Nyheter 2020-08-03 Vinst mot Trelleborgs FF Vinst mot Trelleborgs FF
2020-08-03   Skrivet av:

IK Brage avgjorde matchen mot Trelleborgs FF under måndagskvällen redan under första halvtimmen.

Efter två mål från Leonard Pllana och ett av Alexander Zetterström hade man gått fram till 3-0 som också blev slutsiffrorna i matchen.

-Idag satt det tekniska och vi hade mer kvalitet jämfört med de andra matcherna, säger Alexander Ekblad, som efter vinsten fick se sitt Brage klättra upp till fjärde plats i tabellen.

 

Hemmalaget kom med två förändringar i startelvan sedan förra matchen. André Kamp tog en plats på mittfältet i och med Seth Kanteh Hellbergs avstängning. Sedan fick Nikita Kashaev, som var tillbaka efter skada, för första gången förtroendet från start.

 

Avsaknaden av några på förhand tänkta startspelare märktes överhuvudtaget inte, istället visade man att laget inte står och faller med några spelare.

-Vi har en bra och bred trupp med folk som kan gå in. Det visade sig tydligt idag. Varje match är mer upp till oss, hur vi vill vara. Allt är bara kvalitet för oss, och idag visade vi hur bra vi är, säger Alexander Ekblad.

 

Det var ett taggat Brage som startade matchen förtroendeingivande. Genom att sätta fart på bollen och passningsspelet pressade man tillbaka Trelleborg.

 

Ledningsmålet, 1-0 efter elva minuter, kändes därför logiskt. Leonard Pllana var först framme på returen, efter att Bantu Mzwakali tog sig in från kanten och avlossade ett skott som Hampus Nilsson släppte retur på.

 

Trelleborg verkade chockade av hemmalaget som visade upp en härlig anfallsfotboll. Brage, som tidigare under säsongen haft svårt att utnyttja sina fasta situationer, kunde bättra på den statistiken. En vänsterhörna slagen av Kristian Andersen nickades in av en omarkerad Alexander Zetterström stolpe in, fram till 2-0 efter femton minuter.

-Det var en jättebra slagen hörna, och jag kommer bra till bollen. Så det var bara att trycka dit den. Jag siktade på bortre så det var skönt att den gick in, säger Alex om sitt första mål för säsongen. Det har varit för dåligt på fasta tidigare, så det är skönt att vi gör det bra idag, och att det fortsätter så, säger Zetterström.

 

Hemmalaget sköljde bokstavligen över TFF, och man visade upp flera vackra anfallskombinationer. I den 22:e matchminuten var det dags igen för Trelleborgmålvakten att vittja nätet, när återigen Bantu Mzwakali låg bakom förarbetet, och Kristian Andersen nådde Leonard Pllana med ett fint instick. Pllana gjorde därmed sitt andra mål i matchen och utökade till 3-0.

 

Någon repris på Örgrytematchen, där man tappade 3-0 till 3-2, kändes det som det aldrig skulle bli, menade Alexander Ekblad.

-Matchen mot Örgryte luras man lite av. Det tekniska då, är inte som det var idag. Då nästan bjöd ÖIS oss på tre kassar, även fast vi inte är så bra. Men idag ser det både bra ut, och vi har 3-0. Idag är mycket mer övertygande än mot Örgryte, tycker jag.

 

Sista kvarten av första halvleken bedarrade IKB:s anstormning något, men det förhindrade inte Lukas Hiltunen och Leonard Pllana att få chanser att spä på ledningen.

 

Till andra halvleken började Trelleborg med ett litet bollövertag mot ett Brage som fick försvara sig.

 

TFF:s målfarligaste spelare, Abdul Fatawu Safiu blixtrade till med ett par avslut första tio. Kraftpaketet Salif Camara Jönsson byttes in i bortalaget i halvtid och han kände innerst inne att matchen var över efter 3-0.

-De gör ett fint spelmål, men de andra två målen är bjudningar från oss. När de gör 3-0 är det uppförsbacke, och det blir svårt att ta sig tillbaka, speciellt på den här planen där de är duktiga, säger Salif Camara Jönsson, och fortsätter:

-Jag vet inte vad det berodde på att vi inte var med i första, om det kan vara inställningen, eller att vi hade en dålig dag. Vi är missnöjda med den här matchen, och jag hoppas att vi inte gör fler detta året. IKB är för bra för att spela sådan dålig fotboll vi gjorde. Sedan i andra blev det för tufft för oss, när vi inte får in bollen.

 

Den förre skyttekungen vädjade efter straff efter kvartens spel.

-Men jag fälldes av en egen spelare, erkänner han i efterhand.

 

För Alexander Ekblad var det inte första gången han stötte på Salif Camara Jönsson.

-Det är en stor pojke och även om han börjar bli till åren, så är han en tuff pjäs, och man får brottas lite med honom, säger Alexander Ekblad som saknade fansen att fira med.

-Det är otroligt tråkigt. Vi saknar dem i varje match. Det är helt annorlunda än när de är här. Vi får hoppas att de börjar kunna släppa in lite folk. De har påbörjat insläpp i andra länder, som Danmark och Frankrike. Det skulle vara jättekul.

 

Matchens avslutande halvtimme blev mer eller mindre för Brage att bevaka sin ledning, mot ett Trelleborg som för dagen saknade hot att göra match av det hela.

-De är duktiga och spelar av matchen, säger TFF-anfallaren Camara Jönsson.

 

Alexander Zetterström tyckte matchen var en av lagets bästa i år.

-Just nu är det svårt att säga. Det är skönt att vi vinner stabilt med 3-0, fast de har lite lägen i andra, känns det d-a bra nu. Sedan viktigt för självförtroendet att vi håller nollan.

 

I nästa omgång på fredag väntar Västerås SK på bortaplan.

 

Text: Per Lindgren

Foto Toppbild: Henrik Hansson


Lämna kommentarer

IK Brage vs. Trelleborgs FF

IK Brage-Trelleborgs FF 3-0 (3-0)

Mål: 1-0 Leonard Pllana (11), 2-0 Alexander Zetterström (14), 3-0 Leonard Pllana (22).

Varning, Brage: Leonard Pllana, Oscar Lundin. Trelleborg: Mouhammed Ali Dhaini, Erik Andersson.

Domare: Fredrik Hansson. Assisterande domare: Conny Hugman, Fredrik Hammarström. Fjärde domare: Erik Nordqvist.

 

IK Brage (4-4-2): Adrian Engdahl-Alexander Ekblad, Mattias Liljestrand (K), Alexander Zetterström, Lukas Hiltunen (74 Pontus Hindrikes)-Bantu Mzwakali (73 Noa Williams), André Kamp, Oscar Lundin, Nikita Kashaev (90 Karl Johansson)-Leonard Pllana (80 Pontus Jonsson), Kristian Andersen (80 Carlos Garcia Ambrosiani). Ersättare: Peter Rosendal (mv), Bjarni Mark Antonsson.

 

Trelleborgs FF (4-4-2): Hampus Nilsson-Niklas Bröndsted Vesterlund, Anton Tideman (K), Isak Jönsson, Fritiof Björkén-Erik Andersson, Mouhammed Ali Dhaini (75 Christian Thobo Köhler), Herman Hallberg (46 Haris Brkic), Oscar Johansson (46 Salif Camara Jönsson)-Mattias Håkansson (75 Måns Söderqvist), Abdul Fatawu Safiu. Ersättare: Andreas Beck Larsen (mv), Kasper Halletun, Henrik Johansson.

 

 sociala ikb
  • Brage på Instagram
   Brage på Twitter
   Unibet Volkswagen Select SSAB
   www.ikbrage.se är IK Brages officiella hemsida. All kopiering är förbjuden enligt lag.
   Copyright © 2020 IK Brage.