanske vi inte gjorde det fullt ut. Men vi kämpade för varandra, vilket innebär att vi vinner matchen.

 

Brage uppträdde till synes ängsligt, och fick i första hand ägna sig åt försvarsspel. Men mittbackarna Carlos Garcia och Alexander Zetterström uppträdde väldigt bra.

-Jag tycker vi blir lite passiva i andra, och vill försvara vår ledning, vi får jobba lite extra men lyckas ta tre poäng, det är det som är det viktiga, säger Alexander Zetterström.

 

Nahir Oyal hade i den 54:e minuten ett hyfsat läge men sköt utanför.

 

Ardian Rexhepi bidrog med pigga ben, när han kom in början av andra halvlek. ”Rex” hade också ett bra förarbete till Anton Lundin, men utan att IKB-forwarden fick kontroll på bollen vid skott-tillfället.

-Jag fick inte till avslutet då, men det gick ju vägen ändå, säger Anton Lundin, som även gjorde mål i bortamötet mot Arameisk Syrianska.

-Som vi spelade första 30 minuter idag, var det som matchen därborta. De hade väl lite fler chanser idag, och spelade fotboll som de vill, säger Anton Lundin, som tippade rätt, när han inför matchen sa att han skulle göra ett mål, och Johan Eklund två!

 

Den andra halvleken var jämn både spel-, och chansmässigt. Nykomlingen Arameisk-Syrianska gjorde en bra match sista timmen, och hade kunnat få med sig en poäng. Alexander Varli, som är ny från Södertälje trivs i sitt nya lag.

-Jag gör det bra. Vi har bra sammanhållning, och det är familjärt. Jag är aldrig nöjd, men jag är stolt.

 

En sansad IKB-tränare, Johan Persson, tycker att vinsten blev rättvis, även om det blev onödigt spännande.

-Jag tycker att vi är ett mer gediget lag sett över hela banan. Vi känns starkare på något vis i slutändan. De ligger i mitten, och vi däruppe, och det speglar matchen ganska tydligt.

 

I nästa omgång , på söndag, bortamöter Brage Assyriska FF.

 

/Per Lindgren


Lämna kommentarer

IK Brage-Arameisk-Syrianska IF 3-2 (3-2)

Mål: 1-0 Anton Lundin (12), 2-0, 3-0 Johan Eklund, straff (24, 30), 3-1 Nahir Oyal (44), 3-2 Alexander Varli (45+1)

Varningar: Arameisk-Syrianska: Filip Korkes, Kristijan Cosic, Cristian Gonzales.

Domare: Viktor Dovresjö, Huddinge.

Publik: 884.

 

IK Brage (4-2-3-1): Peter Rosendal-Viktor Bergh (Viktor Adebahr, 73), Carlos Garcia, Alexander Zetterström, Simon Stenberg-Benjamin Hjertstrand, Erik Nilsson (Rasmus Lindgren, 80)-Anton Lundin, Stefan Ilic, Memocan Elalmis (Ardian Rexghepi, 56)-Johan Eklund. Ersättare: Ludvig Larsson, Gustav Sundström, Linus Zetterström.

 

Arameisk-Syrianska IF (4-5-1): Kiarash Shahbzi Nezhad Davani-Filip Korkes, Bun-Dawda Sowe, Ivo Öjhage, Archie Harvey-Charbel Ceylan, Stefan Ostojic (Zekeriya Siyamend As, 84), Matias Antonio Lidzema Pimentel (Cristan Gonzales Lira, 69), Alexander Varli, Nahir Oyal (Rodrigo Britto de Toledo, 84)-Kristijan Cosic. Ersättare: Gabriel Asso, Alekh Singh, Isac Rojas, Ricardo Gomes de Deussociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.