Nyheter 2017-09-10 Vinst mot Assyriska FF Vinst mot Assyriska FF
2017-09-10   Skrivet av:

IK Brage tog ett steg närmare serieseger när det blev vinst med klara 5-1 (3-1) i den svåra bortamatchen mot Assyriska FF.

 

En närmast hundraprocentig insats låg bakom segern på Södertälje Fotbollsarena. Ett kontrollerat försvarsspel i kombination med att man tog tillvara på målchanserna var segerreceptet.

-Jag är stolt att få vara med i den här gruppen, säger Brages tränare Johan Persson.

 

Brage hade ledningen med 1-3 efter första halvleken. Hemmalaget hade mest bollinnehav men två fasta situationer, Alexander Zetterström på hörna samt en frispark från Benjamin Hjertstrand, plus ett vasst avslut från mittfältaren Erik Nilsson betydde 0-3 efter 39 minuter.

Assyriskas Sebastian Holmqvist reducerade till 1-3 på stopptid i första halvleken. I upptakten av andra hade hemmalaget flera chanser att få till ytterligare en reducering, men Brage kunde hålla tätt och istället kunde Johan Eklund först rulla in 1-4 i 70:e matchminuten och sedan Stefan Ilic avsluta ett mönsteranfall med flera spela inblandade och göra 1-5 med dryga kvarten kvar av matchen.

 

Segern för Brage betyder att man leder med tio poäng före nya tvåan Akropolis IF, som bortaslog Umeå FC med 3-2.

-Vad som händer bakom oss bryr vi oss inte om. Det får andra sköta om. Vi sköter vårt eget och fokuserar på vårt, säger Johan Persson.

 

Bakom segern låg en närmast felfri defensiv. Trots att Assyriska hade mest boll, och vann hörnorna med 15-5, kändes det sällan oroligt.

-Vi gör en fantastiskt bra insats defensivt och genomför matchen otroligt väl. Det var en rättvis seger, även om det blev stora siffror, säger Persson.

 

Assyriska öppnade matchen bäst men det var Brage som tog ledningen med 0-1 i elfte matchminuten när mittbacken Alexander Zetterström nådde högst på Stefan Ilic högerhörna. Brage dubblerade ledningen till 0-2 efter 22 minuter när mittfältaren Benjamin Hjertstrand fick på en drömträff på en frispark en bit utanför straffområdet som satt otagbart i målvakten Adrian Engdahls vänstra kryss.

 

Brage visade klass i omställningsspelet. Innermittfältaren Erik Nilsson placerade in 0-3 i 39:e matchminuten efter inspel från Stefan Ilic.

-De var effektiva, säger Assyriskas Erido Poli som tycker Brage spelade smart.

-De låter oss ha bollen och vi hade lägen. Men det är inte utan en anledning till att de ligger där de gör. De ligger rätt i sin box och är tighta.

 

Hemmalaget reducerade till 1-3 i slutet av första och hade sedan lägen i början av andra komma ännu närmare.

 

Under första tio av andra halvleken hade Abu Bakarr Suma ett friläge som Peter Rosendal reflexräddade, Erido Poli ett farligt avslut, Love Rueterswärd ett bra skott och Marcus Ytter en boll som träffade virket.

 

Love Rueterswärd och Marcus Ytter jobbade hårt på flankerna i Assyriska. Offensivt  kretsade det mesta kring Erido Poli och Rani Haddad.

-Taktiken var att komma runt på kanterna. Vi visste att de skulle ligga relativt lågt, säger Erido Poli som tycker man bjöd på målen i matchen, och själva inte kunde göra fler.

 

Johan Persson visste att prio ett var ett solitt försvarsspel.

-Med den spetskvalitet vi har framåt gäller det hålla tätt bakåt. De är vassa framåt och de hade en del inspel och skott utifrån, men jag tycker det var otroligt stabilt och jag var sällan orolig.

 

Efter att ha klarat av Assyriskas anstormning efter pausen var det aldrig någon fara på taket.

-Vi visste att de skulle komma ut desperata i andra. Det gällde att inte släppa in något mål så de skulle få ett momentum. Vi visste att vi skulle få anfallslägen, säger Persson som fick rätt.

 

Brage kunde spela ut i slutet av matchen efter hemmatrycket bedarrat. En omarkerad Johan Eklund rullade kyligt in 1-4 efter ett snyggt anfall med Stefan Ilic och Simon Stenberg inblandade.

-Det var en snygg omställning, säger Brages ytterback Simon Stenberg som var nöjd efteråt över spelet och segern.

-Vi kontrade och var riktigt effektiva och gör mål på flera olika sätt.

 

Assyriska hade bara förlorat en hemmamatch tidigare under säsongen och Stenberg var inställd på en tuff match.

-Vi visste de var ett jättebra hemmalag och att de hade ett bra självförtroende.

 

Efter Eklunds 1-4 mål gick mycket av luften ur AFF.

-Vi kunde spela mer kontrollerat. Vi visste att de skulle vara mer offensiva i början av andra, men vi reder ut första kvarten och sedan är vi effektiva, säger Stenberg som var en av flera involverade i Stefan Ilic 1-5 -mål som kom efter ”klapp-klapp spel” för att använda ishockeytermer.

-Det var ett av de finaste målen i min tid i Brage med sex sju spelare inblandade, säger Simon.

 

Brage möter i nästa omgång Akropolis IF borta i en ren seriefinal. Vid eventuell Brageseger kan man ta ytterligare ett steg närmare superettan.

-Det är åtta finaler kvar. Nu njuter vi idag och sedan blickar vi mot nästa match, säger Simon Stenberg som inte vill titta för långt fram.

 

Med det disciplinerade spel Brage visade kommer man bli svårslagna i fortsättningen.

 

Johan Persson var mycket nöjd efter säsongens femtonde seger.

-Jätteskönt. Det här var en av våra bästa prestationer i år. Det mesta stämde i dag.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

Assyriska FF - IK Brage

Assyriska FF-IK Brage 1-5 (1-3)

 

Målen: 0-1 Alexander Zetterström (11), 0-2 Benjamin Hjertstrand (22), 0-3 Erik Nilsson (39), 1-3 Sebastian Holmqvist (45+1), 1-4 Johan Eklund (70), 1-5 (73) Stefan Ilic.

Varningar, Assyriska: Love Reuterswärd. Brage: Anton Lundin.

Domare: Adam Ladebäck, Visby. Assisterande domare: Christian Tennstedt, Kolmården, Jon Lindholm, Linköping.

Publik: 673 (Södertälje Fotbollsarena).

 

ASSYRISKA FF

Adrian Engdahl-Marcus Ytter, Andy Antar, David Durmaz (K), Isa Demir-Daniel Stensson, Sebastian Holmqvist (87 Gino Yürkcki), Rani Haddad (57 Victor Söderström), Abu Bakarr Suma-Love Reuterwärd, Erido Poli (82 Christoffer Forssell).

 

Ersättare: Elias Hadaya (mv), David Gutierrez Arvidsson, Harry Osborne, Gilgamesh Oyal.

 

IK BRAGE

Peter Rosendal-Pontus Hindrikes, Carlos Garcia, Alexander Zetterström, Simon Stenberg-Erik Nilsson (70 Rasmus Lindgren), Benjamin Hjertstrand (85 Gustav Sundström)-Anton Lundin, Stefan Ilic, Ardian Rexhepi (76 Viktor Adebahr)-Johan Eklund.

 

Ersättare: Ludvig Larsson (mv), Viktor Bergh, Memocan Elalmis.sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2021 IK Brage.