Nyheter 2018-03-10 Vinst mot Sandvikens IF Vinst mot Sandvikens IF
2018-03-10   Skrivet av:

Ett nedtränat IK Brage vann hemmamatchen mot division 1-laget Sandvikens IF med 1-0 (0-0).

Efter att ha kommit tillbaka från träningslägret på Cypern tidigare i veckan har laget genomfört två hårda träningspass.

-Vi har haft en tuff träningsvecka, säger Brages assisterande tränare Bernhard Brcic.

 

Brages seger var rättvis och segersiffrorna var i underkant. Sandvikens målvakt Kalle Jansson gjorde en mycket bra match med flera vassa räddningar och höll kvar gästerna i matchen.

-Jag räknade till att vi hade åtta kvalitativa avslut som vi egentligen ska göra mål på. Men de hade en bra målvakt som gjorde fantastiska räddningar på närskott och frisparkar, säger Brcic om Rödvästarnas målvakt, som dock inte kunde förhindra Benjamin Hjertstrand göra 1-0 djupt nere vid Janssons vänstra stolpe.

 

-Jag vet att Benjamin har en bra vänsterfot. Jag är på den, säger  Sandvikens målvakt Kalle Jansson, som tyckte man stod upp på ett bra sätt mot ett starkt lag.

-Jag tycker speciellt att vi gör det bra i första halvleken. Vi gör en bra defensiv insats. Jag visste att Brage har bra fötter och skyttar, så jag fick lite att göra. Det gäller att vara på hugget, för det kan smälla var som helst, säger Jansson som berömde sitt försvar.

-Vi släpper lite fler chanser än tidigare, men det är också ett bättre lag vi möter än i tidigare matcher. Jag tycker vi har ett bra block idag.

 

Brage hade gjort flera förändringar i startelvan sedan matchen mot Västerås SK för två veckor sedan. Peter Rosendal, Benjamin Hjertstrand, Marcus Astvald, Simon Stenberg, Anton Lundin, Jalid Kerkich och Alexander Zetterström fanns alla med från start.

 

Mittbacken Alexander Zetterström tyckte man gjorde en okej insats, med tanke på den senaste tidens hårdkörning.

-Vi gör det bra med tanke på förutsättningarna. Jag själv kände mig trött, men det var bara att bita ihop, säger Zetterström, som tyckte man kom igång efter tjugo minuter.

-Det var väl sådär i början, men sedan jobbade vi oss in i matchen. Det var också skönt att vi kunde hålla nollan.

 

Ett kompakt och välorganiserat Sandvikens IF höll ihop laget och Brage hade till en början svårt hitta fram till målchanser.

 

I stället var det gästerna som hade några halvchanser främst genom anfallaren Namir Alispahic.

 

Hemmalagets första riktiga målchans kom efter halvtimmen när Anton Lundin testade med ett skott. Samme spelare hade ytterligare en chans kort efter men skottet gick utanför.

 

Brage hade ett klart bollövertag i första halvleken, men hade svårt att hitta fram till de riktigt vassa lägena.

-Jag tycker att vi dominerar ganska behagligt, men utan att skapa några heta målchanser, säger Bernhard Brcic, som tyckte det såg bättre ut i andra halvleken efter att man gjort vissa taktiska ändringar.

-Vi sa vi skulle gå in med ett högre bolltempo och försöka hitta ytan mellan deras backlinje och mittfält, vilket jag tycker att vi gjorde riktigt bra i början av andra.

 

Brages djupledsspel funkade bättre efter pausen och Anton Lundins framspelning till Astvald var värde ett bättre öde än ett avslut utanför.

 

Hemmalaget skulle sedan ta ledningen med 1-0 i 55:e matchminuten när Hjertstrand snyggt satte bollen i nät. Kort efteråt var målskytten nära att dubblera ledningen, men Sandvikens målvakt Kalle Jansson räddade förtjänstfullt.

 

IK Brage tog över spelet ju längre matchen fortskred mot ett tröttkört bortalag.

-Det var skoj att se grabbarna på hugget och viljan att löpa trots de var helt slutkörda, säger Brcic som var nöjd med lagets prestation.

-Efter tjugo minuter är jag absolut nöjd med hur vi spelar. Sedan gör vi tre byten i andra och det blir rotation på spelare och det tog lite tid innan vi hittade rätt i positionerna igen.

 

Trots att 1-0 är en bräcklig ledning kändes segern aldrig hotad.

-Matchen lever hela tiden, men jag tycker att vi kontrollerar den mot ett Sandviken som står upp bra.

 

Är du mest nöjd med försvars- eller anfallsspelet?

-Både och. Jag är mycket nöjd med defensiven och de har bara något halvfarligt skott på mål.

 

Sandviken, under ledning av Pelle Olsson, blir säkert att räkna med kommande säsong. Nästa vecka reser laget till Barcelona för att vässa formen.

-Det ska bli skönt komma iväg. Vi kommer möta Falkenberg och det blir en bra värdemätare. Vi har inte satt upp någon målsättning än, men det känns bättre för varje dag, säger Kalle Jansson.

 

I ett jämnstarkt Brage vill Bernhard Brcic lyfta fram kollektivet. Alla får ett plus i dag, säger Brcic.

 

Alexander Zetterström tyckte att man hade bra kontroll på Sandviken.

-Det var bara vid någon fast situation som det blev halvfarligt.

 

Nu återstår tre veckor innan seriepremiären borta AFC Eskilstuna. Nästa träningsmatch är mot IK Frej på Vikingavallen om en vecka.

-Jag tycker att vi är på rätt väg. Vi har en bit kvar, men gruppen känns väldigt bra, säger Alexander Zetterström.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

IK Brage - Sandvikens IF

IK Brage-Sandvikens IF 1-0 (0-0)

Målen: 1-0 Benjamin Hjertstrand (55).

Varningar, Brage: Marcus Astvald. Sandviken: Namir Alispahvic.

Domare: Arian Chalak, Sundsvall. Assisterande domare: Niklas Alfredsson, Köping. Omar Majid, Västerås.

Publik: cirka 100 (Domnarvsvallen).

 

IK Brage (4-2-3-1): Peter Rosendal-Simon Stenberg, Alexander Zetterström, Mattias Liljestrand, Jalid Kerkich-Oscar Lundin (Mihlali Mayaambela 80), Benjamin Hjertstrand (Erik Nilsson 75)-Anton Lundin, Marcus Astvald (Erik Larsson 80), Robbin Sellin(K)-Simon Alexandersson.

Ersättare: Oliver Bergman, Viktor Bergh, Carlos Garcia, Pontus Hindrikes,  Memocan Elalmis.

 

Sandvikens IF (3-5-2): Kalle Jansson-Emil Molin (Jimmmy Hansson 88), Olof Mård, Gustav Thörn-Jonathan Hellström, Christoffer Aspgren (Vlacheslav Koidan 62), Jens Åberg, Viktor Nordin (Rasmus Eriksson 80), René Makondelse-Irhan Smajic, Namir Alispahic.

Ersättare: Kyria Kambusi, Melker Dahlqvist, Aram Abed, Elias Lindgren • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2019 IK Brage.