Nyheter 2017-07-16 Vinst mot Team TG Vinst mot Team TG
2017-07-16   Skrivet av:

Det blev seger med 2-1 (1-0) för IK Brage i hemmamötet mot Team TG FF. Men vinsten satt långt inne då segermålet kom först i den 88:e matchminuten. 

 

Matchhjälte blev inhopparen Rasmus Lindgren som gjorde sitt första mål i Bragetröjan.

-Det var ett av mina skönaste mål i karriären, säger segerskytten kort efter slutsignalen.

 

Brage fick jobba hårt mot ett spelskickligt Team TG för att kunna bärga hem segern. Hemmalagets Linus Zetterström, som gjorde sin första match från start, gjorde 1-0 i första halvleken. I andra halvleken kunde Team TG:s Jonathan Lundbäck inte oförtjänt kvittera till 1-1 i 79:e matchminuten. Brage fick dock sista ordet när Rasmus Lindgren frälste hemmapubliken på ett regnigt Domnarvsvallen med att bredsida in 2-1 bakom en chanslös Ahmed Al-Fadii i hemmamålet.

 

Brage har nu skaffat sig ett utomordentligt utgångsläge inför höstsäsongen. Segern betyder man har ett niopoängsförsprång till tvåan Umeå FC när serien gör ett drygt månadslångt uppehåll.

-Allt hänger på oss själva. Vi är själva vårt största motstånd. Om vi har fullt fokus till hundra procent är det inget lag som vinner över oss. Det gäller behålla fokuset och inte sväva iväg, säger Rasmus Lindgren inför hösten.

 

Brage hade gjort en del förändringar i laget sedan senast. Stefan Ilic och Simon Stenberg var tillbaka i startelvan. Johan Eklund var varningsavstängd vilket betydde Linus Zetterström fick göra sin första match från start.

 

Linus tog tillvara på förtroendet och gjorde viktiga 1-0 efter 32 minuter i första halvleken med ett skott som gick stolpen in.

 

Det var annars gästande Team TG som öppnade matchen bäst och skapade några chanser. Hemmalaget arbetade sig dock in i matchen och efter dryga halvtimmen träffade Memocan Elalmis överliggaren med ett skott från straffområdeslinjen efter att ha tunnlat en TG-spelare.

Kort efter var det Team TG:s tur att träffa ribban när Adam Chennoufi vände om och sköt hårt i virket.

 

En av TG:s bästa spelare var defensive mittfältaren Erik Olofsson som jobbade stenhårt hela matchen.

-Jag tycker vi hade bra koll i försvarsspelet och det kändes tryggt. Men de är effektiva när de får lägena.

 

Gästerna hade ett visst bollövertag i matchen men man lyckades inte skapa så många heta chanser.

 

Inhopparen Radoslaw Erlich hade en nick utanför och Jonathan Lundbäck ett par avslut på mål. Nämnde Lundbäck skulle ändå spräcka målnollan när han tog fram på högersidan i straffområdet och sköt in kvitteringen till 1-1 i 79:e matchminuten.

-Jag tycker att vi hade tillräckligt med chanser för att göra fler mål, säger Erik Olofsson som dock menade man föll tillbaka på gamla synder:

-Vi har haft en tendens att spela fin fotboll. Men det går bara inte bara att passa runt bollen man måste göra mål också och där är Brage bättre.

 

Just skärpan i offensivt straffområde när chanserna dök upp skilde lagen åt.

-Brage leder serien och då har man stolpe in. De är äckliga att möta. Så fort man gör ett misstag så smäller det, säger Erik Olofsson.

 

När de flesta trodde på ett oavgjort resultat klev Rasmus Lindgren in i handlingarna och avgjorde matchen. Efter ha byts in i 79:e minuten dröjde det knappa tio minuter innan han säkert satte 2-1-målet, framspelad av Stefan Ilic.

-Direktiven när jag kom in var att kämpa och bidra med energi.

Vill du berätta om målet?

– (Stefan) Ilic kommer ner på kortlinjen och jag tror han ser mig. Jag ropar att han ska passa snett inåt bakåt vid första stolpen. Jag kommer ner i en yta i mitten av straffområdet och det är bara bredsida in den mitt i mål.

 

Rasmus Lindgren, som kom till Brage från Avesta AIK inför säsongen, har mest suttit på bänken under våren.

-Men jag tycker jag har utvecklats hela tiden på träningarna. Det har heller inte varit så lätt att slå sig in i startelvan när laget gått så pass bra. Det är bara kriga på och hoppas på att chansen kommer.

 

Hur upplevde du matchen från bänken?

-De är ett bollskickligt lag. De är farliga när de får tid och kan rulla runt. Men jag tycker att vi har koll på de hela tiden och att vi vinner välförtjänt.

 

Carlos Garcia, som var mycket bra i mittförsvaret, förväntade sig en jämn tillställning.

-Vi visste på förhand det skulle bli tufft. De är ett bra lag och spelskickliga.

 

Garcia menar att man inte gjorde sin bästa match för säsongen men att man krigade till sig segern.

-Spelmässigt var det inte vår bästa insats. Men vi står upp för varandra och kämpar in i det sista och det gav resultat.

 

Att Team TG skulle ha ett visst bollövertag kom inte som någon överraskning, menar Garcia.

-De har ett spel som bygger på de har mycket boll inom laget. Vi kände oss ändå bekväma att inte alltid ha bollen. Vi fick kämpa mycket defensivt och då är det viktigt att vi står upp för varandra och tar jobbet vilket vi också gjorde att vi vann idag. Vi får också respektera att de gör det bra.

 

Även när Team TG kvitterade till 1-1 i slutet av matchen kände sig Carlos Garcia sig lugn.

-Det kändes surt när de kvitterar. Men jag tycker vi ändå har bra koll. Sedan kliver vi upp lite och vi lyckas dra det längsta strået men det kunde slutat åt båda håll.

 

Brages assisterande tränare Johan Persson kan se tillbaka på en fantastisk första halva av säsongen som obesegrade med 12 segrar och två oavgjorda matcher.

-Herregud. IK Brage har gjort en helt otrolig vårsäsong både som lag och förening. Jätteroligt att vara med om det här. Det gäller nu att bli ännu bättre varje dag och fortsätta driva utvecklingen framåt och vara bättre på egentligen alla saker.

 

Brage leder med nio poäng när serien går till sommaruppehåll. Hur ser du på hösten?

-Vi kommer fokusera på vårt. Tabellen lever sitt eget liv men det är svårt att inte kolla i den. Men vi kan bara göra det som vi kan påverka som våra egna matcher, träningar och inställningen. Det har gett oss framgångar under våren och det gäller fortsätta med det.

 

Johan Persson menar man vann mot Team TG på grund av man var lite vassare i de båda boxarna.

-Vi jobbar stenhårt i defensiven och tar tillvara på målchanserna. Vi är effektiva när vi får lägena.

 

Bragetränaren upplevde matchen som jämn och att Team TG gjorde bra motstånd.

-De kommer ta mycket poäng i höst. De har sin idé som de arbetar efter.

 

Att Linus Zetterström och Rasmus Lindgren gjorde sina första mål för säsongen gladde lite extra.

-Det är underbart. Det visar att vi har flera matchvinnare. Annars är det oviktigt vilka som gör målen. Vi är ett kollektiv och idag var det Linus och Rasmus som gjorde målen.

 

Vad tänkte du när de gjorde 1-1 i slutet av matchen?

-Vi kände oss trygga. Men vi fick ändra om lite i tankesättet då vi ville vinna.

 

Brage spelar sin nästa seriematch den 20 augusti då man möter Sollentuna FF. Innan dess väntar dock match i svenska cupen borta mot Sandvikens IF den 2 augusti.

 

/Olov Lindgren


Lämna kommentarer

IK Brage-Team TG FF 2-1 (1-0)

 

Målen: 1-0 Linus Zetterström (32), 1-1 Jonathan Lundbäck (79), 2-1 Rasmus Lindgren (88).

Varningar, Brage: Alexander Zetterström, Benjamin Hjertstrand . Team TG: Jonathan Jonsson.

Domare: Niklas Abrahamsson, Sollefteå. Assisterande domare: Fredrik Hammarström, Valbo, Josefin Aronsson, Borlänge.

Publik: 1044 (Domnarvsvallen).

 

IK BRAGE (4-2-3-1):

Peter Rosendal-Pontus Hindrikes, Alexander Zetterström, Carlos Garcia (K), Simon Stenberg-Benjamin Hjertstrand, Erik Nilsson (Stefan Lindmark 67)-Memocan Elalmis (Rasmus Lindgren 79), Stefan Ilic, Anton Lundin-Linus Zetterström (Viktor Bergh 88).

Ersättare: Erik Johansson, Viktor Bergh, Gustav Sundström, Jesper Åman, Erik Larsson.

 

TEAM TG FF (4-2-3-1):

Ahmed Al-Fadli-Linus Marklund, Hampus Wallgren, Jonathan Johansson (K), Markus Forsmark-Fredrik Wennebro, Erik Olofsson-Adam Chennoufi (Radoslaw Erlich 34), Patrik Broman (Rabii Hamdan 64), Jonathan Lundbäck-Timothy McNeil.

Ersättare: Viktor Björk, Joel Sihlberg, Robin Åberg, Jonatan Wiberg, Jonathan Renman. • sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Svenska Spel C More TV4 Volkswagen Select NeH SSAB NRC Group
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2018 IK Brage.